Kahtalı Mıçı Ve 'Dövizzedeler' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Kahtalı Mıçı Ve 'Dövizzedeler' Eylemi

Kahtalı Mıçı Ve \'Dövizzedeler\' Eylemi

Taksim'de Bir Araya Gelen ve Aralarında Sanatçı Kahtalı Mıçı'nın Bulunduğu Dövizzedeler'den İlginç Protesto

09.01.2011 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taksim'de bir araya gelen ve aralarında sanatçı Kahtalı Mıçı'nın bulunduğu yaklaşık 20 dövizzede, 'bankaların kendilerini yanlış yönlendirdiğini iddia ederek dövizle aldıkları kredilerin faizinin artmasını' protesto etti.

'Dövizzedeler' pankartı açıp, 'Bıçak kemiğe dayandı', 'Kriz teğet geçti, bizleri ezip geçti', 'Dert bizde deva Başbakan'da' dövizleri açan ve aralarında Kâhtalı Mıçı'nın da bulunduğu yaklaşık 20 kişilik dövizzede Galatasaray Meydanı önünde toplandı.

Bankaların kendilerini yanlış yönlendirdiği ve faizlerin yükselerek mağdur duruma düştüklerini söyleyen eylemciler basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını yapan li Çankaya; "Biz sayıları 250 bini bunan dövizzedeleriz. Bu sayının ailelere yansıyan etkilenme sayısı bir milyondur. En temel ihtiyacımız olan 'barınma' ihtiyacımızın temini için bankalar tarafından kullandırılan TL yerine dövizle kredi kullanmak daha cazip gösterilerek bankaların bir illüzyonist maharetiyle bizleri sehven ve sevk etmeleri suretiyle bu kredileri kullanarak konut aldık.Bankalar sabit gelirli ve geliri TL olmasına rağmen tüketicileri,düşük faizli olması uzun yıllar, kurların istikrarlı olduğu ve geri ödemelerde kolaylık sağlayacağı konusunda ikna ederek Japon Yeni ve İsviçre Frangı gibi hiç bilmediğimiz bir para birimiyle konut kredisi çekmeye yönlendirmişlerdir. Ancak ülkemizde ve dünyada baş gösteren büyük ekonomik kriz nedeniyle 1000 TL ile başlayan kredi geri ödemesi 1.800 olmuştur. Bu büyük felakettir.'diye konuştu.

Bankadan döviz kredisi çeken ve dövizzede olan sanatçı Kahtalı Mıçı da mağdur olduğunu söyledi. Eşiyle beraber gelen Mıçı, kurun eski haline çekilmesini istedi. Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kahtalı Mıçı Ve 'Dövizzedeler' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement