Kahraman Korucu Yaralanmasına Rağmen Çatışmaya Devam Etti - Son Dakika
Güncel

Kahraman Korucu Yaralanmasına Rağmen Çatışmaya Devam Etti

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda geçici köy korucusu, ağır yaralanmasına rağmen teröristlere karşılık vererek, silah arkadaşlarına destek oldu.

24.03.2016 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SONER KILINÇ - Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda geçici köy korucusu, ağır yaralanmasına rağmen teröristlere karşılık vererek, silah arkadaşlarına destek oldu.

Kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), emniyet güçlerinin müşterek operasyonuna geçici köy korucuları da büyük katkı sunuyor.

Yaklaşık 9 yıl önce Gabar Dağında mayına basarak sağ ayağından ağır yaralanan ve 11 ay süren tedavisinin ardından görevine dönen 22 yıllık köy korucusu A.A. (41), Şırnak'ta Gazi Paşa ile Yeşilyurt mahalleleri arasındaki Yıldırım Caddesi üzerinde PKK'lı teröristlerle yaşanan çatışmada kahramanlık örneği sergiledi.

Caddeden geçerken yolun ortasında teröristlerce konulan su deposunu kaldırmak için zırhlı araçtan inen A.A. bu sırada PKK'lı keskin nişancıların hedefi oldu.

İlk kurşun A.A'nın sırtından girip kalbine iki santimetre uzaklığa, ikinci kurşun ise elindeki cep telefonunu deldikten sonra baş parmağına isabet etti. Ağır yaralanmasına rağmen büyük kahramanlık örneği gösteren A.A, teröristlere karşılık verip, silah arkadaşlarına destek oldu. Çatışmanın ardından Şırnak Askeri Hastanesine kaldırılan A.A'nın tedavisi sürüyor.

İyileştikten sonra teröristlere yönelik operasyona katılacağını ifade eden A.A, "Birkaç güne inşallah düzelirim. Bu pisliklerin temizlenmesi için mücadeleye devam edeceğim" dedi.

Köy korucularının canı gönülden operasyonlara destek verdiğini belirten A.A, PKK'ya karşı savaşmak isteyen on binlerce gönüllü vatandaşın olduğunu kaydetti.

"PKK, Kürtleri temsil etmiyor"

Bir kardeşinin de 1992 yılında şehit olduğunu anlatan AA, şöyle konuştu:

"Yöre halkı PKK'nın zulmünden kurtulmak istiyor ve bunun için güvenlik güçlerine destek veriyor. PKK evleri bombalarla tuzakladı, insanları haraca bağladı, zorla çocukları dağa götürdü, kadınlara ve kızlara eziyet etti. Halk bunlardan bıktı. Operasyonların yapılmasını herkes istiyor. Biz Müslüman Kürdüz, PKK'lı değiliz. Kürtler, PKK'lı değildir, PKK, Kürtleri temsil etmiyor."

"Canımızı feda etmeye hazırız"

Teröristlerin yakınlarını ve arkadaşlarını şehit ettiğini aktaran A.A, "Allah'ın izniyle onların kanını yerde bırakmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü savunmak için canımızı seve seve feda etmeye hazırız. Bir Kürt olarak ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunan vatanseverleriz. Bir canım var, bin canım da olsa hepsini ülkem için feda etmeye hazırım" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kahraman Korucu Yaralanmasına Rağmen Çatışmaya Devam Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement