Kahraman, Turizm Sektörü Temsilcileriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Kahraman, Turizm Sektörü Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelerek, sektörün sorunları hakkında bilgi aldı.

23.06.2012 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelerek, sektörün sorunları hakkında bilgi aldı.

Karaman Polisevi'nde gerçekleştirilen toplantı öncesi konuşan Kahraman, Karaman'ın ve ülkenin ekonomik ve kültürel hayatında büyük önem arz eden turizmden beklentileri ile Karaman'ın bu alandaki sorunları ve çözüm önerilerini konuşmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Turizmin iki boyutlu bir yapısı olduğunu, birincisinin kültür ve sosyal hayat açısından önemi, diğerinin de ekonomik katkısı olduğunu ifade eden Kahraman, şunları kaydetti:

"Karaman hem tarihi hem dini hem de doğal zenginlik açısından oldukça önde bir il olmasına rağmen, turizmde çok gerilerde yer alıyor. Bu büyük ve önemli bir sorun. Bu sorunu hep birlikte çözebiliriz. Karaman özellikle inanç turizmi açısından son derece önemli imkanlara sahip. Binbirkilise, Derbe, Hz. Yunus'un Türbesi ve Mader-i Mevlana bu örneklerden bir kaç tanesi. Ancak şunu hepimiz biliyoruz ki ilimizde turiste hizmet edecek altyapı henüz tamamlanabilmiş değil."

Valilik olarak son yıllarda turizme yönelik ciddi çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Kahraman, "Karaman ilk kez EMITT fuarına katıldı. Geçtiğimiz günlerde Fener-Rum Patriği'nin Binbirkilise'ye bir ziyareti oldu. Bütün bunlar turizm konusunda belli bir bilincin oluşması açısından son derece önemli yatırımlardır. İnşallah bundan sonraki toplantılarla ilimiz turizmi daha da canlanacak ve turizm ciddi bir sektör haline gelecektir" diye konuştu.

Toplantıya, Karaman Valisi Yardımcıları Latif Memiş ve Ferhat Burakgazi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, KOSGEB Müdürü Mevlüt Tavşan ile Karaman'daki turizm sektörü temsilcileri katıldı.

Muhabir : Mehmet Çetin

Yayıncı : Murat Aslan - KARAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kahraman, Turizm Sektörü Temsilcileriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement