Kalite Kapalı Gişe - Son Dakika
Spor

Kalite Kapalı Gişe

Kalite Kapalı Gişe

Avrupa futbolunun önde gelen liglerindeki taraftar sayıları ve stat ortalamaları hayranlık yarattı.

18.04.2018 02:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CELAL UMUT EREN

Premier Lig ve Bundesliga, yüzde 90'lık ortalamayı rahatça geçerken, Bayern Münih, Allianz Arena'da yüzde 100'lük bir rakam yakaladı. En düşük ortalama yüzde 62.30'la Serie A'nın olurken, Barcelona'nın yüzde 67.7'lik ortalaması şaşırttı.

Avrupa futbolunun önde gelen 5 ligi; Premier Lig, La Liga, Bundesliga, Ligue 1 ve Serie A'da taraftar ortalamaları ortaya çıktı. İspanyol bir araştırma şirketinin, 2017-18 sezonunu baz alarak yaptığı değerlendirmesinde; Premier Lig ve Bundesliga önde geldi. Premier lig, yüzde 95.43'lük bir ortalama yakalarken, Bundesliga yüzde 91.12'lik ortalamayla takip etti.
La Liga, yüzde 70.47 ile 3. olurken, Ligue 1 yüzde 70.44'le izledi. Son sırayı ise İtalya Serie A, yüzde 62.30'la aldı. Almanya'da şampiyon olan Bayern Münih, Allianz Arena'da tam yüzde 100'lük bir seyirci ortalaması tutturdu. 75 bin kapasiteli stadın tamamı doldu.
İngiltere'de Newcastle United, yüzde 99.21'le zirvede yer alarak sürpriz oluşturdu. Newcastle'ın 52.338 kapasiteli stadında 51.925'lik ortalama yakalandı. İngiltere'de sıkıntı çeken takım Tottenham oldu. Stadından uzak Wembley'de oynayan Londra ekibi, yüzde 75.16 ortalamayla son sırada geldi. Yüzde 90'nın altına düşen tek takım olan Tottenham, 90 bin kapasiteli stadın 67.644'ünü doldurdu.
Premier Lig'de Swansea de yüzde 99.10'luk ortalamayla Avrupa'nın 3., İngiltere'nin 2. en dolu stadına sahipti. La Liga'da da Leganes, yüzde 83.19'la zirvede yer aldı. 10.958 kapasiteli stadın ortalaması 9.116'yı buldu. Real Madrid yüzde 82.65 ortalama ile ikinci sırada gelirken, Barcelona sürpriz yaptı. Barça, 20 takım arasında 15. olup, yüzde 67.70'lik bir ortalama yakalayabildi. Katalan ekibinin, 99.787 kapasiteli stadında ortalama 67.556 seyirci tutturuldu. Ligue 1'de PSG, yüzde 97.76, İtalya'da Juventus yüzde 94.09'la ilk sırada geldi. Hem Avrupa'nın 5 liginde hem de İtalya'da en düşük ortalamalı ekip, yüzde 29.97 ile Chievo oldu. Çizme'de en ciddi sürpriz SPAL'dan geldi. Tarihinde ilk kez Serie A'da olan SPAL, 8 bin 500 kapasiteli stadın, 7 bin 700'ünü doldurup, yüzde 90.92'lik ortalamayı elde etti.
19 takım  yüzde 90'da

Avrupa'da taraftar sayısı bakımından zirvede olan İngiltere'de 20 takımın 19'u yüzde 90'lık ortalama barajını geçmeyi bildi. Newcastle United'ın yüzde 99.21'le zirvede yer aldığı ligde, sadece Tottenham, yüzde 75.16'da kaldı.
Taraftar sıralamasında 19. basamakta gelen Bournemouth bile yüzde 90.69'luk ortalamasıyla dikkat çekti.
Büyük takımlara şok

Premier Lig, La Liga, Bundesliga, Ligue 1 ve Serie A'da büyük takımların zirveleri alamaması öne çıktı. Seyirci ortalamaları hesaplandığında Bayern Münih, PSG ve Juventus dışında birçok önemli kulübün üst sıralardan uzak kalması gözlerden kaçmadı.
Barcelona'nın yüzde 67.70'de kalması, Lazio ve Roma gibi köklü kulüplerin, yüzde 50 civarında seyretmesi, Fransa'da Monaco'nun 19. sırada kalıp, yüzde 55.87'de durması ve Marsilya'nın 67.29 ile Fransa'da zirveden uzaklaşması dikkatlerden kaçmadı.
La Liga'da ilginç durum

Avrupa'nın 5 büyük ligi arasında La Liga'nın yüzde 90'lık seyirci ortalaması tutturamaması dikkat çekti. 20 takımlı La Liga'da hiçbir takım yüzde 90'a gelemedi.
Leganes, yüzde 83.19'la zirvede yer alırken, en düşük takım yüzde 45.53'lük ortalamayla Espanyol oldu. Ligin toplam ortalaması yüzde 70.47 olurken, buna karşın Avrupa'nın en iyi ortalamalı 3. takımı konumuna geldi.
Madrid önde

İspanya, ortalamalar arasında yüzde 70.47 ile 3. sırada gelirken, Madrid'in ezeli rakipleri arka arkaya sıralandı. Bernabeu'da oynayan Real Madrid, yüzde 82.65 ve yeni stadı Wanda Metropolitano'da yüzde 81.49'luk ortalama ile oynadı.
Sevilla ile Valencia gibi önemli kulüpler de yüzde 70'lerde kaldı. Sevilla, 3 kulvarda mücadelesine rağmen yüzde 78.04 ve Valencia da yüzde 72.13 ortalama yakaladı.
Stat kapasiteleri belirledi

Avrupa'nın 5 büyük ligi için yapılan bu araştırmada sürpriz takımların üst sıralarda yer almasında stat kapasiteleri etkili oldu. Örneğin İspanya'da Leganes'in 10 bin kişilik statta olması, İngiltere'de Brighton'ın yüzde 98.82'yi yakalamasında 30 bin kapasiteli statta oynaması, Fransa'da yüzde 82'yi yakalayan Angers'in 13 bin kapasiteli stada sahip olması ve İtalya'da da yüzde 90.92'yi bulan SPAL'ın sadece 7 bin kapasiteli bir statta yer alması, bu rakamları artırdı.

Bir tek Hertha Berlin

Almanya Bundesliga, Avrupa taraftar ortalamaları hesaba alındığında yüzde 91.12'lik sayısıyla ikinci olurken, Hertha Berlin en büyük hayal kırıklığını yaşadı.
74.475 kapasiteli Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynayan Hertha, 44.402 seyirci ortalaması tutturabildi.
Almanya'da ilk 3 sırada; Bayern Münih yüzde 100, Schalke yüzde 98.70 ve B. Dortmund yüzde 98.27'lik ortalamalarla ülkenin en fazla taraftar çeken kulüpleri oldu.
Milano'da sürpriz
Son yıllarda İtalya'da şampiyonluğa uzak kalan Inter ile Milan, seyirci ortalamasında düşük kaldı. Inter, yüzde 70.33'le ülke genelinde 4. oldu. Ezeli rakip Milan ise daha da düşük bir rakam yakaladı. Milan, yüzde 65.07 ile alt sıralarda kaldı.
]
]
]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Kalite Kapalı Gişe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TFF Tahkim Kurulu, Hakemlerin İtirazlarını Reddetti
    17:38 TFF Tahkim Kurulu, Hakemlerin İtirazlarını Reddetti

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, hakemler Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa'nın klasman terfi listesine yapmış oldukları itirazların reddedildiğini açıkladı. Ayrıca, Hakem Sinan Bilen'in itirazı kısmen kabul edildi. Galatasaray'ın ve Başkanı Dursun Aydın Özbek'in PFDK'nın kararına itirazı reddedildi. Beşiktaş'ın AFDK'nın kararına itirazı da reddedildi.

  • Seferihisar'da Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı Projesi Tamamlanmak Üzere
    17:38 Seferihisar'da Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı Projesi Tamamlanmak Üzere

    Seferihisar'da İzmirlilerin yeşille buluşup dinlenebileceği, temiz havada yürüyüş ve spor yapabileceği Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı çalışmalarında yüzde 50 seviyesine gelindi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, projenin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, Seferihisar'ın değerine değer katacak bir çalışma olduğunu söyledi.

  • Ali Koç'tan çarpıcı açıklamalar: TFF ceza verirse Türk futbolu sıkıntıya girer
    17:25 Ali Koç'tan çarpıcı açıklamalar: TFF ceza verirse Türk futbolu sıkıntıya girer

    Fenerbahçe Kulübü, Mart ayı Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün içinde bulunduğu durumu ve Trabzonspor maçında yaşananları sert bir dille anlattı. Koç, "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş. Onların menfaatleri açısından inşallah ceza vermezler. Türk futbolu uluslararası alanda çok sıkıntıya girer. Şimdi kılıfına uydurmaya çalışıyorlar. Çünkü üstlerinde baskı var. Zaten her şeyi kılıfına uydurmaya çalışıyorlar" dedi.

  • Hakemlerin itirazı reddedildi
    17:24 Hakemlerin itirazı reddedildi

    TFF Tahkim Kurulu, Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa'nın devre arası hakem terfi listesine yaptığı itirazı kabul etmedi.

  • Galatasaraylı Kaleci Günay Güvenç'e 2 Maç Cezası
    17:16 Galatasaraylı Kaleci Günay Güvenç'e 2 Maç Cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaraylı kaleci Günay Güvenç'e 2 maç ceza verdi. PFDK'nın bugün yaptığı toplantı sonrası aldığı kararlar arasında, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Galatasaray ve Kasımpaşa'ya para cezaları ve tribün kapatma cezaları da bulunuyor. Ayrıca, Galatasaraylı futbolcu Günay Güvenç, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 2 resmi müsabakadan men edildi ve para cezası aldı.

  • Ali Koç: Trabzon Emniyeti'nin zaafı var
    17:04 Ali Koç: Trabzon Emniyeti'nin zaafı var

    Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzon Emniyeti'nin maça polis tahsis etmemesi ve tahsis ettiği polisleri dışarda bekletmesinin büyük bir zaaf olduğunu belirtti. Koç, emniyet müdürünün hala görevde olmasının da kendilerine bir mesaj olduğunu söyledi.

  • Ali Koç: Trabzonspor maçı bardağı taşıran damla oldu
    16:52 Ali Koç: Trabzonspor maçı bardağı taşıran damla oldu

    Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçının sadece bir neden olmadığını belirterek, olayın bardağı taşıran damla olduğunu söyledi. Koç, Trabzon'daki olayın organize ve belli bir amaçla gerçekleştirildiğini ifade etti.


Advertisement