Kakava Ateşi Yandı - Son Dakika
Güncel

Kakava Ateşi Yandı

Kakava Ateşi Yandı

Edirne’de geleneksel Kakava Ateşi Sarayiçi’nde yakıldı.

05.05.2018 19:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de geleneksel Kakava Ateşi Sarayiçi'nde yakıldı. Baharın gelişini doyasıya kutlayan Romanların yanı sıra kente akın eden binlerce kişi doyasıya eğlendi.

Edirne'de her yıl 5 Mayıs tarihinde kutlanan Kakava Şenlikleri, Sarayiçi'nde yakılan dev ateşle başladı. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi Ermeydanı'nda hazırlanan dev ateş etrafında toplanan binlerce vatandaş, dokuz sekizlik ezgilerle doyasıya eğlendi.

Kakava ateşi yandı

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen Kakava Şenlikleri için yaklaşık 5 ton odundan hazırlanan dev ateşi, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, başkan vekili Erkan Makas, meclis üyeleri, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve protokol üyeleri hep birlikte yaktı.

Tüm zamanların ziyaretçi rekoru: 60 bin kişi

Edirne'de her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri için hem yurt içinden hem yurt dışından binlerce ziyaretçi kente akın attı. Kakava ateşinin yanmasıyla davul ve zurna eşliğinde doyasıya eğlenen ziyaretçiler, şenliklerin çok renkli ve güzel olduğunu söyledi.

Öte yandan Kakava&Hıdrellez ritüelleri, sabahsa karşı Sarayiçi Bölgesinde Tunca Nehri kenarında yapılacak etkinliklerle devam edeceği bildirildi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kakava Ateşi Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement