Kağızman'da PKK'nın Sözde Mezarlığı Dümdüz Edildi - Son Dakika
Güncel

Kağızman'da PKK'nın Sözde Mezarlığı Dümdüz Edildi

Kağızman\'da PKK\'nın Sözde Mezarlığı Dümdüz Edildi

Kars'ın Kağızman İlçesinde Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Nurettin Öztürk'ün adının verildiği operasyonda, terör örgütünün sözde mezarlığı kullanılmaz hale getirilirken; 3 PKK'lı teröristin öldürüldüğü, 2'sinin ise yaralandığı bildirildi.

06.10.2015 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Kağızman İlçesinde Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Nurettin Öztürk'ün adının verildiği operasyonda, terör örgütünün sözde mezarlığı kullanılmaz hale getirilirken; 3 PKK'lı teröristin öldürüldüğü, 2'sinin ise yaralandığı bildirildi.

Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada geçen 16 Ağustos günü Kağızman ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Nurettin Öztürk'ün adı verilerek 3-6 Ekim tarihleri arasında operasyon yapıldığı belirtildi. 'Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Nurettin Öztürk-1' operasyonunda 3 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini, 2 teröristin ise yaralı olarak ele geçirildiğinin vurgulandığı açıklamada şöyle denildi:

"Yürütülen operasyonlar kapsamında; İl Jandarma Komutanlığı PAMİT timleri tarafından, Dibekkaya köyü kırsalında (49900-36950) koordinatlarında bulunan bölücü terör örgütü mensuplarına ait sözde mezarlığın çevre duvarları, bina çevresinde bulunan flama direkleri ile iki odalı binası (bina içerisinde taziye odası olarak kullanılan bölümde bulunan masa ve sandalyeler, sözde müze tarzında kullanılan oda tarafında ise örgüte ait terörist kıyafetleri, flama, poster, fotoğraf ve afişler) patlayıcı madde kullanılarak tamamen imha edilmiş, dini içerikli yayınlar ve Kuran-ı Kerim muhafaza altına alınmış, mezarlara ise dokunulmamıştır. Söz konusu operasyon kapsamında icra edilen A/T faaliyeti sırasında sözde mezarlık bölgesinde 2 adet kazma, 1 adet balyoz, yaklaşık 150 metre uzunluğunda çift damarlı rulo halinde sarılı 3 grup kablo, 15 adet fünye, muhtelif yaşam ve yiyecek malzemesi, 6 adet el yapımı patlayıcı yapımında kullanılabileceği değerlendirilen tüp, 1 adet pil bloğu/batarya ve 18 adet pil ele geçirilmiş olup, Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda ele geçen malzemeler imha edilmiştir. Haber elemanlarından elde edilen bilgilerde, 4 Ekim 2015 tarihinde Çemçe-Madur bölgesinde icra edilen hava harekatında 2 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, terör örgütü mensupları ile iki ayrı noktada sağlanan temas neticesinde ise 1'inin etkisiz hale getirildiği toplamda 3 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, 2'sinin de yaralandığı bilgileri elde edilmiş olup, teyit çalışmaları devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kağızman'da PKK'nın Sözde Mezarlığı Dümdüz Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Göztepe, Giresunspor'u mağlup ederse Süper Lig'e yükselecek
    11:16 Göztepe, Giresunspor'u mağlup ederse Süper Lig'e yükselecek

    Göztepe, Trendyol 1. Lig'de ikinci sıradan Süper Lig'e yükselme şansını elde etmek için Giresunspor'u mağlup etmesi ve matematiksel hesapların oluşması durumunu bekliyor. Göztepe, en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını 8'e çıkardı ve Süper Lig hayaline bir adım daha yaklaştı. Eğer rakipleri puan kaybederse Göztepe, Kocaelispor maçını kazanarak ligi ikinci sırada bitirip Süper Lig'e yükselecek.

  • Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, Çiftçilere Acil Destek Çağrısında Bulundu
    11:15 Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, Çiftçilere Acil Destek Çağrısında Bulundu

    Yerli ve Milli Parti (YMP) Genel Başkanı Teoman Mutlu, Ulusal Süt Konseyi'nin belirlediği süt fiyatlarının çiftçileri mağdur ettiğini belirterek, hükümetin ve ilgili kurumların çiftçilere ve hayvancılığa sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Mutlu, çiğ süt fiyatlarına yapılan zammın yetersiz olduğunu ve çiftçilerin zor durumda bırakıldığını belirterek, hızlı ve etkili politika değişiklikleri yapılması gerektiğini söyledi.

  • Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan Şeffaflık ve Adalet İlkeleriyle Yeni Döneme Başladı
    11:15 Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan Şeffaflık ve Adalet İlkeleriyle Yeni Döneme Başladı

    Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, şeffaflık, adalet ve katılımcılık ilkeleri doğrultusunda hareket edeceklerini belirterek yeni döneme başladıklarını açıkladı. Meclis toplantısında komisyonların dağılımı da belirlendi.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat'ın içme suyu sorununu çözdü
    11:14 Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat'ın içme suyu sorununu çözdü

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat'ın Yukarıışıklar Mahallesi'nin yıllardır devam eden içme suyu sorununu yeni hat ve depolar yaparak çözdü.

  • Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yükseldi
    11:12 Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yükseldi

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 Mart ayına ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini (Tarım-ÜFE) açıkladı. Buna göre, Tarım-ÜFE yıllık yüzde 61,87, aylık yüzde 5,57 arttı. Tarım-ÜFE'de 2024 yılı mart ayında bir önceki aya göre yüzde 5,57, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 17,51, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,87 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 59,98 artış gerçekleşti. Sektörlerde tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 5,84, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 3,52 artış olurken; balık ve diğer balıkçılık ürünleri, su ürünleri ve balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 1,18 azalış gerçekleşti. Ana gruplarda tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 3,27, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 7,60 ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 7,12 artış gerçekleşti. Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup 170,17 ile yağlı meyveler, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup 13,54 ile koyun ve keçi, canlı; bunların işlenmemiş süt ve yapağıları oldu.


Advertisement