Kafkaslardan Mehmetçiğe Tam Destek - Son Dakika
Genel

Kafkaslardan Mehmetçiğe Tam Destek

Kafkaslardan Mehmetçiğe tam destekBURSA - İnegöl Kafkas Folklor Derneği üyeleri, mehmetçiğin Afrin'de yürüttüğü başarılı operasyonlar nedeniyle kurban kesip, dua etti.

29.01.2018 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kafkaslardan Mehmetçiğe tam destek

BURSA - İnegöl Kafkas Folklor Derneği üyeleri, mehmetçiğin Afrin'de yürüttüğü başarılı operasyonlar nedeniyle kurban kesip, dua etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği tarafından Atatürk Anıtı önünden başlayıp, İlçe Jandarma Komutanlığında sona eren destek yürüyüşü düzenledi. Ellerinde Türk Bayrakları ve tekbirler eşliğinde yürüyen vatandaşlar, İlçe Jandarma Komutanlığında görevli askerlere baklava ikram edip, kurban keserek dualar ettiler.

Dün saat 14.30'da Anıt önünde başlayan ve Park caddesini takiben İnegöl Jandarma Komutanlığı'nda sona eren yürüyüşe İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Nedim Sevim ile yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Ellerinde Türk Bayraklarıyla tekbir getirerek cadde boyunca "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "En büyük asker bizim asker" sloganları atarak, İlçe Jandarma Komutanlığına kadar yürüyen vatandaşlar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş ve personeli tarafından karşılandı.

Jandarma Komutanlığı bahçesinde kurban kesilerek, görevli personelin anlına kurban kanı sürüldü. Fetih Suresi'nin okunmasının ardından dualar edildi.

"Bize hiçbir güç kafa tutamaz"

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Nedim Sevim, "Bugün ülkemizin gururu, dünyanın korkulu rüyası askerlerimize destek vermek için burada toplanmış bulunmaktayız. Bugün buradayız ve sizler aracılığıyla hem ülkemiz hem de dünya kamuoyuna sesleniyoruz; Türkiye sınır güvenliğini sağlamak, hem kendisi hem de bölge ülkeler için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak için adım atmıştır. Bölgeyi terör örgütlerinden temizleyerek, huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmek amacıyla Afrin'de sınır ötesi harekat başlatılmıştır. Bizler milli güvenliğimiz korumak amacıyla devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz. Zira Türkiye uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır. Zeytin Dalı Harekatıyla hem dünyaya hem de teröristlere kucak açan ABD'ye ciddi bir mesaj vermektedir" dedi.

"DEAŞ'ı, PKK'yı, YPG'yi kuran ABD'dir"

Başkan Sevim, "Yakın tarihe baktığımızda demokrasi ve barış getirme vaadinde bulunan ABD, maalesef girdiği komşu ülkelerimize zulüm etmiş ve terörü daha yaygın hale getirmiştir. DEAŞ'ı, PKK'yı, YPG'yi kuran ABD'dir. Bizler bu ülkeye kimimiz Balkanlardan, kimimiz Kafkaslardan, kimimiz Ortadoğu'dan geldik, yerleştik. Buranın suyunu içiyor, havasını kokluyoruz, ekmeğimizi kazanıyoruz. Atalarımız bizi tek kimlik altında topladı. Bu da Müslümanlık kimliği. Bu nedenle Türk Bayrağı altında aziz ve necip milletimizle, devletimizin ve kahraman askerimizin yanındayız. Operasyon boyunca şehit verdiğimiz askerlerimize ve tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz. Mekanları Cennet olsun. Allah Mehmetçiğimizi korusun, ordumuzu muzaffer kılsın, yar ve yardımcımız olsun. Unutmamalıyız ki, bizler Hz. Muhammed'in ümmetiyiz. Bizler Mehmetçiklerimizin dediği gibi cephelere düğüne gider gibi gideriz. Söz konusu vatansa, biz şehit olmak için gideriz. Bizler bir ölür, bin diriliriz. Bizler 15 Temmuz'da ülkemizi işgal etmeye kalkan terör gruplarına karşı, tankların önüne yatan bir milletiz. Analarımızın duasından cesaret alıp, dünyaya kafa tutabilecek kadar cesur bir ümmetiz. Ülkemizin şer güçlerden uzaklaştırılması için bizlerin vereceği destek çok önemlidir. Eğer dik durursak bu anlamlı mücadelede devletimizin ve dolayısıyla ordumuzun yanında görev alırsak bize hiçbir güç kafa tutamaz. Allah birlik ve beraberliğimizi hiç bozmasın. Kışın soğuğunda canı pahasına mücadele eden kahraman askerlerimize, şehit ve gazi olan evlatlarımıza İnegöl'ümüz ve ülkemiz adına minnetimizi sunuyoruz. Bizler bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz. Bu ezanı dindirtmeyeceğiz. Bu bayrağı indirtmeyeceğiz. Ben bu duygu ve düşüncelerle yürüyüşümüze katılan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

TSK milli birlik ve beraberliğin simgesidir

İnegöl İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş ise, "İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneğinin milli birlikte ve beraberlik duygusu taşıyan ziyaretlerinden dolayı memnuniyetimi bildirmek isterim. Türk Silahlı Kuvvetleri milli birlik ve beraberliğin simgesidir. Bu duyguları taşıyan milletimiz olduğu sürece ne içte ne dışta hiçbir düşman muvaffak olamayacaktır. Bizler gücümüzü milletimizden alan öyle bir orduyuz ki, tarihte de bunun örneklerini atalarımız göstermiştir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dernek Başkanı Nedim Sevim, askerlere kendi elleriyle baklava ikram etti.

Kafkaslardan Mehmetçiğe Tam Destek
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Kafkaslardan Mehmetçiğe Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement