Kaliforniya'da Ölü Sayısı 17'ye Yükseldi - Son Dakika
Güncel

Kaliforniya'da Ölü Sayısı 17'ye Yükseldi

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanda hayatını kaybedenlerin sayısının 17'ye yükseldiği, 13 kişinin ise hala kayıp olduğu bildirildi.

11.01.2018 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanda hayatını kaybedenlerin sayısının 17'ye yükseldiği, 13 kişinin ise hala kayıp olduğu bildirildi. Geçtiğimiz ay Kaliforniya'da haftalarca süren yangınların sahil şeridi boyunca toprağı tutan bitki örtüsünü şiddetli şekilde tahrip etmesinin ardından yağışların etkisiyle meydana gelen heyelan sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 17'ye ulaştığı, 28 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Kayıp olan 13 kişiye ise hala ulaşılamadı. Sel taşkınları sonrasında ağaçların devrilmesi ve enerji hatlarında oluşan hasar sonrasında yolların kapandığı aktarıldı. Acil kurtarma ekiplerinin, mahsur kalan insanları çatı katlarından kurtarmak için helikopter ve itfaiye ile aralıksız çalıştıkları açıklandı. Yetkililer, 100'den evin yıkıldığını, 300'den fazla evin ise hasar gördüğünü bildirdi.

Çoğu ölümün, Kaliforniya'nın Los Angeles şehrinin kuzeybatısında yaklaşık 9 bin kişilik zengin bir yerleşim bölgesi olan Montecito'da ilçesinde meydana geldiği belirtildi. Santa Barbara İlçe Sözcüsü David Villalobos, yaptığı açıklamada, " Oprah Winfrey, Rob Lowe ve Ellen DeGeneres gibi ünlü kişilere ev sahipliği yapıyor" diye konuştu.

(İHA)

Kaliforniya\'da Ölü Sayısı 17\'ye Yükseldi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kaliforniya'da Ölü Sayısı 17'ye Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement