Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması

(Cumhurbaşkanlığı seçimleri) "Biz inanıyoruz ki AK Parti'nin adayı ilk turda halkımızın yüzde 50'sinden fazlasının teveccühünü kazanarak bu seçimleri kazanacak ve ilk defa halk Cumhurbaşkanını seçmiş olacaktır"

12.06.2014 20:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Biz inanıyoruz ki AK Parti'nin adayı ilk turda halkımızın yüzde 50'sinden fazlasının teveccühünü kazanarak bu seçimleri kazanacak ve ilk defa halk Cumhurbaşkanını seçmiş olacaktır" dedi.

Bir dizi temaslar ve toplu açılış ve temel atma törenine katılmak üzere Amasya'ya gelen Yılmaz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir'i makamında ziyaret etti.

Yılmaz, 30 Mart seçimlerinin ardından tekrar belediye başkanlığına seçilen Özdemir'i tebrik etti. Amasya'ya ilk defa geldiğini ve çok güzel bulduğunu ifade eden Yılmaz, yapımı devam eden ve yatırım kararı alınan projelerle daha güzel bir Amasya'nın inşa edileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Özdemir ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Amasya Tamimi'nin 95. yıl dönümünde Bakan Yılmaz'ı tarih ve turizm şehri Amasya'da ağırladıkları için çok mutlu olduklarını belirtti.

Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra yaya olarak Sultan 2. Bayazıd Camii ve Külliyesi'ne geçti. Burada minyatür Amasya Müzesi ve kütüphanede incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Yılmaz, cami avlusundaki vatandaşlarla sohbet etti.

Ardından Şehzadeler Gezi Yolu'na geçen Yılmaz, Ferhat ile Şirin heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Yılmaz, burada karşılaştığı turistlerle bir süre İngilizce sohbet etti. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra Hamdullah Dede Cem Evini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, yerel seçimi başarıyla geride bıraktıklarını, sırada Cumhurbaşkanlığı seçiminin olduğunu söyledi. İlk defa halkın cumhurbaşkanını seçeceğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu demokrasi açısından çok önemli. Halkın iradesi daha fazla yönetime yansımış olacak. Geçmişte hep sıkıntılı geçerdi Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Birçok defa bu vesileyle krizler yaşadı ülkemiz. Halka müracaat etmekle, böyle bir yöntemi belirlemiş olduk. Halkımız birini seçecek. İlk turda olmazsa ikinci turda seçilecek. Biz inanıyoruz ki AK Parti'nin adayı ilk turda halkımızın yüzde 50'sinden fazlasının teveccühünü kazanarak bu seçimleri kazanacak ve ilk defa halk Cumhurbaşkanını seçmiş olacaktır. Bu kapsamda teşkilatlarımızın çalışmaları çok önemli. 2015'te de bir genel seçim var. AK Parti diğer partiler gibi seçime 3 gün kala çalışmaya başlayan bir parti değil. O seçim için de çalışmamız gerekiyor." - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement