Kalkınma Bakanı Elvan Mersin'de - Son Dakika
Güncel

Kalkınma Bakanı Elvan Mersin'de

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, hükümet olarak esnafın yanında olduklarını, olmaya da devam edeceklerini belirterek, "Ortak akıl hiçbir zaman hata yapmaz. Onun için ortak akla mutlaka başvuruyoruz, başvurmaya da devam edeceğiz.

19.09.2017 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, hükümet olarak esnafın yanında olduklarını, olmaya da devam edeceklerini belirterek, "Ortak akıl hiçbir zaman hata yapmaz. Onun için ortak akla mutlaka başvuruyoruz, başvurmaya da devam edeceğiz. Toplumun tüm kesimlerinin, sivil toplum kuruluşlarımızın, esnafımızın düşünceleri bizim için son derece önemli ve kıymetlidir." dedi.

Elvan, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince (ESOB) Ulu Cami yanında düzenlenen "Ahilik Haftası" kutlama programında yaptığı konuşmada, ahiliğin medeniyetin mayasını teşkil ettiğini söyledi.

Mersin'de odalara kayıtlı 65 bin esnafın Ahilik Haftası'nı kutlayan Elvan, "Mersin'deki 65 bin esnaf kardeşimin her biri benim gözümde yılın esnafıdır. Yarının esnafı, ustaları olacak binlerce kalfa kardeşim de yine benim gözümde yılın kalfasıdır." diye konuştu.

Elvan, 19 Eylül'ün aynı zamanda Gaziler Günü olduğunu anımsatarak, gazilerin gününü kutladı ve hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Ahiliğin önemine değinen Elvan, "Bugün odalarımızın, meslek birliklerinin, meslek ilkelerinin temelinde Ahilik teşkilatı vardır. Bu geleneğimizi sizler yaşatıyorsunuz. Türkiye'nin iktisadi anlamda geleceği sizlersiniz. Sağ olun, var olun. Ahilerin anlı, eli, sofrası, kapısı açık olur. Ahilerin elinden, dilinden kötülük sadır olmaz. Yardımseverliğin, cömertliğin, kardeşliğin, dayanışmanın destanını, bütün atalarımız olan ahiler yazmıştır. Bugün bu destanı, onların torunları olan sizler yazıyorsunuz." ifadesini kullandı.

"Esnafımızın hep yanında olduk"

Bakan Elvan, hükümet olarak, esnafın yanında olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Biz, hükümet olarak bugüne kadar esnafımızın hep yanında olduk, bundan sonraki süreçte de yanında olmaya devam edeceğiz. Başta, ESOB olmak üzere tüm esnaf odaları birliği başkanlarının görüşlerini, düşüncelerini ve mevcut sorunlarını teker teker dinledik, dinlemeye devam ediyoruz. Onların dile getirdiği birçok hususu bugün itibariyle önemli ölçüde çözdük. Çünkü bizim yaklaşımımız, sivil toplum kuruluşlarımızın, meslek odalarımızın, görüşleri, düşünceleri bizim için son derece önemli. Ortak akıl hiçbir zaman hata yapmaz. Onun için ortak akla mutlaka başvuruyoruz, başvurmaya da devam edeceğiz. Toplumun tüm kesimlerinin, sivil toplum kuruluşlarımızın, esnafımızın düşünceleri bizim için son derece önemli ve kıymetlidir."

Esnafa sorun teşkil eden problemlerin üstesinden gelindiğini anlatan Elvan, çıraklık mesleğinin kaybolmaması için de ciddi adımlar atıldığını dile getirdi.

Elvan, dünyada ve Türkiye'de çok hızlı bir değişim ve dönüşümün yaşandığına dikkati çekerek, "Değişim ve dönüşüme mutlaka ayak uydurmamız gerekiyor. Bu noktada hükümetimize, bize düşen bir görev varsa ki var bunu da layıkıyla yerine getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz." dedi.

Konuşmasının ardından Bakan Elvan, "Yılın Ahisi" seçilen 81 yaşındaki marangoz ustası Selim Yonuk'a ödülünü verdi.

Törende, yılın kalfası ve çırağına da ödülleri verildi, ahiliği anlatan çeşitli gösterimler yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kalkınma Bakanı Elvan Mersin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Ölümü Kapalı Grup Toplantısında Anıldı
    17:55 CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Ölümü Kapalı Grup Toplantısında Anıldı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de düzenlenen kapalı grup toplantısında, yaşamını yitiren TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ı anarak başkanlık etti. Bayraktar, uzun yıllar CHP Grubu'nda Grup Müdürü olarak görev yapmıştı.

  • Antalya'da Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılışı yapıldı
    17:54 Antalya'da Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılışı yapıldı

    Antalya'da düzenlenen Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılış töreni Kemer ilçesindeki Göynük Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız, konuşmasında sporcuların ulusal ve uluslararası platformlarda elde ettiği başarıları vurgulayarak, 2024 yılında da aynı başarıyı beklediklerini belirtti. Açılış töreninde Bekir Özer'e teşekkür plaketi verildi. Şampiyona 21 Nisan'da sona erecek.

  • Erzincan'da maden kazasıyla ilgili araştırma komisyonu kuruldu
    17:54 Erzincan'da maden kazasıyla ilgili araştırma komisyonu kuruldu

    Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasında 9 işçi toprak altında kaldı. TBMM'de kurulan İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Komisyon başkanlığına AKP Antalya Milletvekili Atay Uslu seçildi.

  • Yabancılar Türkiye'deki Hisse Senetlerine Yatırım Yapmaya Devam Ediyor
    17:54 Yabancılar Türkiye'deki Hisse Senetlerine Yatırım Yapmaya Devam Ediyor

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre, yurt dışında yerleşik kişiler 5 Nisan haftasında 362,9 milyon dolarlık hisse senedi aldı. Yabancıların net hisse senedi alımı 22 Mart haftasından bu yana 1 milyar 59 milyon dolara ulaştı. Yabancı yatırımcıların bu alımları, aralıktan bu yana en güçlü yabancı yatırımcı alımına işaret ediyor.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek HSYK Başkanı ile Görüştü
    17:53 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek HSYK Başkanı ile Görüştü

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Bosna Hersek Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı Halil Lagumdzija ile bir araya geldi. Tunç, görüşmenin ardından Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret ederek, Büyükelçi Sadık Babür Girgin'den çalışmaları hakkında bilgi aldı ve anı defterini imzaladı.

  • Alaçatı Ot Festivali Başladı
    17:53 Alaçatı Ot Festivali Başladı

    Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Alaçatı Ot Festivali başladı. Festival, Ege otları ve yöresel yemeklerle dolu bir program sunuyor.

  • İBB Meclisi'nde MHP ve BBP Ayrı Grup Kurma Kararı
    17:51 İBB Meclisi'nde MHP ve BBP Ayrı Grup Kurma Kararı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin nisan ayı oturumlarının ikinci birleşiminde MHP ve BBP ayrı grup kurma kararlarını açıkladılar. AK Parti kadrolarından olan 5 meclis üyesi MHP grubuna geçerken 2 meclis üyesi de BBP grubunu kurdu.

  • Osmaniye Devlet Hastanesi'nde Kan Bağışı Etkinliği Gerçekleştirildi
    17:49 Osmaniye Devlet Hastanesi'nde Kan Bağışı Etkinliği Gerçekleştirildi

    Osmaniye Devlet Hastanesi, Türk Kızılay işbirliğinde düzenlenen kan bağışı etkinliğiyle hastane personeli ve vatandaşlardan kan bağışı topladı. Başhekim Mürsel Koçer, düzenli kan bağışının kan hücrelerinin yenilenmesini sağladığını belirtirken, Türk Kızılay Şube Başkanı Ramazan Çetin de bağış yapan gönüllülere teşekkür etti.


Advertisement