KAHRAMANMARAŞ'TA BOŞANMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN 'AİLEM İÇİN' PROJESİ BAŞLATILDI - Son Dakika
Güncel

KAHRAMANMARAŞ'TA BOŞANMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN 'AİLEM İÇİN' PROJESİ BAŞLATILDI

KAHRAMANMARAŞ'ta evliliğin ilk yılındaki boşanmaların önüne geçmek amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 'Ailem İçin' projesini hayata geçirdi.

16.06.2021 15:27  Güncelleme: 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAHRAMANMARAŞ'ta evliliğin ilk yılındaki boşanmaların önüne geçmek amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 'Ailem İçin' projesini hayata geçirdi. Kahramanmaraş Valiliği koordinesinde belediyelerin de destek verdiği, aynı zamanda Türkiye'de ilk olan proje kapsamında gönüllü çiftlere, evlilik öncesi ve devamında eğitimler yapılacak.

Projenin tanıtımı Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mutlu Kaya ve İl Müftüsü Mutafa Tekin'in katıldığı toplantıyla yapıldı. Toplantıda projeyle ilgili sunum yapıldıktan sona Vali Ömer Faruk Coşkun ile projenin diğer ortaklarının temsilcileri arasında protokol imzalandı.

Vali Ömer Faruk Coşkun, projenin aile için önemli olduğunu belirterek, "İnşallah birlikte dayanışma içerisinde aile hukuku bakımından önemli olan bu eğitim çalışmasını birlikte yürüteceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah ilimiz adına, aile kurumu adına önemli bir adımı bugün atmış oluyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya da projede hedef kitle olarak evliliğin ilk yılındaki çiftleri seçtiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Biz özellikle belli hedef kitleyi seçerken evliliğin ilk yılındaki kardeşlerimize kardeşlik hukukunu da gözeterek profesyonel bir anlayışla evlilik öncesi eğitimlerden aile danışmanlığı süreçlerine kadar bakanlığımızın hizmet modellerini hep birlikte uygulayacağız. Birlikten güç doğar. Sayın Valimize de teşekkürlerimi ve şükranlarımı arz ediyorum. Bu konuda belediye başkanlarımız ve müftümüzle birlikte bu paydaşlık hukukuna şehrimiz de katılmış oldu. Aynı işi birlikte yapmak, farklı farklı alanlarda yapmak da tüm kurumlara nasip oldu. İnşallah nikah salonlarında ve nikah esnasında arkadaşlarımız bilgilendirme vesilesiyle çiftlerimize ulaşacaklar. Bu arada gönüllü çiftlerimize bu kardeşlik hukuku içerisindeki 'Ailem İçin' projesini ruhu olan bir şehir olan Kahramanmaraş'ta örnek bir şekilde icra etmek hepimize nasip olur."

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile İl Müftüsü Mustafa Tekin ise aile kurumunun Türk toplumu için çok önemli olduğunu, bu nedenle Ailem İçin projesine gerekli tüm desteği vereceklerini kaydetti.

YENİ ÇİFTLER, 30-40 YILLIK ÇİFTLERLE BULUŞTURULACAK

Türkiye'de ilk defa Kahramanmaraş'ta uygulanacak olan ve boşanma saylarının azaltılması amacıyla hayata geçirilen Ailem İçin projesi kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, belediyelere ve müftülüklere evlenmek için başvuruda bulunan çiftlere ulaşacak. Projeden gönüllü olarak faydalanmak isteyen evlenecek ve yeni evli çiftlere eğitimler verilecek. Eğitimler yüz yüze olacak ama pandemi sürecine bağlı olarak uzaktan da yapılabilecek. Ayrıca yeni çiftler ile 30-40 yıllık çiftler bir araya getirilecek.

KAHRAMANMARAŞ\'TA BOŞANMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN \'AİLEM İÇİN\' PROJESİ BAŞLATILDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KAHRAMANMARAŞ'TA BOŞANMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN 'AİLEM İÇİN' PROJESİ BAŞLATILDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de akrep yiyen kişi otobüste fenalaşarak hayatını kaybetti
    12:09 Kayseri'de akrep yiyen kişi otobüste fenalaşarak hayatını kaybetti

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yaşayan Bilal Yiğit, girdiği bunalım sonucu 2 adet akrep yedikten sonra yolcu otobüsünde fenalaştı. Samsun'da hastaneye kaldırılan Yiğit, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Çin'de İşsizlik Oranı Düşüş Gösterdi
    12:09 Çin'de İşsizlik Oranı Düşüş Gösterdi

    Çin'de ankete dayalı kentsel işsizlik oranı 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre 0,3 puanlık düşüşle ortalama yüzde 5,2 seviyesinde gerçekleşti. Mart ayında ise işsizlik oranı yüzde 5,2 olarak kaydedildi. Kırsal kesimdeki göçmen işçi sayısı ise yüzde 2,2 artarak 185,88 milyona ulaştı. Ayrıca, Çin'in gayrisafi yurtiçi hasılası da yüzde 5,3 artış gösterdi.

  • Bandırma'da Büyükler Bahar Kupası Tenis Şampiyonası Başladı
    12:08 Bandırma'da Büyükler Bahar Kupası Tenis Şampiyonası Başladı

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde düzenlenen 'Büyükler Bahar Kupası Türkiye Serisi-3' tenis şampiyonası, Türkiye'nin çeşitli illerinden 55 sporcunun katılımıyla başladı. Turnuvaya Türkiye'nin çeşitli illerinden katılan 55 sporcu, Bandırma'da kıyasıya bir mücadele verecek. Bandırma Tenis Kulübü Başkanı Mustafa Kemal Sönmez, turnuva ile ilgili Bandırmalı tenis severlere yaptığı açıklamada şampiyonluk için ter dökecek sporcuların heyecanını paylaştı.

  • Salihli'de Yunus ekipleri ayakkabı hırsızını yakaladı
    12:08 Salihli'de Yunus ekipleri ayakkabı hırsızını yakaladı

    Manisa'nın Salihli ilçesinde devriye gezen yunus ekipleri, şüphelendikleri bir kişiyi durdurup arama yaptı. Yapılan aramada şüphelinin çaldığı ayakkabılar bulundu. Ayakkabılar sahibine teslim edilirken, şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

  • AK Partili belediye başkanı için de alkış istendi
    12:04 AK Partili belediye başkanı için de alkış istendi

    Bursa İl Seçim Müdürü Mehmet US, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey için alkış istemesinin ardından aynı isteği AK Partili Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık için de yapmıştır.


Advertisement