Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri başladı - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri başladı

Kahramanmaraş\'ın kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri başladı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşecek Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri, şehitler için mevlit okunmasıyla başladı.

03.01.2020 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşecek Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri, şehitler için mevlit okunmasıyla başladı.

Tarihi Ulu Cami'de cuma namazı öncesi şehitler için mevlit okutuldu. Çıkışta ise Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Ahmet Özdemir ve İmran Kılıç ile AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici tarafından vatandaşlara pilav ikramında bulunuldu.

Vali Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, halkın bizzat içinde olduğu kurtuluş destanını ve memleketi kurtarma yönündeki öncü ruhunu hep beraber haykıracaklarını söyledi.

Kentte 100 yıl önce ortaya konan destansı mücadelenin önemine dikkati çeken Özkan, "Bu ruhun daim olması için neler yapılması gerekiyorsa, onu istişare edeceğiz. Bu ruhun gençlerimize aktarılmasını sağlayacağız. Bu yıl Cumhurbaşkanımızın riyasetinde 100. yıl etkinlikleri icra edilecek." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de şehir için 12 Şubat'ın çok önemli olduğunu belirterek, etkinliklerin kurtuluş gününe kadar dolu dolu geçeceğini anlattı.

Anadolu savunması için Kahramanmaraş'ın önemine işaret eden Güngör, "Ecdadımız bu toprakları bize emanet ederken, bin bir türlü zorluklar geçirdi. Anadolu'daki Milli Mücadele'nin en önemli şehirlerinden birisi de Kahramanmaraş'tır. Bu sene bizim mücadelemizin 100. yıl dönümü. Hazırladığımız programı bugün başlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Etkinlikler kapsamında akşam kortej yürüyüşü, mehteran ve havai fişek gösterisinin ardından, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde 100. Yıl Etkinlikleri Tanıtım Toplantısı düzenlenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta film gibi kovalamaca KGYS kameralarına yansıdı
    14:48 Tokat'ta film gibi kovalamaca KGYS kameralarına yansıdı

    Tokat İl Emniyet Müdürlüğü KGYS görevlileri, şüpheli bir aracı takibe alarak kovalamaca yaşadı. Polis ekipleri tarafından durdurulan araç sürücüsü alkollü çıktı ve cezai işlemler uygulandı.

  • İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Esnafla Buluştu
    14:47 İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Esnafla Buluştu

    Mazbatasını alarak ikinci dönemine başlayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kuruçeşme bölgesindeki esnafla buluşarak hizmetlerine devam edeceklerini belirtti.

  • Kastamonu'da park halindeki kamyonet alevlere teslim oldu
    14:46 Kastamonu'da park halindeki kamyonet alevlere teslim oldu

    Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde park halindeyken çıkan yangın sonucu kamyonet kullanılamaz hale geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

  • DEM Parti Seçim Stratejisiyle Kazandı
    14:46 DEM Parti Seçim Stratejisiyle Kazandı

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 31 Mart yerel seçimlerin sonuçlarını değerlendirirken, partinin seçim stratejisinin kazandığını ve Türkiye'nin yönünü belirlediğini söyledi. Hatimoğulları, ayrıca AKP ve MHP'nin taşımalı seçmenlerle belediyeleri ele geçirdiğini belirtti ve Kobane Davası'nın ertelenmesi çağrısında bulundu. Filistin ve Kürt sorununun çözülmesi gerektiğini vurguladı.

  • Adana'da lüks otomobil otobüs durağına çarptı, 7 kişi yaralandı
    14:42 Adana'da lüks otomobil otobüs durağına çarptı, 7 kişi yaralandı

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Uğur A. yönetimindeki lüks otomobilin kontrolden çıkması sonucu otobüs durağına çarptığı kaza sonucunda 2'si ağır olmak üzere toplam 7 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, kazanın dehşeti ise görüntülere yansıdı.


Advertisement