Kalkınma Ajansı, Ankara'nın Yol Haritasını Çıkaracak - Son Dakika
Yerel

Kalkınma Ajansı, Ankara'nın Yol Haritasını Çıkaracak

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç.

02.03.2011 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, ilçelerle yapmış oldukları Bölge Planı Çalıştayları'nın ardından sektörlerle de toplantılar yapacaklarını ve 2013 yılına kadar Ankara'nın "Yol haritasını" çıkaracaklarını bildirdi.

Ankara'nın Akyurt, Bala, Çubuk, Elmadağ ve Kalecik ilçelerinin durumlarının görüşüldüğü Bölge Çalıştayı'na, Balcı'nın yanı sıra Elmadağ Kaymakamı Ejder Sarıçiçek, Bala Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı, Kalecik Kaymakamı Mustafa Dalkılıç, Kalecik Belediye Başkanı Nevzat Şahin ve ilçelerden çok sayıda temsilci katıldı.

Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalkınma ajanslarının Türkiye'de henüz yeni olduğuna işaret ederek, 2006 yılında iki olan kalkınma ajansı sayısının bugün 26'yı bulduğunu söyledi.

Ankara Kalkınma Ajansı'nın da son kurulan ajanslardan biri olduğunu kaydeden Balcı, yerel kalkınmanın hedeflendiği ajans çalışmaları kapsamında Ankara'da bugüne kadar üç Bölge Planı Çalıştayı, bir de Ortak Akıl Toplantısı düzenlediklerini söyledi.

Daha önceki toplantılarda Şereflikoçhisar, Evren, Beypazarı, Nallıhan, Ayaş, Güdül, Polatlı ve Haymana ilçeleriyle bir araya geldiklerini anımsatan Balcı, bugün de Akyurt, Bala, Çubuk, Elmadağ ve Kalecik ilçelerinden temsilcilerle toplanarak, ortak bir vizyon oluşturmak istediklerini bildirdi.

Yapılan toplantılarda kendi üzerlerine düşen görevleri not aldıklarını ve bu konularda çalışmaları başlattıklarını anlatan Balcı, şunları kaydetti:

"İlçelerle yapmış olduğumuz görüşmelerin ardından sektörlerle de toplantılar yapacağız ve 2013 yılına kadar Ankara'nın yol haritasını çıkaracağız. Ankara'nın her ilçesinin kendisine göre zenginliği ve sorunları var. Bu toplantılar sayesinde hem pozitif hem de negatif yönleri ortaya çıkarıyoruz. Son alarak bunları önümüze alarak, Ankara'nın geneline bakıp, bir yol haritası hazırlayacağız. Sorunlar sağlıklı bir şekilde tespit edilirse, çözümü de daha kolay olacaktır. Ankara Kalkınma Ajansı olarak biz üzerimize düşenleri yapacağız. Bizi aşan konuları ise ilgili kurum ve kuruluşlara sunacağız. Sonuç olarak, ilçelerimiz arasında bir sinerji oluşacak, sorunların çözümü noktasında önemli adımlar atılacak ve topyekun bir kalkınma sağlanmış olacak."

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kalkınma Ajansı, Ankara'nın Yol Haritasını Çıkaracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement