Kalkan: "Başkanlık Sistemi Eğitimin Hantal Yapısına Çare Olabilir" - Son Dakika
Güncel

Kalkan: "Başkanlık Sistemi Eğitimin Hantal Yapısına Çare Olabilir"

Kalkan: "Başkanlık Sistemi Eğitimin Hantal Yapısına Çare Olabilir"

Eğitim Bir Sen 1 No’lu Şube Başkanı Aydın Kalkan, Milli Eğitim yeni Bakanı Ziya Selçuk’un eğitim camiasını umutlandırdığını ve Başkanlık Sisteminin eğitimin hantal yapısına çare olacağını umduklarını söyledi.

27.07.2018 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Bir Sen 1 No'lu Şube Başkanı Aydın Kalkan, Milli Eğitim yeni Bakanı Ziya Selçuk'un eğitim camiasını umutlandırdığını ve Başkanlık Sisteminin eğitimin hantal yapısına çare olacağını umduklarını söyledi.

İldeki basın mensuplarıyla bir araya gelen Eğitim Bir Sen 1 No'lu Şube Başkanı Aydın Kalkan, son günlerde eğitim alanındaki gelişmeler ve Eğitim Bir-Sen'in faaliyetlerine dair açıklamalarda bulundu. Başkan Kalkan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Eğitim sistemi Türkiye'nin başarısından nasibini alamadı"

"Türk eğitim sistemi eğitimcilerin velilerin ve öğrencilerin doğrudan ya da dolaylı etkilendiği bir alanı oluşturmaktadır. Türkiye sın on beş yılda hayatın birçok alanında çok nitelikli çalışmalara ve başarılara imza atmıştır. Eğitim sistemi bu başarıdan nasibini alamamıştır.

En büyük eleştiri Türk eğitim sisteminin kendi geleneğini oluşturamamamsıdır. Sürekli sistem değişikliği, sınav sistemlerinde zamansız ve plansız değişiklikler, çalışanları ilgilendiren alanlarda atama, kariyer, performans gibi alanlarda her bakanın farklı uygulamalar yapmak istemesi eğitim camiasını öngörüde bulunamaz hale getirmiştir.

Başkanlık sisteminden beklentimiz eğitim bürokrasisini hesap verebilir pozisyona getirmesi, başarısızlıkla sonuçlanan değişikliklerin planlayıcılarının sorumlu tutulması, beşer yıllık kalkınma planına benzeyen planlamalar yapılması, eğitimin yapboz tahtasına dönüştürülmemesi, istişare mekanizmasının devreye alınması, çalışan memnuniyetinin azami ölçüde sağlanması, verilen vaatlerin bir an önce gerçekleşmesi mağdur değil memnun eden politikalar yürürlüğe konmalıdır."

"Beklentimiz sürekli değişmeyen sabit bir sistem oluşturulması"

"Milli Eğitim Bakanlarının söylemleri ve eylemleri eğitim çalışanlarının imajı konusunda etkili olmaktadır. Bir bakan öğretmenler yatıyor, üç ay tatil yapıyor gibi açıklamalarda bulunmuştu. Bu talihsiz açıklama uzun yıllar öğretmene yaptırım, şiddet ve itibar kaybı olarak dönmüştür. Yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk performans sistemini uygulamayacağını, ALO 147 şikayet hattını kaldıracağını, öğretmenin gönüne dokunmadan eğitimde başarılı olunamayacağını açıklaması kırgın ve küskün olan eğitim camiasını mutlu etmiştir.

Beklentimiz özellikle kariyer basamaklarının tekrar uygulanması, şiddet konusunda Sağlık Bakanlığını örnek alarak eğitimciye şiddet uygulayanlara ciddi yaptırımlar getirmesi, eğitimin omurgasını oluşturması ve eğitimin sürekli değişmesi yerine sistem oluşturmasıdır."

Kitap Okuma Projesi yaygınlaştırılacak

"Bir Bilenle Bilge Nesil Kitap okuma projesi sendikamızın prestij projeleri arasında yer almaktadır. Kayseri'deki 20 okuldan 200 öğrenci belirlenen 6 kitabı rehber öğretmenler eşliğinde okudular, kitapla ilgili kompozisyonlarını yazdılar. Her kitabın birincisi, ikincisi ve üçüncüsü altınla ödüllendirildi. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında bu çalışmayı tüm Kayseri'ye yaymayı planlamaktayız. Belediye Başkanlarımızı ziyaret ederek bu güzel çalışmaya onların da ortak olmalarını talep edeceğiz. Eğitim Kültür ve Gençlik Merkezi Sendika Şubemizin Türkiye'ye öncülük ettiği bir çalışmasıdır. İlk olarak Kayseri şubemiz ikinci bir mülkü satın almış eğitim gençlik ve kültür merkezi olarak üyelerinin ve tüm Kayseri'nin hizmetine sunmuştur. Bu güzel mekanda kariyer günleri, kitap okuma buluşmaları, sinema izleme günleri, hadis okumaları, konferanslar, paneller ve teşkilat çalışmaları yapılmıştır. Eğitim gençlik ve Kültür merkezimiz Kayseri'de isteyen herkesin program yapacağı niteliktedir ve bu imkanı şehrimizin kullanımına sunmaktan ve siz değerli basın mensuplarını ağırlamaktan büyük bir mutluluk duymaktayız."

Okul ziyaretleri devam ediyor

"Tüm okullarımızı her yıl mutlaka ziyaret etmekteyiz. İlçelerdeki, mahallelerdeki okullarla sürekli iletişim halindeyiz. Eğitim alanında sahaya hakimiz. Öğretmenler odasının gündemi bizim gündemimizi belirlemektedir. Okul müdürlerimiz ve işyeri temsilcilerimizle karşılaşılan sorunlar çok hızlı bir şekilde bize intikal etmektedir. Masa başı eğitimciliği yapmıyoruz. Eğitim çalışanlarının iyi ve kötü gününde mutlaka yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bu birikimimizi Milli Eğitim Müdürlerimizle paylaşmak ve paydaş olmanın sorumluluğu ile sürece katkı sağlamak bizleri mutlu etmektedir.

"Mülakat uygulaması devletle milleti karşı karşıya getiriyor"

"Mülakat uygulaması kalpleri kırmakta, devlet ile milleti karşı karşıya getirmektedir. Özellikle öğretmen alımlarında KPSS puanına göre atama yapılması gerektiği genel merkezimiz de biz de her platformda gündeme getiriyoruz. Devlet vatandaşları arasında itibar sınıflandırması yapmamalıdır. Terör örgütleri ile bağlantısı olamayan her öğretmen adayı müteber vatandaş olmalıdır."

"Kayseri idareci atamalarında kötü bir sınav verdi"

"İdareci atamalarında son iki yıldır Kayseri çok kötü bir sınav vermiştir. Eğitim camiası ikiye bölünmüş benim adamım senin adamın kavgasına heba edilmiştir. Bizim genel bakışımıza göre eğitim yöneticileri başarılı ise görevine devam etmelidir. Milli Eğitim Bakanlığı okul müdürlerini mülakat uygulamasını da kaldırmıştır."

"Sivil toplum çalışmalarını kurumsallaştırdık"

"Sivil Toplum Çalışmalarını kurumsallaştırdık. Sivil toplum artık yeni dünyanın etkili güçleri arasındadır. Hayatı ilgilendiren her alanda STK'lar kamu hizmeti görmektedir. STK çalışmaları ciddi yapılmalıdır, kamu hizmeti verildiğinin farkında olarak sorumlu davranılması gerekmektedir. Resmi ve özel kurumlarla istişare, teklif ve eleştirileri ile karar alma sürecinde etkili olmaktadır. Eğitim Bir Sen ve Memur Sen olarak kamuoyunu bilgilendirme, sosyal sorumluluk çalışmalarında bulunma, eğitim ve kültür alanında arge çalışmaları ile önerliler sunma gibi çalışmalar yapmaktayız.

Genç Memur Sen ve ADEM Kulübü çalışmaları ile gençlerin kendilerini nitelik ve nicelik bakımından geliştirmelerini sağlamaya çalışmaktayız. Özellikle ADEM Kulübü üniversite öğrencilerine yönelik akademik ve kültürel çalışmalarla bir çığır açmaktadır. Haz ve hız çağının gençlerini değerlerinden, vatan millet sevgisinden mahrum yetiştirilmesine itiraz ediyoruz ve sadece zekanın ve akademik başarının yeterli olmadığını 15 Temmuz kalkışmasında gördük. Bu amaçla gençlerimizin ihmal edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kalkan: 'Başkanlık Sistemi Eğitimin Hantal Yapısına Çare Olabilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde İftar Buluşması
    14:31 Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde İftar Buluşması

    Kayseri'de düzenlenen iftarda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli idareciler ve memurlar bir araya geldi. İftar öncesi yapılan konuşmada, eğitimcilerin model olma ve iyi insan yetiştirme sorumluluğu vurgulandı.

  • Havza İlçe Seçim Kurulu, sandık başkanlarına eğitim verdi
    14:31 Havza İlçe Seçim Kurulu, sandık başkanlarına eğitim verdi

    Samsun'un Havza İlçe Seçim Kurulu, Havza Belediyesi Kültür Merkezi'nde sandık başkanları ve görevlilere eğitim verdi. Eğitime 146 sandıkta görevli 292 kişi katıldı. Eğitimde seçimde kullanılacak malzemeler, dikkat edilecek hususlar ve sandık kurulu üyelerinin görevleri anlatıldı. Havza İlçe Seçim Kurulu Müdürü Bayram Buzdan, seçim sandığında görevli memurların dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Havza'da 146 sandıkta 30 bin 757 seçmen oy kullanacak.

  • Tekirdağ'da uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 5 şüpheli gözaltına alındı
    14:29 Tekirdağ'da uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 5 şüpheli gözaltına alındı

    Tekirdağ'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 5 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise 15 gram esrar, 27 sentetik ecza, 15 gram metamfetamin ve 2 hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı
    14:27 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı

    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ataşehir'de Özel Eğitim Okullarına spor malzemesi sağlanmasını amaçlayan 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı. Bakan Bak, programda yaptığı konuşmada Türkiye'nin spor devrimi yaşadığını belirtti. Programda çocuklarla basketbol oynayan Bakan Bak, projenin ikinci etabı için çalışmalara devam ettiklerini ve 1500 okula 57 bine yakın malzeme dağıtacaklarını söyledi.

  • Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig yolunda engeli aşmak istiyor
    14:27 Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig yolunda engeli aşmak istiyor

    Türkiye Basketbol Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig Play-off Grubu Yarı final 1.maçında Pamukkale Belediyespor, Cumartesi günü Şanlıurfa Bedensel Engelliler ile mücadele edecek. Mavi-beyazlı takım Süper Lig yolundaki bu engeli de aşmak istiyor.

  • Gel lan buraya diyerek kovaladığı kayınbiraderine tabancayla böyle ateş etti
    14:26 Gel lan buraya diyerek kovaladığı kayınbiraderine tabancayla böyle ateş etti

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir şahsın kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş ettiği anların görüntüsü ortaya çıktı. Görüntüde, şahsın 'gel lan buraya' diyerek kovaladığı kayınbiraderine ateş ettiği duyuluyor. Olay, saat 02.00 sıralarında 28 Haziran Mahallesi Eski İstanbul Caddesinde meydana geldi. A.Y. ile kayınbiraderi F.D. arasında bilinmeyen bir sebeple tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle A.Y. tabancayla kayınbiraderi F.D'ye ateş açtı. Silah seslerini duyan vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. F.D. olay yerinde polis ekiplerince gözaltına alındı. A.Y. ise elinden hafif şekilde yaralandı. Olay yeri inceleme ekiplerinin caddede gerçekleştirdikleri çalışmada 2 mermi kovanı bulundu. Park halindeki bir otomobilde ise küçük çapta hasar meydana geldiği kaydedildi. Dehşet anları kamerada Öte yandan olaya ilişkin dehşete düşüren görüntü ortaya çıktı. Cep telefonu ile kaydedilen görüntüde, A.Y.'nin 'gel lan buraya' diyerek kovaladığı kayınbiraderine tabancayla ateş ettiği duyuluyor. Ayrıca çevredekilerin 'ne olur yapma' şeklinde bağırarak şahsa engel olmaya çalıştığı anlar da kaydedildi.

  • Tokat'ın Zile ilçesinde otomobil devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
    14:25 Tokat'ın Zile ilçesinde otomobil devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

    Tokat'ın Zile ilçesinde Cafer Alan idaresindeki bir otomobil, Yücepınar köyü yolunda şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybederken, eşi Güllü Alan yaralandı. Yaralı, Zile Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Sürücünün cenazesi ise aynı hastanenin morguna gönderildi.

  • Samsun'da Kamyonetin Ağaca Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı
    14:25 Samsun'da Kamyonetin Ağaca Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı

    Samsun'un Bafra ilçesinde Osman S. yönetimindeki kamyonet, Üçpınar Mahallesi'nde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu ağaca çarptı. Kazada araçta bulunan Tuana (15) ve Tuğra S. (13) yaralandı ve Bafra Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.


Advertisement