Kahramanmaraş Denizlerde 1 Yılda 56 Farklı Ülkeden 37 Bin Kaçak Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş Denizlerde 1 Yılda 56 Farklı Ülkeden 37 Bin Kaçak Yakalandı

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, insan kaçakçılığına yönelik yürüttüğü çalışmalarda 2016 yılında Türk karasularında 56 farklı ülkeye mensup 37 bin 130 kaçak yakaladı.

06.03.2017 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, insan kaçakçılığına yönelik yürüttüğü çalışmalarda 2016 yılında Türk karasularında 56 farklı ülkeye mensup 37 bin 130 kaçak yakaladı. Denizlerde 192 kaçağın da cesedi bulundu.

Kimisi ülkesindeki iç savaş, kimisi de yoksulluk nedeniyle ülkelerini terk ederek umut yolculuğuna çıkan göçmenlerin ağırlıklı olarak kullandıkları yol Türkiye. Asya ile Avrupa kıtalarını birleştiren, 3 tarafı denizlerle çevirili olan Türkiye, Avrupa'ya gitmek isteyenler için adeta bir köprü oluyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı 'Düzensiz göç' istatistikleri de bunu doğrular nitelikte. Sahil Güvenlik Komutanlığı verilerine göre 2016'da 18'i Türk, geri kalanı 56 farklı ülkeden olan 37 bin 130 göçmen Avrupa'ya gitmek isterken Türk karasularında yakalandı.

AVRUPA HAYALİNDE DÜŞÜŞ VAR

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın verilerine göre denizlerde yakalanan göçmenlerin sayısında önceki yıllara göre düştü. 2015'te denizlerde 91 bin 611 göçmen yakalanırken, 2016'da bu rakam 37 bin 130'a geriledi. Bu yılın ilk iki ayında ise karasularında sadece bin 475 göçmen yakalandı. Bu rakam geçmiş yılların çok gerisinde olması Avrupa hayali kuran göçmenlerin sayısında düşüş olarak yorumlandı.

SAHİL GÜVENLİK HAYAT KURTARIYOR

Birçok göçmen üzerinde bulundukları lastik bot, tekne gibi deniz taşıtları alabora olduğu için sığındıkları ıssız adalardan ya da denizde boğulmak üzereyken Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Bot ve gemilerle kurtarma çalışması yürüten ekipler, acil durumlarda kurtarma çalışmalarına helikopterleri de kullandı. Bu da daha çok kaçak göçmenin ölümünü engelledi.

YÜZDE 62'Sİ SURİYELİ

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın verilerin e göre, denizlerde yakalanan göçmenlerin yüzde 62'sini Suriyeli'ler oluşturuyor. 22 bin 988 Suriyelinin yakalandığı 2016'da, yakalanan diğer göçmenlerin uyrukları ve sayıları ise şöyle:

"Irak 779, Kongo 435, Eritre 401, Myanmar 370, Bangladeş 160, İran 152, Mali 121, Filistin 92, Kamerun 90, Güney Afrika 66, Dominik Cumhuriyeti 62, Sri Lanka 60, Somali 47, Gana 45, Nijerya 39, Gine 36, Sierra Leone 32, Libya 29, Fas 28, Gabon 23, Lübnan 20, Fildişi Sahilleri 20, Orta Afrika 20, Cezayir 19, Türkiye 18, Gambiya 16, Hindistan 15, Haiti 15, Senegal 12, Angola 6, Nepal 6, Sudan 5, Kenya 5, Çad 4, Ruanda 3, Yemen 3, Brundi 2, Güney Sudan 2, Liberya 2, Tacikistan 2, Uganda 2, Benin 2, Zambiya 2, Burkina Faso 2, Bolivya 1, Küba 1, Mısır 1, ABD 1, Suudi Arabistan 1, Tunus 1, Türkmenistan 1, Etiyopya 1, Moritanya 1, Gürcistan 1."

118 DE KAÇAKÇI YAKALANDI

7 gün 24 saat esasına göre denizlerde görev yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, yasa dışı göçmenlikle mücadelenin yanında, insan kaçakçılarıyla da mücadele ediyor. Ekipler, 2016'da 118 insan kaçakçısı yakaladı. Suriyeli, Rus, Türk, Gürcü ve Ukraynalı gibi birçok uyruktan oluşan insan kaçakçılarıyla ilgili olarak da Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda adli işlem yapıldı.

Kahramanmaraş Denizlerde 1 Yılda 56 Farklı Ülkeden 37 Bin Kaçak Yakalandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş Denizlerde 1 Yılda 56 Farklı Ülkeden 37 Bin Kaçak Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı
    14:44 Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı

    Türkiye'nin Minsk Büyükelçiliği, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' uluslararası turizm fuarında stant açtı. Fuarda Türkiye'nin doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtıldı ve Belaruslu öğrenciler tarafından Türk müzik eserleri icra edildi. Türkiye'nin Minsk Büyükelçisi, Belarusluları Türkiye'nin farklı yörelerini ve dört mevsimini keşfetmeye çağırdı. Belarus Başbakan Yardımcısı, Türkiye'nin turizm alanındaki başarılarını takdir ederek ulaşım bağlantılarının geliştirilmesi arzusunu dile getirdi. Fuarda Türkiye-Belarus turizm işbirliğinin geliştirilmesi konusunda mutabık kalındı.

  • Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, belediye başkanı Murat Daban'ı ziyaret etti
    14:39 Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, belediye başkanı Murat Daban'ı ziyaret etti

    Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, yerel seçimde belediye başkanı seçilen Murat Daban'ı ziyaret etti. Okumuş, Daban'a görevinde başarı diledi. Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Daban da iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Kırklareli'nde Metro Turizm otobüsü devrildi, 11 kişi yaralandı
    14:39 Kırklareli'nde Metro Turizm otobüsü devrildi, 11 kişi yaralandı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için yola çıkan Metro Turizm'e ait otobüs, Kavaklı Beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak ağaçlık alana devrildi. Kazada sürücü dahil 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi.

  • Pazaryeri Orman İşletme Şefliği, orman köylülerine yangın önlemleri hakkında eğitim verdi
    14:38 Pazaryeri Orman İşletme Şefliği, orman köylülerine yangın önlemleri hakkında eğitim verdi

    Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte orman köylülerine yangınlara karşı alınacak önlemler ve yapılması gerekenlerle ilgili eğitim verildi. Pazaryeri Orman İşletme Şefliği yetkilileri, muhtar ve köylüleri bilgilendirerek bahçe temizliği ve anız yakma konularında uyarılarda bulundu. Gümüşdere ve Arpadere köylerindeki eğitimde, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında önleyici tedbirler anlatıldı ve vatandaşların istek ve talepleri alındı.

  • İstanbul ve Çevresi İçin Cumartesi Sabahı Fırtına Uyarısı
    14:37 İstanbul ve Çevresi İçin Cumartesi Sabahı Fırtına Uyarısı

    Valilik, Cumartesi sabahı İstanbul ve çevresi için fırtına uyarısı yaptı. Doğu ve kuzeydoğudan esecek fırtınanın saatteki hızı 75 kilometreyi bulacak. İstanbul Valiliği, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

  • İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi
    14:37 İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi

    ABD’li yetkililerin bir İsrail füzesinin İran’ı vurduğunu açıklamasının ardından, petrol ve altın fiyatlarında yükseliş oldu. İsrail saldırısının haberi duyulunca, Brent ham petrolünün varil fiyatı 90 doların üzerine çıktı; daha sonra İran saldırının önemli olmadığını söyleyince biraz geriledi. Altının ons fiyatı bir ara rekora yaklaşırken, daha sonra 2400 doların altına düştü. Orta Doğu’daki gerilimin tırmanmasının petrol sevkiyatını aksatabileceğinden korkuluyor.

  • Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na verildi
    14:35 Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na verildi

    Geçen yıl hayatını kaybeden Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı, Safranbolu Yenimahalle'de bulunan 1 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda yaşatılacak. İl Sağlık Müdürü İsmail Kara, törende Ekmekci'nin halka yaptığı hizmetleri ve başarılı çalışmalarını vurguladı. Törende, Ekmekci'nin kızları tarafından sağlık istasyonunun tabela açılışı gerçekleştirildi.

  • Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı
    14:34 Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı

    Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda RAMS Başakşehir'e konuk olacak Çaykur Rizespor, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanla maçın hazırlıklarını tamamladı. Sakatlıkları devam eden Laine, Faye, Benhur Keser ve Mithat Pala ise antrenmana katılmadı. Takım, antrenmanın ardından İstanbul'a hareket etti.

  • Ağrı'da baharın gelişiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı
    14:34 Ağrı'da baharın gelişiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı

    Ağrı'da küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın yaygın olduğu kentte, baharın gelmesiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı. Bol yağışlı geçen havaların ısınmasıyla meralar yeşillendi. Besiciler, sabahın erken saatlerinde hayvanlarını meraya çıkarıp akşam köylerine geri götürüyor. Baharın gelmesiyle çobanlık mesailerine başlayan besiciler, sezonun bereketli geçmesini temenni ediyor.


Advertisement