Kafenin 'Özel' Garsonları - Son Dakika
Güncel

Kafenin 'Özel' Garsonları

Kafenin \'Özel\' Garsonları

BURSA'nın İnegöl ilçesinde Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı 23 Yaş Üstü Engelliler kursunda eğitim gören özel çocuklar, eğitimleri kapsamında özel bir kafede 2 saatlik süreç içerisinde çay ve pasta servisi yaparak müşterilere hizmet ediyor.

21.12.2018 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA'nın İnegöl ilçesinde Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı 23 Yaş Üstü Engelliler kursunda eğitim gören özel çocuklar, eğitimleri kapsamında özel bir kafede 2 saatlik süreç içerisinde çay ve pasta servisi yaparak müşterilere hizmet ediyor.

Son yıllarda özel çocukların topluma karışmalarının sağlanması amacıyla yapılan çalışmalar meyvelerini veriyor. Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı 23 Yaş Üstü Engelliler kursunda eğitim gören özel çocuklar için geliştirilen projeler hayata geçiyor. Kendi başına iş yapabilmeleri, özgüvenlerini kazanabilmeleri amaçlayan proje kapsamında, Devlet Hastanesi mevkiinde faaliyet gösteren Sedef Kafe'de çalışan özel çocuklar, 2 saat müşterilerin isteklerini yerine getiriyorlar. Müşterilerden olumlu tepkiler alan çocuklar, görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Kaymakam Şükrü Görücü, dün çalıştıkları kafede özel çocukları ziyaret etti. Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Göktürk ve öğretmenlerin de hazır bulunduğu ziyarette, özel çocuklar büyük sevinç yaşadı.

'EN GÜZEL İŞLERİ YAPABİLECEKLERİNİ BİLİYORUZ'

Kaymakam Şükrü Görücü, "Bu çocuklarımıza imkan verildiğinde neleri yapabileceklerini herkes gördü. İnşallah bundan sonra daha güzel günlerde hep birlikte olacağız. Bu çocuklarımız için ne yapsak az; çünkü, toplumda fırsat verildiğinde en güzel işleri yapabileceklerini biliyoruz" dedi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Göktürk ise "Müdürlüğümüze bağlı olan 23 yaş üstü engelli kursumuz var. Bu kursumuzda eğitim gören öğrencilerimizin kendi başına iş yapabilmeleri, özgüvenlerini kazanabilmeleri amacıyla kafe sahibiyle ortak bir proje geliştirdik. 2 saatlik süreç içerisinde çay ve pasta servisi yaparak müşterilere hizmet ediyorlar. Çok faydalı bir proje oldu. Müşteriler de memnuniyetlerini ifade ettiler. Dört duvar arasında değil topluma kazandırmayı hedeflemiştik, bunu da başardık. Bu tür çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Görev alan özel çocuklar ise "Çok mutluyuz çalıştığımız için. Her işi yapıyoruz. Mutlu oluyoruz" dedi.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kafenin 'Özel' Garsonları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Görür, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.


Advertisement