Kafkassam Başkanı Dr. Oktay Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kafkassam Başkanı Dr. Oktay Açıklaması

Kafkassam Başkanı Dr. Oktay Açıklaması

Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (KAFKASSAM) Dr. Hasan Oktay, “Cerablus operasyonu Türk Ordusunu kumpas ve darbe süreçlerine ve yıpratılma süreçlerine rağmen, Türkiye’ye karşı gelebilecek her türlü tehdide karşı dimdik ayakta olduğunun mesajıdır” dedi.

27.08.2016 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (KAFKASSAM) Dr. Hasan Oktay, "Cerablus operasyonu Türk Ordusunu kumpas ve darbe süreçlerine ve yıpratılma süreçlerine rağmen, Türkiye'ye karşı gelebilecek her türlü tehdide karşı dimdik ayakta olduğunun mesajıdır" dedi.

KAFKASSAM Başkanı Dr. Oktay, Türkiye- Rusya ilişkilerinin bozulduğu 24 Kasım'dan bu güne başdöndürücü bir gündem yaşandığına dikkat çekerek, "Rusya, İran'ın yönlendirmesiyle Suriye'de İŞİD mevzilerini bombalarken birkaç sefer Rus uçakları Türkiye hava sahasını ihlal etmişti. İlk ihlale Türkiye gerekli diplomatik cevabı verirken NATO'dan da olaya tepki göstermesini bekledi. Batı bloğu bu süreçte Türkiye'yi yalnız bıraktığı gibi Türkiye'nin egemenlik haklarını savunma ilkesiyle karşı karşıya kalmasının önünü açtı. 24 Kasım'da Rus uçağı tekrar Türk hava sahasını ihlal edince uçağın düşürülmesi söz konusu oldu" ifadesini kullandı.

"Buraya kadar her şey normaldi ve Türkiye egemenlik haklarını NATO'ya rağmen savunmuştu" diyen Oktay şöyle devam etti:

"Oysa 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra Türkiye Rus uçağını düşürenlerin emri Amerika'dan aldığını ifade etti. Bu tehlikeli sürece sürüklenen Türkiye ile Rusya'yı karşı karşıya getirip hatta savaştıracak alt yapı büyük bir incelikle örülmüş iki lider Putin ve Erdoğan bu tezgahı son anda farkettiler." Haziran ayı başında Erdoğan'ın Putin'e aralarındaki buzları eritecek girişimi yapıp mektup yazınca 15 Temmuz'un da aslında farkında olmadan düğmesine basılmasının önünü açmış olduğunu vurgulayan Dr.Oktay şunları söyledi:

" Türk ordusu içerisindeki bir grup asker isyana kalkışınca Türkiye bir darboğaza girdi. Kısa zamanda herşey kontrol altına alınmış olmasına rağmen ordu büyük bir moral bozukluğu ve itibar kaybına uğradı. Güvenlik zaafları ve kışlaların etrafı kraldan fazla kralcı FETÖ yapısına destek olan bir kısım belediyeler tarafından kapılarına kamyonlar yerleştirilmesi orduyu iyice çöküntüye sevkettiği görüşü ön plana çıktı. Bu atmosferde Cerablus operasyonu stratejik, psikolojik ve askeri bağlamda iyi planlanmış ve zamanlanası mevcut şartlarda iyi yapılmış bir operasyondur. Asker halkın gözünde bitirilmek istenirken bir hamle yaparak bu cendereden kolay çıktı. Cerablus hamlesi Salim Müslüm'den yeni bir Barzani çıkmasını engelleme operasyonudur. Aynı zamanda bu operasyon yapılırken Barzani'nin Türkiye'de olması operasyonun Kürtlere değil Suriye'deki terör gruplarına karşı yapıldığını göstermiş oldu. Cerablus operasyonu Türkiye'nin Suriye masasına oturma hamlesidir. Suriye'nin toprak bütünlüğü sözkonusu edilerek terör gruplarının federatif heveslerini bitirmiştir. Cerablus operasyonu Türk Ordusunu kumpas ve darbe süreçlerine ve yıpratılma süreçlerine rağmen, Türkiye'ye karşı gelebilecek her türlü tehdide karşı dimdik ayakta olduğunun mesajıdır. Bu manada Cerablus operasyonunu yöneten komutanların (2. Ordu Komutanı ve Özel Kuvvetler Komutanı) FETÖ darbesini bertaraf eden esas kişilerden olması da bu manada yeterince anlamlıdır. operasyon Türkiye'nin bekası için hayati önemdedir. Bu boyutu ile gelecekteki Türkiye'nin Irak veya Suriye'ye dönüşmesine karşı stratejik bir hamledir. Bu aşamada Cerablus operasyonunun stratejik hedeflerine ulaşması hayati anlamda çok önemlidir. Türkiye IŞİD'i terör örgütü olarak görerek ve Suriye'ye girişini bu legal zemin oluşturarak uluslararası meşruiyet sorununu çözmüş, PYD gibi farklı saplantılara kapılan grupları da hizaya getirmiştir. Bu hareketin Kürtlere karşı değil terör gruplarına karşı yapıldığı ifade ederek uluslararası hukuk zemininde elini güçlendirmiştir. En önemlisi ordu artık operasyon yapamaz diyen düşmana korku dosta ise güven vermiş, 5 bin yıllık Türk tarihinin en önemli olaylarından biri gerçekleşmiş oldu." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kafkassam Başkanı Dr. Oktay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi
    22:48 Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi

    Hanköy köyünde Ramazan Yazıcı'ya ait 2 katlı müstakil evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kısa sürede büyüyen alevler tüm evi sardı. İhbar üzerine adrese jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Eskipazar Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangında ev kullanılmaz hale geldi.

  • Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı
    22:39 Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu, iş yeri sahibinin oğlu olan şüpheli, minibüsle yol kenarında bekleyen 2 kişinin üzerine sürdü. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, diğer kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık
    22:38 Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık

    Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla'nın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğini belirtti. Sarı, klasik turizmin yanı sıra kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin daha sürdürülebilir ve gelir getiren bir turizm anlayışını benimsemek olduğunu söyledi. Muğla ve çevresinin antik çağlardan günümüze inanç ve sağlık turizmi açısından önemli bir coğrafya olduğunu vurgulayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise üniversitenin sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.

  • Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada
    22:35 Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada

    İstanbul Zeytinburnu'nda maskeli 2 hırsız, park halinde bulunan motosikleti çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 13 Nisan'da Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi Modabağ Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre, otomobille sokağa gelen maskeli 2 kişi, Emre Ceylan'a ait olan 34 HTH 390 plakalı motosikleti iterek götürdü. Sabah uyandığında motorunun yerinde olmadığını gören Ceylan, güvenlik kamerasından çalındığını anlayınca polis ekiplerine ihbarda bulundu. Polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı
    22:33 Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Hanköy'de Ramazan Yazıcı'ya ait müstakil evde çıkan yangın sonucunda ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Jandarma ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

  • Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu
    22:27 Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu

    Mardin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurları, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda bulunan Artuklu Kan Alma Birimine giderek kan bağışında bulundu. Polisler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kan bağışında bulunarak, vatandaşları da duyarlı olmaya davet etti.

  • Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak
    22:25 Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak

    Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, önceki dönemdeki makam araçlarının satılacağını açıkladı. Belediye personelinin araçları özel işlerde kullanıldığı için satışa çıkarılacak olan araçlar yerine yeni makam araçları alınmayacak.


Advertisement