Kahramanmaraşlı Çocuklar "Çekirdekten Bilime" Yönleniyor - Son Dakika
Eğitim

Kahramanmaraşlı Çocuklar "Çekirdekten Bilime" Yönleniyor

Kahramanmaraş'ta, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında "Çekirdekten Bilime" sloganıyla etkinlik düzenlendi.

17.10.2018 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ta, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında "Çekirdekten Bilime" sloganıyla etkinlik düzenlendi.

Çocuklara bilimin sevdirilmesi amacıyla "Çekirdekten Bilime" sloganıyla düzenlenen etkinliğin açılışı, kentteki bir alışveriş merkezinde yapıldı.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdür Vekili Zekeriya Kahveci, açılışta yaptığı konuşmada, bir ülkenin gelişmesinin, vatandaşlarının eğitimi ve üretken olması ile doğrudan ilişkili olduğunu belirttti.

Şenliğin öğrenciler ve aileler açısından önemine dikkati çeken Kahveci, şunları kaydetti:

"İl Milli Eğitim Müdürlüğü çatısı altında görev yapan tüm eğitimciler, bilim ve teknolojinin gelişimine katkı sağlayabilen, yaşadığı topluma değer katan, üretken ve her türlü kaynağı etkin ve verimli kullanan bireyler yetiştirmek için çalışmaktadır. Amacımız, bilim kültürünü toplumun daha geniş kesimlerine yaymak ve bu sayede toplumun bilime olan ilgisini arttırmak, çocukları ve gençleri bilimsel çalışmalara özendirmektir."

Kahveci'nin konuşmasının ardından 45 farklı atölye çalışmasının yer aldığı, 4-14 yaş arası çocukların katılabildiği şenliğin açılışı yapıldı.

Katılımcılar şenlikte yer alan Fen Atölyesi, Robotik ve Kodlama, Akıl ve Zeka Oyunları, Plateneryum ile Uzay Keşfi, Duygu- Düşünce Atölyesi, Sanat-Tasarım Atölyesi, Müzik Atölyesi, Değerler Eğitimi, Arkeoloji Atölyesi, Coğrafya Atölyesi, Matematik Atölyesi ve Uçak Yapımı Atölyesini ziyaret etti.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Dulkadiroğlu Belediyesi, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü ve Sütçü İmam Üniversitesi'nin desteğiyle düzenlenen etkinliğe gelen öğrenciler, hem eğlendi hem de bilgi sahibi oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim Kahramanmaraşlı Çocuklar 'Çekirdekten Bilime' Yönleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement