Kahta Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kahta Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç Açıklaması

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, anne ve babaların çocuklarını önemsenmesi gerektiğini belirtti.

11.01.2012 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, anne ve babaların çocuklarını önemsenmesi gerektiğini belirtti.

Kılınç, yaptığı açıklamada, anne baba ve çocuk ilişkisinin sağlıklı olarak kurulmasının önemine işaret etti.

Bölgelerinde, çocuk yetiştirmenin sadece annenin görevi olduğu konusunda bir yanlış anlaşılma olduğuna dikkat çeken Kılınç, şu bilgileri verdi:

"Bebek dünyaya geldikten sonra hem anne, hem de baba ile kurulacak sağlıklı bir bağlanma ve ilişki ile çocuklar daha mutlu olurlar. Babaların çocukları ile oynamaları, konuşmaları, onların beslenme, temizlik gibi gereksinimlerini karşılamaları önemlidir. Babalar çocukları ile bu tarzda bir ilişki kurduklarında başarılı bir ilişkinin de temelleri atılmış olur. Bu arada anne baba arasındaki ilişkinin, anne-baba-çocuk arasındaki ilişkiyi etkilediği de unutulmamalıdır. Anne baba arasındaki ilişki sağlıklı ise doğal olarak bu ilişki çocuğu olumlu yönde etkiler."

Çocuğun dünyaya bakış açısını keşfedebilmesinin öncelikle onu dinlemekle başladığını ifade eden Kılınç şunları kaydetti:

"Çocuğun gözü ile dünyayı görebilmek, kulaklarıyla duyabilmek önemlidir. Bunu yapabilmek için de anne babaların empatik iletişim içinde olmaları gerekir. Empatik iletişimde bireyin kendisini karşısındaki kişinin yerine koyması, onu anlaması ve geri bildirim vermesi söz konusudur. Çocukla kurulacak empatik iletişimde en önemli nokta fiziksel yakınlıktır. Çocuklarla konuşurken çocuğu kucağa alarak fiziksel yakınlığı sağlamak çocukla kurulacak iletişimde etkili olur.

Anne babalar çocukları ile ilişkilerinde çoğunlukla sen dilini kullanırlar. Oysa, ben dilini kullanmak daha etkili olur. Ben dili hem çocuğun anne baba tarafından kabul edilmeyen davranışları değiştirmelerinde daha etkili, hem de anne-baba-çocuk ilişkisi için daha sağlıklıdır. Sen dili suçlayıcıdır, mesajı alan kişide düşük benlik saygısı oluşur."

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kahta Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement