Kahramanmaraş-Chp'li Bingöl Yargı Muafiyeti, Sivil Milisleri Yeniden Ülkenin Başına Bela Edecek - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş-Chp'li Bingöl Yargı Muafiyeti, Sivil Milisleri Yeniden Ülkenin Başına Bela Edecek

Kahramanmaraş-CHP'li Bingöl Yargı muafiyeti, sivil milisleri yeniden ülkenin başına bela edecekCHP'li Bingöl Yargı muafiyeti, sivil milisleri yeniden ülkenin başına bela edecekCHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, son Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) yer alan 'sivillere yargı...

29.12.2017 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş-CHP'li Bingöl Yargı muafiyeti, sivil milisleri yeniden ülkenin başına bela edecek

CHP'li Bingöl Yargı muafiyeti, sivil milisleri yeniden ülkenin başına bela edecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, son Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) yer alan 'sivillere yargı muafiyeti' düzenlemesinin Türkiye'de kardeş kavgasını körükleyeceğini ileri sürerek, Adeta sivil milisleri yeniden bu ülkenin başına bela edecek bir madde dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Kahramanmaraş'ta partisinin 36'ncı Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongreye CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, parti meclisi üyeleri, Onikişubat Belediye Başkanı Ak Partili Hanefi Mahçiçek, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan ve partililer katıldı. Kongrede konuşan Bingöl, KHK'lar ve taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili yürütülen çalışmalar üzerinden hükümeti eleştirdi. 15 Temmuz darbe girişimi ve devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden sivillere yargı muafiyeti getiren KHK'nın sivil milisleri ülkenin başına bela edeceğini ileri sürerek, şunları söyledi

Bir madde var ki o madde, Türkiye'de kardeş kavgasını körükleyecek bir madde. O madde, yargısız infazları yeniden önümüze koyacak bir madde. O madde fütursuzca birtakım yakıştırmalarla can alacak bir madde ve sorumluları da hiçbir şekilde hesap vermeyecek bir madde. Adeta bir örtülü af maddesi. Adeta sivil milisleri yeniden bu ülkenin başına bela edecek bir madde. Bu topraklar çok büyük acılar çekti. Binlerce insan faili meçhul cinayetlere kurban verildi ve hala failleri tespit edilmemiş durumda. Böyle büyük acılar yaşadı bu topraklar. Şimdi o acıları katbekat önümüze koyacak bir Kanun Hükmünde Kararname'yle karşı karşıyayız. Sağduyulu bazı şahıslar bu maddenin kabul edilebilir olmadığını söylüyor ama onlara bile çok net bir şekilde saldıran, troller eliyle onları eleştiren bir düzenleme. Yargının hali malüm; artık tarafsız yargıymış, bağımsız mahkemelermiş, bunlardan bahsetmek mümkün değil. Hele bu Kanun Hükmünde Kararname'nin bir maddesi var ki Danıştay ve Yargıtay'a yeni kadrolar veriyor, o da hayata geçirildiğinde artık hiçbir vatandaşımızı gönül rahatlığıyla 'Benim ülkemin bağımsız yargısı var. Ben giderim hakkımı orada ararım' deme şansı yok. İşte ülkeyi bu anlayış bu hale getirdi. Bunun adı onların deyişiyle AKP zihniyeti. Zihniyeti bozuk olanlar işte ülkeye bu kadar bela açıyorlar başlarına.

Olağanüstü halin (OHAL) bir sıkıyönetim anlayışı olduğunu öne süren Bingöl, OHAL, bir sıkıyönetim anlayışıdır. Elbette Anayasa'da yeri var. OHAL'i gerekçelendirerek, o gerekçeye mahsus kullanmak zorundasınız. OHAL yasasını alıp 17- 18 ay boyunca sadece ve sadece kendi siyasetinizin, kendi koltuğunuzun, kendi ikbalinizin koruması, güçlendirmesi adına kullanırsanız bunun adı sıkıyönetimdir, sıkıyönetim. 12 Eylül faşist darbesinin o generallerinin dahi aklına gelmeyenler AKP'li yöneticilerin aklına geliyor, işte böyle Kanun Hükmünde Kararname'ye yükleniyorlar diye konuştu.

'KADROLAŞMAYI LİYAKATE GÖRE YAPMIYORLAR'

Taşeron işçilerinin kadroya alınmasının CHP'nin bir dayatması, bir zorlaması olduğunu belirten Tekin Bingöl, iktidarın bu dayatma nedeniyle taşerona kadro vermek zorunda kaldığını savundu. Bingöl, şöyle konuştu

Biz dayattığımız için istemeden hayata geçirmek zorunda kaldılar ama nasıl İşte bu KHK'nın içine koydular kıyısından, köşesinden tırtıkladılar, önümüze anlamsız bir durum çıktı. Nedir bu Bir; bütün taşeron işçileri kapsamıyor. İki; yazılı ve sözlü yaparak alacağız. Siz Başbakanlığa müsteşar mı alıyorsunuz Siz, üniversiteye rektör mü alıyorsunuz Alın teri ile ailesini geçindirmek üzere üç kuruşluk maaşı bir ay boyunca bekleyen emekçileri bir nebze rahatlatmak için onları kadroya alacaksınız bu kadar basit. Sınava tabi tutacağız diyorlar. Niçin Yandaşlarını korumak için. Diyorlar ki 'Güvenlik soruşturmasından geçireceğiz.' Yahu zaten bunlar 8- 10 yıldır çalışıyorlar. O sizin bahsettiğiniz güvenlik soruşturmasından geçmişler. Ne istiyorsunuz bu garibanlardan, bu emekçi kardeşlerimizden Bırakın, tamamı tek bir hükümle kadroya alındı bitti. Yapmıyorlar, bunların kafasında öyle bir anlayış var ki partizanlık. Kadrolaşmayı liyakate göre yapmıyorlar.

Konuşmaların ardından mevcut İl Başkanı Esat Şengül'ün tek adaylığında seçim yapıldı.

Kahramanmaraş-Chp\'li Bingöl Yargı Muafiyeti, Sivil Milisleri Yeniden Ülkenin Başına Bela Edecek
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş-Chp'li Bingöl Yargı Muafiyeti, Sivil Milisleri Yeniden Ülkenin Başına Bela Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.


Advertisement