Kalecik'te Kırsal Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi Projesi - Son Dakika
Güncel

Kalecik'te Kırsal Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi Projesi

'Kalecik'te Kırsal Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi Projesi' 3 aylık süreç sonucunda tamamlandı.

29.05.2012 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Kalecik'te Kırsal Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi Projesi' 3 aylık süreç sonucunda tamamlandı.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından, Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında desteklenen ve Kalecik Kaymakamlığı tarafından yürütülen 'Kalecik'te Kırsal Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi Projesi' 3 aylık bir süre sonunda tamamlandı. Limak Ambassodor Oteli'nde gerçekleştirilen projenin kapanış toplantısına Kalecik Kaymakamı İsmail Bayata, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç.Dr. Asım Balcı, Ankara Vali Yardımcısı Şentürk Uzun, Ankara Üniversitesi yönetici ve öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Projenin amacını Ankara'nın uluslararası rekabet gücünün artırılması ve bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılması olarak aktaran Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Balcı, Dünya ile rekabet eden yaşam kalitesi yüksek bir başkent hedeflediklerini söyledi. Proje çalışmasının başlangıcında, Kalecik ilçesi hakkında kapsamlı bir envanter çalışması yapıldığı aktarılırken, bu süreçte 8 farklı hedef kitleye 1150 adet anket uygulandığı belirtildi. Proje kapsamında yerel potansiyelin harekete geçirilmesi toplantısı ve ön hazırlıkların yapıldığı belirtilirken Kırsal Turizm için Ekonomik Diyalog Çalıştaylar 1: Talep Çalıştayı yapıldığı ifade edildi.Kırsal Turizm için Ekonomik Diyalog Çalıştaylar 2: Arz Çalıştayı'nın proje kapsamında yapıldığı kaydedilirken, 'Kalecik'te Kırsal Turizm- Bir Yol Haritası' Kitapçığının dağıtıldığı ifade edildi.

Proje kapsamındaki 7. ayağın ise Kırsal Turizm KOBİ İş Geliştirme ve Kapanış Toplantısı'nın gerçekleşmesi olduğu belirtildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kalecik'te Kırsal Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement