Kağızman-Karakurt Yolunun Ulaşıma Açılması - Son Dakika
Yerel

Kağızman-Karakurt Yolunun Ulaşıma Açılması

Kars'ta terör olaylarına karşı güvenlik önlemleri kapsamında 1 Ağustos'ta ulaşıma kapatılan Kağızman-Karakurt karayolunun 71 gün sonra ulaşıma açılması yöre halkı tarafından sevinçle karşılandı.

21.09.2015 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta terör olaylarına karşı güvenlik önlemleri kapsamında 1 Ağustos'ta ulaşıma kapatılan Kağızman- Karakurt karayolunun 71 gün sonra ulaşıma açılması yöre halkı tarafından sevinçle karşılandı.

Kars, Iğdır ve Erzurum arasındaki ulaşımında yoğun olarak kullanılan Kağızman-Karakurt karayolunun güvenliğin sağlanarak ulaşıma açılması Karakurt esnafı ve köy halkını mutlu eti.

Karakurt köyü Muhtarı Cengiz Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir aydan fazla yolun kapalı olmasının vatandaşı olumsuz etkilediğini söyledi.

Güvenlik güçlerince yapılan operasyonlardan sonra yol güvenliğinin sağlanmasının yöre halkını mutlu ettiğini ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Erzurum'dan, Iğdır'a kadar giden bu yol yolcu ve yük taşımacılığında büyük öneme sahip. Karakurt köyümüzün içinden geçtiği için gerek yolcu otobüsleri gerekse kamyon ve tır sürücüleri burada mola verir ve buradaki esnaflardan alışveriş yapar. Bizim lokantacı, kahveci, manav, bakkal bu yol güzergahından geçimini sağlar. Ayrıca Kağızman sınırına kadar Sarıkamış'a bağlı köyler var. Köylü vatandaşlarımız da yol kapandığında çok zorluk çekiyor. İnşallah temennimiz bir an önce bu olaylar son bulur, vatandaşlar, rahat huzur içinde yaşamlarına devam eder."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kağızman-Karakurt Yolunun Ulaşıma Açılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement