Kağithane'de Metro Çalışmaları Tamamlanmak Üzere - Son Dakika
Güncel

Kağithane'de Metro Çalışmaları Tamamlanmak Üzere

Kağithane\'de Metro Çalışmaları Tamamlanmak Üzere

İstanbul'un konum olarak tam ortasında yer alan Kağıthane yeni metro hatlarıyla ulaşımda merkezi ilçe olurken, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç hatların inşaatındaki son çalışmaları yerinde inceledi.

27.12.2018 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un konum olarak tam ortasında yer alan Kağıthane yeni metro hatlarıyla ulaşımda merkezi ilçe olurken, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç hatların inşaatındaki son çalışmaları yerinde inceledi.

Kağıthane son 14 yıldaki ulaşım yatırımlarıyla şehre uzak algısını adeta tersine çevirdi. Yeni metro, metrobüs ve karayolu ulaşım ağlarıyla Kağıthane, İstanbul'un konum olarak tam ortasında yer alma avantajını daha da güçlendirdi.

Bugünlerde Kağıthane'ye 2 yeni metro hattı daha inşa ediliyor. Gayrettepe- Kağıthane Merkez - İstanbul Havalimanı ve Mahmutbey- Nurtepe- Kağıthane Merkez- Çağlayan- Mecidiyeköy- Kabataş metro hatları inşaat çalışmaları yeni yılda biterek hizmete açılacak.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç metro hatları inşaatındaki son çalışmaları yerinde incelemek adına yardımcıları ve AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Mevlüt Öztekin ile birlikte sahayı gezdi. Mühendislerden bilgi alan Başkan Kılıç; "Hatların faaliyete geçmesiyle birlikte metroyla Kağıthane-Mecidiyeköy 4,5 dakika, Kağıthane- Üsküdar 26 dakika, Kağıthane- Ümraniye 39,5 dakika, Kağıthane- Beşiktaş 10 dakikaya iniyor. Ayrıca diğer hatla Kağıthane'den 22 dakikada İstanbul Yeni Havalimanı check-in bilet alanına ulaşılabilecek. Öncelikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve bakanlarımıza, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımıza yatırım ve destekleri için tüm Kağıthane halkı adına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Başkan Kılıç ekibiyle birlikte sahayı gezerken rayların üzerine yerleştirilen özel araçla hat üzerinde yolculuk yaptı.

İstanbul'da en önemli metro hatlarından biri olan Mahmutbey- Nurtepe-Kağıthane-Çağlayan -Mecidiyeköy- Kabataş metro hattı; tam otomatik sürücüsüz olarak, yaklaşık 24,5 kilometre uzunluğunda çift hatlı güzergahta, ana hat tünelleri ve viyadükleri, 19 adet istasyonu, yaklaşık 2,00 Kilometrelik depo sahası bağlantı hattı, depo sahası/bakım alanı ve binalarını kapsayacak.

Söz konusu metro hattı; İstanbul Avrupa yakasında yerleşim olarak yoğun nüfusa sahip 8 ilçeyi; Beyoğlu - Beşiktaş - Şişli - Kağıthane - Eyüpsultan - Gaziosmanpaşa - Esenler - Bağcılar birbirine bağlayacak.

Hattın istasyonlarıysa; Mahmutbey, Göztepe Mahallesi, Yüzyıl- Oruç Reis, Tekstilkent-Giyimkent, Karadeniz Mahallesi, Yeni Mahalle, Kazım Karabekir, Yeşilpınar, Veysel Karani-Akşemsettin, Çırçır Mahallesi, Alibeyköy, Nurtepe, Kağıthane Merkez, Çağlayan, Mecidiyeköy, Fulya, Yıldız, Beşiktaş, Kabataş olarak belirlendi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kağithane'de Metro Çalışmaları Tamamlanmak Üzere - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Görür, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement