Kalın-Jeffrey görüşmesi sonrası ABD'den açıklama geldi - Son Dakika
Güncel

Kalın-Jeffrey görüşmesi sonrası ABD'den açıklama geldi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ile ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey arasındaki görüşmeye ilişkin açıklama yapan ABD, "Görüşmeler samimi, pozitif ve yapıcı geçti" ifadelerini kullandı.

24.07.2019 16:03  Güncelleme: 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'i kabul etti. Görüşmeye ilişkin açıklama yapan ABD Türkiye Büyükelçiliği, "Görüşmeler samimi, pozitif ve yapıcı geçti. Görüşmeler gelecekte sürecek" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey'i kabul etti. Görüşme 1 saat 20 dakika sürdü. ABD Türkiye Büyükelçiliği, ikilinin görüşmesi sonrası yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada "Görüşmeler samimi, pozitif yapıcı geçti. Gelecekte sürecek. ABD ve Türkiye Münbiç yol haritasında somut ilerleme konusunda taahhütlerine sadık" denildi.

Kalın-Jeffrey görüşmesi sonrası ABD'den açıklama geldi

TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen heyetler arası görüşmede Fırat'ın doğusunda 'güvenli bölge' tesisi ile DEAŞ, PKK/YPG/PYD dâhil tüm terör unsurlarına karşı mücadele başta olmak üzere Suriye'de son dönemde yaşanan gelişmeler ele alındı.

Türkiye'nin ulusal güvenlik önceliklerinin açık bir şekilde vurgulandığı toplantıda; Suriye'nin genelinde terörle mücadele, Münbiç Yol Haritası, anayasa komisyonu, Suriye'nin toprak bütünlüğü çerçevesinde siyasi çözüme ulaşılması konuları görüşüldü.

Görüşmede; güvenli bölgenin kurulmasının, ancak Türkiye'nin beklentilerini karşılayacak bir plan ile mümkün olduğu ifade edildi ve Suriye konusunda iş birliğinin güven ve şeffaflık ilkeleri doğrultusunda sürdürülmesinin önemine vurgu yapıldı."

Kalın-Jeffrey görüşmesi sonrası ABD\'den açıklama geldi

Son Dakika Güncel Kalın-Jeffrey görüşmesi sonrası ABD'den açıklama geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement