Kahramanmaraş İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı

Kahramanmaraş İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı, açıldı.

13.11.2014 16:59  Güncelleme: 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı, açıldı.Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş Belediyesi Fuar Merkezi'ndeki fuarın açılışında, inşaat sektörünün Türkiye'nin lokomotifi olduğunu söyledi.Türk müteahhitlik sektörünün yaklaşık 2 milyon kişiye direkt, bağlı sektörlerle de 5 milyon kişiye istihdam sağladığını vurgulayan Karaküçük, sektörün 278 milyar dolarlık iş hacmine ulaştığını, 103 ülkede 7 bin 400 projeye imza attığına işaret etti.Türkiye'de ilk kez satılan konut sayısının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26 arttığını ifade eden Karaküçük, şöyle konuştu: "Konut satışının yanında stok erime hızı da geçen yıla göre yüzde 6'dan yüzde 9'a yükseldi.

Türkiye'de yapı stoğunun yüzde 40'ının, yani 6-7 milyon konutun deprem riskine karşı yenilenmesi gerektiği tahmin edilmektedir. Bu itibarla kentsel dönüşüm projelerinin çok önemli bir fonksiyonu bulunmaktadır. Gerek afet riskinin önlenmesi gerekse ekonomik büyümenin artması bakımından kentsel dönüşüm stratejik konuma sahiptir."Karaküçük, Kahramanmaraş'ta geçen yıl alınan bin 663 yapı ruhsatı kapsamında 1,8 milyar liralık proje ile yaklaşık 10 bin dairenin inşaatının devam ettiğini söyledi.- "İleride daha büyük fuarlar yapılacak"Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Ali Arpasatan da kentte son bir ay içerisinde üçüncü fuarın düzenlendiğini, böylece değişik ülkelerden gelen insanlarla iş adamlarının iletişim kurma imkanı sağlandığını kaydetti.Fuarlara ilişkin gözlemlerini aktaran Arpasatan, özellikle Tekstil Fuarı'nda Kahramanmaraş'ın üretime yönelik enerjisinin küçük mekanlara sığmayacağını gördüğünü, ileride daha büyük imkanlarla daha büyük fuarlar yapılacağına inandığını sözlerine ekledi.Konuşmaların ardından Karaküçük ve Arpasatan tarafından ECR Fuarcılık Genel Müdürü Ümit Vural'a plaket verildi.Daha sonra inşaat ve kentsel dönüşüm alanında açılan 56 firmanın standı gezildi.Fuar, 15 Kasım'a kadar açık kalacak.

Kahramanmaraş İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement