Kahta Gönüllüler Platformu Krizi Bahane Eden Fırsatçıları Kınadı - Son Dakika
Güncel

Kahta Gönüllüler Platformu Krizi Bahane Eden Fırsatçıları Kınadı

Kahta Gönüllüler Platformu Krizi Bahane Eden Fırsatçıları Kınadı

Adıyaman’ın Kahta Gönüller Platformu kriz bahanesi ile zam yapan fırsatçıları kınadı.

23.10.2018 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Kahta Gönüller Platformu kriz bahanesi ile zam yapan fırsatçıları kınadı.

İlçede faaliyet gösteren 14 sivil toplum kuruluşundan oluşan Kahta Gönüllüler Platformu adına ortak hazırlanan basın açıklamasını Diyanet -Sen İlçe Temsilcisi İsmail Bozkurt okudu.

Temsilci Bozkurt, esnafa seslenerek, krizi def edecek, Kahta halkından yana tavır takınacak bir esnaf ve sanatkarlar duruşu sergilemelerini istedi.

Halkın mağdur olmaması adına zam fırsatçılarına fırsat verilmemesi gerektiğini ifade eden Bozkurt, platform olarak, yetkililerin denetimlerini gerçekleştirmelerini ve gereken önlemleri almalarını, halkın mağduriyet yaşamaması adına önemli bir adım olarak gördüklerini söyledi.

Bozkurt, "Halkın sofrası küçülürken, ekonomik krizin kendilerine dokunmadığı, bırakın dokunmayı fayda sağladığı kesimler açısından fırsat olarak görüldü. Halkın çoğu fakirleşirken sadece kur farkından servetine servet katan kesimler ise ekonomiye destek mesajları vermekle yetindi. Dolar 7 TL ye yaklaştığında dolardan Türk lirasına geçmek bir marifet değil bir fırsatçılık, bir göz boyama olarak görüldü. Atı alan Üsküdar'ı geçti misali zenginleşen zenginleşti, fakirleşen fakirleşti. Kriz halkın evine girdi, kriz fırsatçıları ise halkın üzerine çöktü.

Kahta Gönüllüler Platformu olarak, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini biliyoruz. Bunun için gereken fedakarlığı birçok kez gösteren halkımız, bu krizden de çıkma adına ülkesinin yanında ve tüm desteğini sağ duyuyulukla göstereceğine olan inancı tamdır. İdarecilerimize düşen görev bu güveni ülkenin ve vatandaşın hak ve adalet taleplerine göre yürütmesi, ülkemizi üreten, kendi ayağı üzerinde duran büyük bir devlet refleksi ile geleceğe taşımasıdır" dedi.

Krizi bahane ederek yapılan zamlar serbest piyasa koşuları ile açıklanacak bir durum olmadığını vurgulayan Bozkurt, "Kahta Gönüllüler Platformu olarak, ülkenin yaşadığı sorunları elbette bizde hissetmekteyiz. Krizi bahane ederek yapılan zamlar serbest piyasa koşuları ile açıklanacak bir durum değildir. Kahta Gönüllüler Platformu olarak, yapılan tüm keyfi zamlara karşı olduğumuzu, bunun takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. Her fırsatta fedakarlıktan bahseden kesimlerin kendi fedakarlıklarını gösterme zamanı gelince bahane üretmeleri artık güncelliğini yitirmiştir. Asgari ücretlisi, memuru, sade vatandaşa yansıyan genel ekonomik krizin yerelde ekmeğe, yumurtaya, salçaya, domates gibi ürünlerde fahiş fiyat olarak yansıtılması yarı bir yük getirmektedir.

Platform olarak, tüm esnaflarımıza sesleniyoruz. Kriz baskısına yenik düşmeyin. Krizi def edecek, Kahta halkından yana tavır takınacak bir esnaf ve sanatkarlar duruşu sergilemenizi, bu ülkeye operasyon çekmek isteyen dış güçlere verilecek en büyük cevap olacağını hatırlatıyoruz. Bu ülke ve Kahta hepimizin. Hayır ve bereket getirecek tüm alış verişiniz, satışınız helaldir ve alın terinizin hakkıdır. Zamansal sıkıntıları aşmak için gösterilen çabalar halkımız ve Kahta Gönüllüler Platformu olarak bizler tarafından takdir edilmektedir. Pide ekmeğe yapılan zamma rağmen 90 kuruş satan fırıncımıza teşekkür ediyoruz. Bu örnek davranışın tüm esnaf ve sanatkarlar tarafından değerlendirilmesi, fiyatların marketler dahil tüm yerlerde makul bir seviyeye getirilmesi en büyük temennimizdir. Fiyatlarda yapılacak indirimler neticesinde halk biraz nefes alacak, atılmış bu adımı Kahta halkı unutmayacaktır. Bu zam fırsatçılarına fırsat vermeme adına Platform olarak, yetkilileri denetimlerini gerçekleştirmelerini ve gereken önlemleri almalarını, halkın mağduriyet yaşamaması adına önemli bir adım olarak görüyoruz. Kahta Gönüllüler Platformu olarak hak, hukuk ve adalet yönündeki taleplerimizin bizler dahil herkes için daha güzel bir, daha iyi bir Kahta olması için hep beraber sorumluluk almaya ve Kahta'mızı sahiplenmeye davet ediyoruz. Kriz fırsatçılarına izin vermeyelim" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kahta Gönüllüler Platformu Krizi Bahane Eden Fırsatçıları Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yapay Zeka, Oftalmoloji Sınavında Doktorları Geride Bıraktı
    11:10 Yapay Zeka, Oftalmoloji Sınavında Doktorları Geride Bıraktı

    Cambridge Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan bir araştırmada, yapay zeka modelleri ve doktorlar arasında oftalmoloji sınavı düzenlendi. GPT-4, 87 sorudan 60'ını doğru yanıtlayarak diğer rakiplerini geride bıraktı. Ancak, araştırmacılar yapay zekanın hala tam olarak yeterli olmadığını belirtti.

  • Yünsa, 2023 yılında 544,2 milyon TL net kar elde etti
    11:09 Yünsa, 2023 yılında 544,2 milyon TL net kar elde etti

    Yünsa, Türkiye Muhasebe Standardı 29 (TMS 29) dahil geçen yıl 544,2 milyon TL net kar elde etti. Şirket, 2023 yılında kuvvetli satış kanalı portföyü, etkin fiyatlama politikaları ve yüksek marka bilinilirliği ile güçlü bir performans sergiledi. Yünsa'nın 2023 yılı brüt karı, TMS 29 uygulanmış sonuçlara göre 635,8 milyon TL'ye ulaşırken, brüt kar marjı ise bir önceki döneme göre 1 puan artışla yüzde 29 oldu. Şirketin 2023 yılında yarattığı faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) enflasyon muhasebesi standartları uygulandıktan sonra, 522,1 milyon TL'ye ulaşırken, FAVÖK marjı ise 2022 yılına göre 2 puan artarak yüzde 24'e geldi. Yünsa'nın sürdürülebilirlik anlayışıyla gerçekleştirdiği yatırımlar da dikkat çekti. Şirket, atık pet şişelerin geri dönüştürülmesiyle üretilen özel elyaf karışımlı kumaş kullanım oranını artırdı ve 10 milyondan fazla pet şişenin kumaşa dönüştürülmesini sağladı.

  • Meta AI, Llama 3 ile büyük bir güncelleme sundu
    11:09 Meta AI, Llama 3 ile büyük bir güncelleme sundu

    Meta, yapay zeka asistanı Meta AI için Llama 3 tabanlı bir güncelleme yayınladı. Bu güncelleme ile Meta AI, daha fazla ülkede kullanılabilecek ve Instagram, Facebook gibi sosyal medya platformlarına adapte olabilecek. Ayrıca Llama 3 güncellemesiyle birlikte Meta AI, Google ve Bing destekli arama sonuçları gösterebilecek, görüntü oluşturma süresi kısaldı ve görüntüleri gerçek zamanlı olarak GIF'e dönüştürebiliyor. Şirket ayrıca Meta AI'ı platformlarına entegre etmeyi ve Meta Quest VR gözlüklerinde kullanılabilir hale getirmeyi hedefliyor.

  • Hatay'da sulama kanalına devrilen traktörün sürücüsü yaralandı
    11:08 Hatay'da sulama kanalına devrilen traktörün sürücüsü yaralandı

    Hatay'ın Kumlu-Kırıkhan istikametinde bulunan Kazkeli mevkiinde, traktörün sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek sulama kanalına devrildi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ve sağlık ekipleri, yaralı sürücüyü güvenli bir şekilde kurtardı. Yaralı, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

  • Yüksekova'da çığ nedeniyle kapanan köy yolunu açma çalışmaları devam ediyor
    11:08 Yüksekova'da çığ nedeniyle kapanan köy yolunu açma çalışmaları devam ediyor

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, daha önce meydana gelen çığ nedeniyle kapanan Bostancı köyü yolunu açmak için karla mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu yolda zorlu şartlarda ilerleyen ekipler, kepçenin yetersiz kaldığı noktalarda ekskavatör kullanıyor. Görevliler, kısa sürede yolu açmayı hedefliyor.

  • Gaziantep Ticaret Odası, depremzede çocuklar için kutlama programı düzenledi
    11:07 Gaziantep Ticaret Odası, depremzede çocuklar için kutlama programı düzenledi

    Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Sosyal ve Toplumsal Faaliyet Kulübü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki depremzede çocuklar için kutlama programı düzenledi.

  • Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistikleri için bilgilendirme toplantısı düzenledi
    11:06 Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistikleri için bilgilendirme toplantısı düzenledi

    Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistiklerinin toplanması ve tarımsal envanterin oluşturulması amacıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, ilin tarım ürünlerinin ekiliş ve verim tahmin çalışmaları hakkında bilgi verildi ve veri girişlerinin belirlenen usul ve esaslara göre yapılması planlandı.

  • İzmir Seferihisar'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi
    11:06 İzmir Seferihisar'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi

    İzmir Seferihisar'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi.


Advertisement