Kafkasyalı Gençlerden Büyük Şölen - Son Dakika
Güncel

Kafkasyalı Gençlerden Büyük Şölen

Kocaeli Kafkas Kültür Derneği ve Kocaeli Üniversitesi Kafkas Kulübü tarafından oluşturulan Marmara Gençlik Şöleni İzmit'te yapıldı.

19.06.2014 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversitelerde öğrenim gören ve ya liselerde öğrenim gören Kafkasyalı gençler 'Marmara Gençlik Şöleni'nde buluştu. Kocaeli Kafkas Kültür Derneği ve KOÜKAF önderliğinde kurulan grubun toplantısında gece yarısına kadar Kafkas dansları oynandı.

Kafkas Kültür Evi'nde gerçekleştirilen geceye Kocaeli Kafkas Kültür Derneği Başkanı Sami Korkut, 2. Başkan Erdal Çatan, yöneticiler Cengiz Hurma, Ömer Sursan Hunca, Hayri tolga Asalkan, dans hocaları Zuhal Çatan, İlker Yar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol ve çok sayıda Kafkasyalı katıldı. Şölene Yalova'dan Kafkas Derneği üyeleri, Düzce Abhaz Derneği ve Düzce Kuzey Kafkas Kültür Derneği, Sakarya KAFDER, SOÜKAF ve Sakarya Abhaz Derneği, Balıkesir, Bandırma, Biga, İzmir, Bursa M. Kemal Başa, Beylikdüzü Çerkes Derneği, İstanbul Kafkas Kültür Derneği, Tokat, Gönden ve Kayseri derneklerinden gençler katıldı.

GÖREVLERİNİ DEVRETTİLER

Eğitim sezonunun sona ermesi ile birlikte KOÜKAF'ta Başkan olan Halime Besleney ve Anıl Der görevlerini Okan Arı, Kader Demir ve Hakan Alagöz'e devrettiler. Duygulu anların da yaşandığı programda konuşan Kocaeli Kafkas Kültür Derneği Başkanı Sami Korkut, "Biz sizin gibi gençleri bir arada görmekten mutluluk duyuyoruz. Gelecek yıllarda daha da çoğalacaksınız. Bu kültürü unutmayacaksınız, unutturmayacaksınız. İyi ki gençlerimiz var, tüm gençlerimize teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu. Derneğin 2. Başkanı Erdal Çatan ise, "Bundan 30 yıl önce bugünleri hayal etmiştik. Yüzlerce Kafkasyalı genci bir araya toplayacağımız günleri hayal etmiştik. Sizleri bir arada görmek beni duygulandırdı. Tüm gençlerimize teşekkür ediyorum" dedi. Nermin Tol ise, "Gençlerimizle ne kadar gurur duysak azdır. Kafkas kültürünü sürdürdüğünüz için teşekkür ederim" dedi.

MEZUNLARA HEDİYELER VERİLDİ
Derneğin 2. Başkanı Erdal Çatan Kocaeli Üniversitesi'nden mezun olan Pınar İlhan, Merve Ok, Berkay Buluş ve Hande Alparslan'a hediyeler takdim etti. KOÜKAF yeni başkanı Okan Arı (Hakuç), bizden önce bu görevi yapan arkadaşlardan bayrağı teslim aldık. Çalışmalarımızı aksatmadan sürdüreceğiz, Kafkas kültürünü daha da tanıtacağız" diyerek kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

FİLM GÖSTERİMİ YAPILDI
Gecede Mehmet Okçu'nun yönetmenliğini yaptığı Acı ile Geçen 150. Yıl filminin gösterimi yapıldı. Mehmet Okçu filmin çekim aşamasını ve Kafkas Sürgünü'nün klip şeklinde film yapılmasını gençlere anlattı. Mehmet Okçu gençlere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Film gösterimi ilgiyle izlendi.

GENÇLER GECE YARISINA KADAR DURMADI
Gerçekleşen şölende müzik dinletileri de yapıldı. Kafkasyalıların 'düğün' dediği Kafkas dansları oyunları da gece boyunca sergilendi. Gençler oluşturdurduğu halka ile Gece yarısına kadar Kafkas dansları sergiledi. Büyük ilgi çeken gece oyunlarla sona erdi. Gençler aynı şölenin bir dahaki yılda tekrarlanması için karar aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kafkasyalı Gençlerden Büyük Şölen - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement