Kahta Kaymakamı Metin Esen Muhtarlarla Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Kahta Kaymakamı Metin Esen Muhtarlarla Kahvaltıda Buluştu

Kahta Kaymakamı Metin Esen Muhtarlarla Kahvaltıda Buluştu

Kahta Kaymakamı Metin Esen, Menderes Mahallesi Muhtarı Mustafa Genç’in düzenmiş olduğu sabah kahvaltısında merkez mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

20.08.2014 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahta Kaymakamı Metin Esen, Menderes Mahallesi Muhtarı Mustafa Genç'in düzenmiş olduğu sabah kahvaltısında merkez mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Kahvaltıya Kahta Kaymakamı Metin Esen, Kahta Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, İlçe Müftüsü Burhan Barut, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehtap Uğur Doğan, Kahta Fırıncılar Derneği Başkanı Mehmet Yılter, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Sait Çetinkaya, mahalle muhtarları ve basın mensupları katıldı.

Sabah kahvaltısında, Kahta'nın çeşitli sorunları ele alınırken bu yıl Kahta'dan ayrılma ihtimali olduğunu belirten Kaymakam Metin Esen, Kahta'dan ayrılıyor olmanın üzüntüsünü yaşadığını vurguladı.

Kahta güzel insanların yaşadığı şirin bir ilçe olduğuna dikkat çeken Kaymakam Metin Esen, "Kahta'ya ve Kahta'nın güzel insanlarına hizmet yaptığıma inanıyorum. Kahta, güzel insanların yaşadığı şirin bir ilçe. Hizmetlerimizle halkımıza layık olmaya çalıştık. Bunda başarılı olduysak ne mutlu bize. Kahta'da görev yaptığım süre içerisinde siyasilerle, muhtarlar ve vatandaşlarla çok iyi bir uyum içersinde çalıştık. Güzel insanların yaşadığı Kahta'dan ayrılacak olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Hepinizden helallik istiyorum" dedi.

Birlik ve beraberlikte bütün sorunların çözülebileceğinin altını çizen Kaymakam Esen, muhtarların yerel yönetimlerle iyi diyaloglar içersinde bulunmalarının ilçenin yararına olacağına söyledi. Muhtarların, kurumlarla sıcak bir ortamda bir araya gelip, muhabbet etmelerini iyi bir fırsat olarak gördüklerini belirten Kaymakam Esen, şunları söyledi:

"Muhtarların kurumlarla bir araya gelmesi oldukça önemdir. Bu bağlamda, duyarlılık gösterip bu organizasyonu yapan Menderes Mahalle muhtarımıza ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Kahta'daki görev süremi tamamlamış bulunuyorum. Görev yaptığım üç yıl süre içerisinde, yapmak istediklerimizi, yapamadıklarımızı ve yaptıklarımızı dile getirmek için bu ortamın bir fırsat olduğunu düşünerek bazı konuları sizlerle paylaşmak istiyorum. Kahta'nın özellikle son aylarda daha fazla yaşadığımız içme suyu sorunu var. Belediye Başkan Yardımcımız da burada. Belediyemizin içme suyu ile ilgili çalışmalarını biliyorum. İnşallah ilçemizin içme suyu sorunu önümüzdeki yıl içersinde çözüme kavuşturularak vatandaşlarımız cazibeli ve kaliteli bir içme suyuna kavuşacak. Yine aynı şekilde ilçemizin ikinci önemli sorunlarından bir tanesi de arıtma sorunudur. İlçemizin atık suları, maalesef önce sulama göletlerimize, oradan da Atatürk baraj gölüne akmakta. Bu durum kabul edilecek bir durum değil. Bölge milletvekillerimiz bu sorunun çözümü ile ilgi çalışmalarını bizimle paylaştılar. İnanıyorum ki bu sorun da en kısa zamanda çözülecek ve Kahta modern bir arıtma tesisine kavuşacak.

İlçemizin başka bir sorunu ise eğitim sorunu. İlçede göreve başladığım günden beri bu eğitim sorunlarının çözümü noktasında arkadaşlarım ile birlikte çok güzel çözüm adımları attık.

Ücretli öğretmen sorunu, derslik sorunu, okullarımızın fiziki şartlarının düzeltilmesi, eğitim kalitesinin yükseltilmesi ile ilgili güzel çalışmalar yaptık. İlçemizde en son Fen Lisesi'nin açılması ile birlikle tüm liseler açılmış durumda. Birçok okulumuzun inşaatı devam etmekte ve aynı şekilde birçok yeni okulların yapılması için çalışmalar devam etmekte.

Gençlik Merkezi binamız ve yeni Adliye binamız tamamlandı. Organize Sanayi Bilgesindeki (OSB) yatırımların artırılması için fiziki alt yapı çalışmalar devam ediyor. Nissibi köprümüz bir iki ay içersinde faaliyete girecek. Yeni hükümet konağı binamızın yapım ihalesi bu ayın 29 da yapılacak ve inşallah 2 yıl içersinde ilçemiz modern bir hükümet konağına kavuşacak. Sulama projeleri gerçekten ilçemiz için hayati bir önem taşıyor. Sulama projeleri hayat geçirildiğinde insanımızın refah düzeyi daha da artacaktır. Yerel yönetimleriniz tarafından ilçemizin alt yapı, çevre düzenlemesi ve yeni parkların yapılması için çalışmalar başlatıldı. İnşallah Kahta'nın birkaç yıl içersinde modern bir görünüme ve daha güzel yaşanabilir bir konuma kavuşacağına inanıyorum. Buradan sorunlarımızın daha kolay çözülmesi bakımından muhtarlarımızın yerel yönetimle uyum içersinde çalışmasının önemini hatırlatmak istiyorum. Sorunlar el birliği ve güç birliği ile çözülür. Birlik ve beraberlik içersinde çalışıldığında inanıyorum ki Kahta ve Kahta halkı kazançlı çıkacaktır.

Sizlerden güzel duygularla ayrılmanın mutluluğunu, hüznünü yaşıyorum. Bu konuşmam bir veda konuşması değil. Ayrılacağım zaman yine hep birlikte bir araya gelerek vedalaşacağız. Ama şimdiden sizlerden helallik istiyorum. Bu organizasyonu bu ortamı sağlayan başta Menderes mahallemiz muhtarı Mustafa Genç'e, siz değerli muhtarlarımıza, kurum çalışanlarımıza ve basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum."

Düzenlenen kahvaltı programına ev sahipliği yapan Menderes Mahalle Muhtarı Mustafa Genç, "Kaymakamımız Sayın Metin Esen'nin görev süresinin dolması ve ilçemizden ayrılacak olmasından dolayı arkadaşlarım ile birlikte böyle bir organizasyona karar verdik. Sağlık probleminin olmasına rağmen bizleri kırmayıp bu davetimizi kabul ederek bugün aramızda bulunan Sayın Kaymakamız Metin Esen'e, Kurum Müdürlerimize, Muhtar arkadaşlarıma ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahta Kaymakamı Metin Esen Muhtarlarla Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement