Kahramanlarımızı Saygıyla Anıyoruz - Son Dakika
Güncel

Kahramanlarımızı Saygıyla Anıyoruz

Kahramanlarımızı Saygıyla Anıyoruz

Türk İş İl Temsilcisi ve Türk Harb-İş Şube Başkanı Ahmet Demirer 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

30.08.2013 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demirer mesajında 30 Ağustos Zaferinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları öncülüğünde topraklarımızı sömürge haline getirmek isteyenlere verilen tarihi bir cevap olduğunu, bu cevabın sadece bizler için değil, bütün mazlum sömürge halkları için emperyalist ülkelerin mağlup edilebilir olduğunu göstermesi bakımından tarihi bir dönüm noktası niteliğini taşıdığını kaydetti. 30 Ağustos Zaferi'nin arkasında tarihte ilk defa bir millet meclisinin ordusunun kazandığı zafer durduğunu vurgulayan Demirer şunları kaydetti: "Dolayısıyla bu zafer aynı zamanda demokrasiye giden yolun başlangıcıdır. Eğer bugün bu ülkenin değerlerini, emeğini devlet ile bütünleştiren bir sistem olarak demokrasi biricik yaşam yolumuz olduysa, bunda bu tarihsel birikimin rolünü asla unutmamak gerekir. Ülkemizde 91 yıldır süren barışın, kardeşliğin bozulması için uğraşanlar, tarihi yaşanmışlıklarımızı bilmeyenler ya da yaşanmışlıkların bir ülkenin ruhsal ağırlığına katkılarını göz ardı edenlerdir.

Bu ülkenin insanları barışa, birliğe, kardeşliğe sahip çıkacak bilince sahip olduklarını 91 yıldır göstermişlerdir. 30 Ağustos Zaferi, bu topraklarda 91 yıldır süren barışın temelidir. Bugün bölgemizde yaşanan iç savaşlar, istikrarsızlıklar, Türkiye' de yaşamanın değerini ortaya çıkardığı gibi 30 Ağustos'ların anlamını da daha iyi kavramayı zorunlu kılmaktadır. Türkiye Devleti bu tarihi mirasla, sadece kendi ülkesinde değil, bölgede ve dünyada da barışın kurulması için elinden geleni yapma görevi ile karşı karşıyadır. 21. Yüzyılın büyük acılarla başlaması ve acının giderek derinleşmesi en çok halkımızı rahatsız etmektedir. Mısır ve Suriye'deki kanlı çatışmalar ile kimyasal silah kullanıldığı iddiaları da dikkate alındığında nasıl bir vahşet tablosu ile karşı karşıya bulunulduğu daha iyi görülecektir. Emekçinin çıkarı savaşta değil barıştadır.

Barış içinde bir arada yaşamanın halklar için toplumsal gelişmenin ön şartı olduğu açıktır. İnsanın insanı katletmesinin hiçbir haklı gerekçesi olamaz ve dünyanın neresinde olursa olsun katliam yapanlar uluslararası mahkemeler önünde hesap vermeli, masum insanların ülkeler arası güç ve çıkar savaşlarına kurban edilmesine bir son verilmelidir. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91'nci yılında başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizi zafere taşıyan milli mücadele kahramanlarını saygıyla anıyoruz. Milletimizin Zafer Bayramı'nı kutluyor, barış içinde bir dünyaya olan özlemimizi dile getiriyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kahramanlarımızı Saygıyla Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement