Kahramanmaraş'ta Biri İngiliz, Biri Suriyeli 40 Çift Evlendi - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş'ta Biri İngiliz, Biri Suriyeli 40 Çift Evlendi

Kahramanmaraş\'ta Biri İngiliz, Biri Suriyeli 40 Çift Evlendi

Kahramanmaraş'ta biri İngiliz, diğeri Suriyeli gelin olmak üzere 40 çift, düzenlenen toplu nikah töreniyle dünya evine girdi.

14.02.2015 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ta biri İngiliz, diğeri Suriyeli gelin olmak üzere 40 çift, düzenlenen toplu nikah töreniyle dünya evine girdi.

Merkez Onikişubat Belediyesi tarafından ilçe sınırları içerisinde yaşayan 40 çift için toplu nikah töreni düzenlendi. Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende eğitimciler tarafından verilen Huzur Ailesi Akademisi'nde çiftlere mutlu ailenin formülleri anlatıldı. Törende konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, evlenecek çiftleri Sevgililer Günü'nde bir araya getirdiklerini belirterek, "Bildiğiniz gibi bugün 14 Şubat Sevgililer Günü. Dolayısıyla böyle bir özel günde bir toplu nikah merasimi yapalım ama arkasından da evliliğin ne kadar önemli olduğunu, nasıl devam etmesi gerektiğini, hangi koşullarda devam etmesi gerektiğini anlatmak istedik. Ben geçen defa dersi dinledim, 61 yaşındayım çok istifade ettim. Sizler de çok istifa edeceksiniz bunu biliyorum. Şimdiden bütün çiftlere mutluluklar diliyorum" dedi.

İletişim uzmanlarının konuşmalarının ardından Belediye Başkanı Mahçiçek tarafından 40 çiftin toplu nikahı kıyıldı ve sertifikaları ile evlilik cüzdanları verildi. Çiftler arasında yer alan Eyyüp Aslan (65) ile Suriyeli Mouna Haffar (40) ve Mehmet Alasırt (33) ile İngiliz vatandaşı avukat Louise Hensnhaw (38) çiftleri davetlilerin ilgisini gördü.

Antalya'da otelde çalışırken 4 yıl önce eşi Louise Hensnhaw ile tanışıp evlenme kararı aldıklarını söyleyen Mehmet Alasırt, "4 seneden beridir Kahramanmaraş'a gidip geliyoruz. Eşim burada bizim örf ve adetlerimizi gördü ve benimsedi. Aslında geçen yıl evlenecektik ama bugüne 14 Şubat'a denk getirmek istedik. Çok mutluyuz" diye konuştu.

Eyyüp Aslan ise, "Suriyeli hanımefendi ile evlenmeye karar verdik. Baktık 14 Şubat'ta da toplu nikah merasimi var. Biz de bu fırsatı değerlendirelim dedik ve evlendik, mutluyuz" diye konuştu. - Kahramanmaraş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş'ta Biri İngiliz, Biri Suriyeli 40 Çift Evlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement