Kaf-Kaf'ın Efsane İsmi Zühtü Işıl Kabri Başında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Kaf-Kaf'ın Efsane İsmi Zühtü Işıl Kabri Başında Anıldı

Kaf-Kaf\'ın Efsane İsmi Zühtü Işıl Kabri Başında Anıldı

Karşıyaka Spor Kulübü’nün kurucuları arasında yer alan ve 1985 yılında yaşama gözlerini yuman efsane isim Kadızade Zühtü Işıl, ölümünün 29’ncu yılında Hacılarkırı Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

22.04.2014 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka Spor Kulübü'nün kurucuları arasında yer alan ve 1985 yılında yaşama gözlerini yuman efsane isim Kadızade Zühtü Işıl, ölümünün 29'ncu yılında Hacılarkırı Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Bıraktıkları mirasa her zaman sahip çıkacağız" dedi.

SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Anma törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Zühtü Işıl'ın oğlu Gencer ve gelini Güray Işıl, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Diniz, Divan Kurulu Başkanı Sadrettin İşçimenler, Meclis Üyesi Ahmet Diker, KARSAD Başkanı Bülent Zeren, Sancar Maruflu, 1912 Karşıyakalılar Derneği adına Cem Karagözlü, eski başkan Ünal Kamalı ve eski futbolcu Ekrem Güçsav ve sevenleri katıldı.

"BIRAKTIKLARI MİRASA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Bornova Pınarbaşı'daki Hacılarkırı Mezarlığı'nda gerçekleşen törende konuşan Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar "Zühtü Işıl, Karşıyaka Spor Kulübü için efsaneleşmiş bir isimdir. Savaş zamanı esir düştüğü Filistin'de bile Karşıyaka isminde takım kurması, onun devrimci ruhunu yansıtmaktadır. Bıraktıkları mirasa her zaman sahip çıkacağız. Karşıyaka tarihinde is değil, iz bırakanlarla birlikte olacağız" dedi.

"MEŞALE SÖNMEYECEK"

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Diniz de "Zühtü Işıl'ın yaktığı meşaleyi asla söndürmeyeceğiz" dedi. Kulübün efsane ismi Zühtü Işıl'ın 85 yaşındaki oğlu Gencer Işıl da anma töreninde bulunanlara teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaf-Kaf'ın Efsane İsmi Zühtü Işıl Kabri Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement