Kalkınma Bakanı Yılmaz Amasya'ya Geldi - Son Dakika
Güncel

Kalkınma Bakanı Yılmaz Amasya'ya Geldi

Kalkınma Bakanı Yılmaz Amasya\'ya Geldi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali'nin açılışına katıldı.

12.06.2014 20:46  Güncelleme: 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Amasya Tamimi'ne ilişkin, "Bugün demokrasinin standardını yükseltebiliyorsak işte bu temelden aldığımız güçle bunu gerçekleştiriyoruz. Milli iradeye bu vurgu yapılmamış olsaydı bugün cumhuriyet ve demokrasinin kazanımlarından uzak kalabilirdik" dedi.

Amasya Tamimi'nin 95. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen, Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali'nin açılışına katılan Yılmaz, Cülüstepe'den başlayıp Yavuz Selim Meydanı'na kadar süren Atatürk ve Bayrağa Saygı Yürüyüşü'ne katıldı.

Anıt alanına çelenk sunan Yılmaz, daha sonra valilik şeref defterini imzaladı. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Amasya'da gezerken tarihi ve kültürel dokuyu gördükten sonra kentin tesadüfen seçilmediğinden çok daha fazla emin olduğunu dile getirdi.

Yılmaz, Amasya'nın tarihi ağırlığı ve insan potansiyeliyle ülkenin geçmişten geleceğe uzanan bir köprüsü olduğunu belirterek şunları belirtti:

"Burada milli mücadelenin ilk ateşinin yakılması hiç de tesadüf değil. Bu açıdan Amasya gerçekten çok önemli bir konuma sahip. Amasya'da ortaya konan genelgenin ruhunu da bugünden bakarak çok iyi anlamamız gerekiyor. Milletimizin bağımsızlığının yine kendi azim ve kararlılığıyla sağlanabileceğini vurgulayan bu genelge Kurtuluş Savaşı'mızın ve Milli Mücadele'mizin temel amacını ve yöntemini ortaya koymuş bir belgedir. Bugün demokrasinin standardını yükseltebiliyorsak işte bu temelden aldığımız güçle bunu gerçekleştiriyoruz. Milli iradeye bu vurgu yapılmamış olsaydı bugün cumhuriyet ve demokrasinin kazanımlarından uzak kalabilirdik. Dolayısıyla Amasya Genelgesi aynı zamanda bir demokrasi belgesi olarak da anlaşılmalı."

Yılmaz, Kalkınma Bakanı olarak Amasya Genelgesi'ne baktığında, kalkınmanın ruhunu da gördüğünü, cumhuriyet boyunca çok önemli başarılar sağladıklarını anlattı.

Ülkenin en büyük sermayesinin milletin çalışkanlığı, emeği, bilgisi ve kararlılığı olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "2023'e çok fazla kalmadı. Bu süreyi bu ruhla değerlendirmek lazım. Hamasetle boş sözler ve sloganlarla değil. Gerçekten ter dökerek emek harcayarak bilgiyi katma değere dönüştürerek halkımızın refahını ve ülkenin uluslararası gücünü yükseltmemiz lazım. Biz bunu yapmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Açılış töreni, kortej geçişinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kalkınma Bakanı Yılmaz Amasya'ya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement