Kahramanmaraş'ta Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kahramanmaraş'ta Kısa Kısa

Hastanede tedavi gören çocuklara, farkındalık için süt dağıttılar.

22.05.2014 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elbistan Devlet Hastanesinde tedavi gören çocuklara, sütün önemini anlatmak için süt ikramında bulunuldu.

Hastane Başhekim Yardımcısı Ferruh Kılıç, yaptığı açıklamada, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Çocuk Servisinde yatan çocuklara sütün faydalarını anlatmak ve farkındalık oluşturmak için süt dağıttıklarını söyledi.

Sütün önemini anlatan Kılıç, beslenme değerinin yüksekliği yanında, vücut fonksiyonlarını düzenleyen, gelişmesini sağlayan, kemik ve diş oluşumunda önemli yeri olan sütün temel bir gıda maddesi olduğunu belirtti.

Türkiye'de süt tüketiminin gelişmiş ülkelere oranla düşük olduğunu vurgulayan Kılıç, "Hastane yönetimi olarak, çocuk servisinde yatan hastalarımızın annelerini bilinçlendirmek amacı ile serviste yatan miniklerimize süt dağıtarak sütün önemini belirtmek istedik" dedi

Afşin'de kadınların "emekleri" sergilendi

Afşin Halk Eğitim Merkezi kursiyeleri tarafından bir yıl boyunca hazırlanan el sanatlarının sergisi açıldı.

Kaymakam Fatih Aksoy, sergi açılışında, Artık Halk Eğitim Merkezleri'nin biçki-dikiş ve nakış kurslarının daha çok hayat boyu öğrenme kursları haline gelmesi gerektiğini söyledi.

Aksoy, ilerleyen dönemlerde kamu kurumları, sivil toplum örgütlerinin destekleri ile daha çok dezavantajlı guruplara, kadınlara, işsizlere ve gençlere yönelik kurslar ile daha çok sosyal içerikli kurslar açacaklarını kaydetti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hayrettin Uğur Tor ise 7'den 77'ye her yaştan insanın ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kursların düzenlendiğini kaydetti.

- Elbistan'da '"Taşımalı Kanser Taraması" uygulaması

Elbistan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Sorumlusu Didem Erdoğan, ilçedeki mahallelerde ücretsiz taşımalı kanser taramalarına devam ettiklerini söyledi.

Erdoğan, yaptığı açıklamada, kanserde erken teşhisin hayati öneminin bulunduğunu söyledi.

Randevu sistemiyle kanser taramalarını hızla sürdürdüklerini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: "30 yaş ile 65 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri, 40 yaş ile 69 yaş arasındaki kadınlara meme kanseri, 50 yaş ile 70 yaş arasındaki kadınlara ve erkeklere bağırsak kanseri taramalarına devam ediyoruz. İlçede rahim ağzı kanser taramalarında 25 bin kadın, meme kanseri taramalarında 16 bin kadın ve bağırsak kanseri taramalarında ise 18 bin kadın ve erkek olan hedef nüfuslarına ulaşmak  amacıyla çalışmalarımıza hız verdik."

Erdoğan, daha sağlıklı bireyler oluşturmak için halkın sağlığına önem verdiklerini sözlerine ekledi.

- Çiftçilerin borç erteleme müracaatları

Elbistan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kuraklıktan zarar gören çiftçilerin, borç ertelenmesi için müracaatların başladığı bildirildi.

İlçe Müdürü Ayhan Özcan, yaptığı açıklamada, 2014 üretim yılı döneminde kuraklıktan etkilenen ve Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olan ürünlerde yüzde 30 ve üzeri zarar tespit edilen ürünler için borç erteleme müracaatlarının başladığını belirtti.

Özcan, Ziraat Bankası ile Tarımsal Kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin kararın Resmi Gazete'de yayınlandığını anımsatarak, konuyla ilgili olarak oluşturulan raporun ilgili birimlere ulaştırıldığını, başvuruların 15 Haziran'a kadar ilçe müdürlüğüne yapılması gerektiğini sözlerine ekledi. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kahramanmaraş'ta Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement