Kalkınma Bakanı Elvan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kalkınma Bakanı Elvan Açıklaması

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "En zor zamanımızda bile bu ülkeyi hainlere, düşmana, düşman uşaklarına çiğnetmeyen şehitlerimiz varken, bugün güçlü Türkiye olarak, tek yürek Türkiye olarak işgalcilere, işbirlikçilere, vatan hainlerine, milletimizin birliğine dirliğine kastedenlere hiçbir...

18.03.2017 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "En zor zamanımızda bile bu ülkeyi hainlere, düşmana, düşman uşaklarına çiğnetmeyen şehitlerimiz varken, bugün güçlü Türkiye olarak, tek yürek Türkiye olarak işgalcilere, işbirlikçilere, vatan hainlerine, milletimizin birliğine dirliğine kastedenlere hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Bakan Elvan, Mersin Valiliği tarafından Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için bir otelde düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, Çanakkale şehitlerinin aileleriyle aynı hissi, aynı acıyı, aynı imanı taşıyan şehit ve gazi aileleriyle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Tüm şehitleri rahmetle andığını belirten Elvan, şöyle konuştu:

"Bu coğrafyayı Türkiye yapan, kıyamete kadar milletimize başı dik, alnı ak yaşayabileceği canımızdan çok sevdiğimiz Türkiye'yi armağan eden tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin ruhu var. Burada, 1071 Malazgirt Savaşı'nın şehit ve gazilerinin ruhu var. Burada, Selçuklu ve Osmanlı döneminde, her savaşta, her gazada, bir gül bahçesine girercesine kara toprağa düşen atalarımızın ruhu var. Burada hala hatırasını büyüklerimizden dinlediğimiz, Balkan Harbi'nde, Birinci Dünya Harbi'nde, Yemen'den Galiçya'ya kadar adeta inci taneleri gibi muazzam bir coğrafyaya yayılan Anadolu evlatlarının ruhu var.. Burada 102 yıl önce kazandığımız, Mehmet Akif'in 'Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber. Sana aguşunu açmış duruyor peygamber' diye tarif ettiği, Bedrin aslanları kadar şanlı Çanakkale Zaferi şehitlerimizin ruhu var. Burada, yedi düvele rağmen, küllerinden dirilerek, işgalcilere ve işbirlikçilere bu ülkeyi dar eden İstiklal Harbi şehit ve gazilerimizin ruhu var."

Burada Kore Savaşı şehitlerinin ruhu olduğunu vurgulayan Elvan, "Kıbrıs Savaşı şehitlerimizin ruhu var. Burada, yurdun dört bir köşesinde, terörle mücadele ederken, milletinin rahatını, huzurunu, istiklalini kendi canından özge bilip 'söz konusu vatansa gerisi teferruattır' diyen şehitlerimizin ruhu var. Burada, 40 yıldır Doğu ve Güneydoğu illerimizde kökü dışarıda Türkiye düşmanı hainlere karşı düzenlenen operasyonlarda şehit olan kardeşlerimizin ruhu var. Burada FETÖ darbe kalkışmasında, ikinci bir istiklal mücadelesi verircesine bayrağını alıp darbeci hainlere karşı duran 15 Temmuz şehitlerimizin ruhu var. Burada bataklıkları kurutmak için gerçekleştirilen Fırat Kalkanı Harekatı'nda verdiğimiz şehitlerimizin ruhu var." ifadesini kullandı.

"Şehitlere minnettarız"

Bakan Elvan, 80 milyon Türk milleti olarak şehitlere minnettar olduklarını, gazilerle de gurur duyduklarını dile getirdi.

Şehitlerin kıyamete kadar milletle birlikte olmaya devam edeceğinin altını çizen Elvan, "Onlar kıyamete kadar istiklalimize, bağımsızlığımıza şahitlik etmeye devam edecekler. Onlar kıyamete kadar milletimizin iftihar kaynağı olmaya, milletimize güç vermeye devam edecekler. Onların yolu 80 milyon Türk milletinin huzurunun yoludur, istiklalinin yoludur, geleceğinin yoludur. Onlar sadece burada kardeşi bulunanlarımızın kardeşi değil hepimizin kardeşidir. Burada anne babası bulunanlarımızın evladı değil, milletimizin evladıdır. Burada eşi bulunanlarımızın sevdalısı olduğu kadar büyük Türk milletinin gönlünün sevdalısıdır. Onlara selam olsun." diye konuştu.

"Bu ülkenin her karış toprağı şehitler tepesidir"

Türk milletinin yokluk içerisinde, yoksulluk içerisinde, peş peşe savaşlardan çıkmışken bile büyük mücadeleler vermiş, büyük zaferler kazanmış bir millet olduğunu vurgulayan Elvan, şunları kaydetti:

"Bugün 102. seneyi devriyesi olan Çanakkale Savaşları'nda bazı okulların bütün talebeleri şehit oldular. O okullardan hiç mezun olan olmadı. İstiklal Harbi'nde öğrencisinin tamamı şehit olan liselerimiz oldu. O okullar hiç mezun veremedi. Eskiden diplomaya şehadetname derlerdi. Onlar okullarından diploma alamadılar. Ancak Yüce Rabbimden şehitlik diploması aldılar. Milletimizin gönlünden diploma aldılar. Milletimizin gönlünden mezun oldular. En zor zamanımızda bile bu ülkeyi hainlere, düşmana, düşman uşaklarına çiğnetmeyen şehitlerimiz varken, bugün güçlü Türkiye olarak, tek yürek Türkiye olarak işgalcilere, iş birlikçilere, vatan hainlerine, milletimizin birliğine, dirliğine kastedenlere hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz. Bayrak Şairimiz Arif Nihat Asya, 'Bir bayrak rüzgar bekliyor' şiirinde, 'Şehitler tepesi boş değil. Biri var bekliyor' diyor. Bu ülkenin her karış toprağı şehitler tepesidir. Türk milletinin her ferdi de o şehitler tepesini boş bırakmamak için nöbet bekliyor."

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, şehitlerin hatıralarının kendilerinin yol haritası, pusulaları olduğunu, o yoldan ve pusuladan şaşmayacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kalkınma Bakanı Elvan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement