Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması

"(Musul'da yaşanan gelişmeler) En kısa sürede bu sorunun çözülmesini temenni ediyoruz.

12.06.2014 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Musul'da yaşanan gelişmelere ilişkin, "En kısa sürede bu sorunun çözülmesini temenni ediyoruz. Terör örgütü IŞİD bizim ve birçok ülkenin de terör örgütü olarak kabul ettiği bir yapı. Bu yapının aslında ne kadar zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz" dedi.

Bir dizi ziyaret ile toplu açılış ve temel etme törenleri için Amasya'ya gelen Yılmaz, Vali İbrahim Halil Çomaktekin'i makamında ziyaret etti.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Amasya Tamimi'nin 95. yıl dönümünde Amasya gibi tarihi anlamda önemli bir şehirde bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Amasya'nın yaşam kalitesinin yüksek bir kent olduğunu ifade eden Yılmaz, son 12 yıldaki istatistiki verilere bakınca bunun güçlü bir şekilde ortaya çıktığını dile getirdi.

Tarihi ve turistik şehrin gelişimi için Kalkınma Bakanlığı olarak şehre gerekli destekleri verdiklerini anlatan Yılmaz, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın hazırladığı projeleri desteklediklerini söyledi.

Daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Yılmaz, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğuna düzenlenen baskınla ilgili soru üzerine, son derece üzücü bir hadise olduğunu, konuyu en güçlü şekilde kınadıklarını söyledi.

Kamyon şoförlerinin ve konsolosluk çalışanlarının bir an önce bu durumdan kurtulmasını temenni ettiklerini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Devletin en tepesinden başlayarak bütün ilgili kurumlarımız bu iş üzerindeler. İstihbarat teşkilatından, Genelkurmay Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığımıza kadar bütün ilgili kurumlarımız bu konuyla şu anda bire bir meşgul durumdalar. Dışişleri Bakanlığının içinde bir kriz masası oluşturuldu. Birebir konu takip ediliyor. En kısa sürede bu sorunun çözülmesini temenni ediyoruz. Terör örgütü IŞİD bizim ve birçok ülkenin de terör örgütü olarak kabul ettiği bir yapı. Bu yapının aslında ne kadar zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Gerek İslam dünyasının, Müslümanlığın dünyada doğru olmayan bir şekilde aksettirilmesi bakımından gerekse en tehlikeli işlerden biri olan bu mezhepler arası çatışma anlamında son derece tehlikeli bir yapılanma. İnşallah Irak normalleştikçe bu yapılanmalar da ortadan kalkacaktır. Onu da temenni ediyoruz."

Yılmaz, dün Meclis'te herkesin iftihar ettiği bir tablonun oluştuğunu, fark gözetmeksizin bütün partilerin konuda yek vücut olduklarını dile getirdi.

Meclis'te gerekli tepkinin ortaya konulmasından dolayı mutluluk duyduklarını anlatan Yılmaz, "İşte milletimizin büyüklüğünü bu tür durumlarda daha iyi görüyoruz. Gerçekten siyasi görüşü, dini, inancı, mezhebi ne olursa olsun bütün halkımız milletimiz böyle kritik zamanlarda ortak tavır sergileyebiliyor. Bunu da dün Meclisimizde gördük. İnşallah en kısa sürede bu sorunun aşılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Lice'de yaşanan gelişmeler

Yılmaz, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Türk bayrağının indirilmesiyle ilgili soru üzerine ise şunları kaydetti:

"Bayrak hepimizin ortak değeri. Milletimizin birliğinin, bütünlüğünün sembolü. Dolayısıyla hepimizin bayrak konusunda en üst düzeyde hassasiyetinin olması gerekiyor. Bu hassasiyeti de hep birlikte sergilemiş durumdayız. O konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere bu provokasyonu yapanlarla ilgili her türlü çalışma yapılıyor. Adli makamların yaptığı çalışmalar var. İnşallah en kısa sürede bu işte sorumluluğu olanlar açığa çıkarlar ve hak ettikleri şekilde cezalandırılırlar."

Yılmaz, provokasyonları yapanların bu vesileyle milleti birbirinden ayırıp, ekonomik kalkınmanın ve istikrarın sekteye uğramasından yana olduklarını, çok uyanık olup buna müsaade etmeyeceklerini dile getirdi. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement