Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması

"Zamanında tek tipçilikten şikayet edenler şimdi kendilerinden başka bir sese müsaade etmiyorsa, onun da karşısına hep birlikte çıkmamız lazım" "Geçen sene sadece Gaziantep 6,7 milyar dolar, Güney Doğu 9 milyar dolar ihracata ulaştı"

02.01.2015 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm sürecine ilişkin, "Zamanında tek tipçilikten şikayet edenler şimdi kendilerinden başka bir sese müsaade etmiyorsa, onun da karşısına hep birlikte çıkmamız lazım. ve burada hiç 'ama', 'fakat' demememiz lazım. Buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Yılmaz, Ab-ı Hayat Platformu'nun düzenlediği etkinlikte Bingöllü hemşehrileriyle bir araya gelerek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin çözüm sürecinde havlu atma lüksü bulunmadığını anlatan Yılmaz, çözüm sürecinde kararlılık vurgusu yaptı. Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bölgedeki, ülkedeki huzurun sürmesi için, bölgelerimize yapılan yatırımların başarıya ulaşması için çözüm sürecinin devam etmesi lazım. Biz bir kere oturup şunun kararını vereceğiz. Ne derdimiz varsa özgür bir ortamda oturup konuşacağız. Birbirimizin düşüncelerini demokratik bir ortam içinde saygıyla dinlemeliyiz. Şiddete karşı bütün zenginliklerimizle, unsurlarımızla tek yürek olmamız lazım. Bizim buradan başka gidecek yerimiz yok. Çevre ülkelerde sorun yaşayanlar Türkiye'ye geliyor. Allah korusun Türkiye'de bir sıkıntı olsa biz nereye gideceğiz? Onun için huzurumuzu korumamız, geleceğe daha emin adımlarla yürümemiz lazım."

"Tek tipçiliğe müsaade etmeyeceğiz"

Şiddete ve vandallığa müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizen Yılmaz, "Çözüm sürecinin teminatı halkın desteğidir" dedi.

Yılmaz, devletin değil, halkın güvenliğini sağlamanın en büyük öncelikleri olduğunu belirterek, bölgedeki huzuru sabote edenlere fırsat verilmeyeceğini söyledi. Yılmaz, şöyle devam etti:

"Zamanında tek tipçilikten şikayet edenler şimdi kendileri tek tipçilik yapıyorsa, kendilerinden başka bir sese müsaade etmiyorsa, onun da karşısına hep birlikte çıkmamız lazım. ve burada hiç 'ama', 'fakat' demememiz lazım. Buna müsaade etmeyeceğiz. Çok net olmamız lazım. Buna karşı hem toplumun hem devletin hem hukukun çok net bir şekilde duruş sergilemesi lazım.

Biz hiç kimsenin tek tipleştiği bir toplum olmak istemiyoruz, farkılıklarımız içinde, fikirlerimizle, inançlarımızla, bu topraklar üzerinde yaşayan kim varsa herkesin kendisini özgür hissettiği, birinci sınıf hissettiği bir toplum olmak istiyoruz. Bunun için gayret ediyoruz. Çözüm sürecinden bunun dışında bir anlayışı olan varsa, farklı şeyler çıkarmaya, bu süreci istismar etmeye çalışanlar varsa bunlar da hiçbir zaman başarılı olamazlar.

Çözüm sürecini provoke etmeye çalışıyorlar, bunun tarihi bir süreç olduğunun gayet farkında. Hem içeride hem dışarıda herkes bunun farkında. Ama biz Allah'ın izniyle kardeş kavgasına fırsat vermeyeceğiz, 30 sene büyük bedeller ödedik. Artık yeter. İnşallah çözüm sürecini sonuçlandıracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'baldıran zehri de olsa içeceğiz..."

"Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nin ihracatı 9 milyar dolara ulaştı"

Cevdet Yılmaz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin 2002 yılında 700 milyon doların altında ihracat yapabildiğini, geçen yıl sadece Gaziantep'in 6,7 milyar dolar, Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nin ise 9 milyar dolar ihracata ulaştığını anımsattı.

Bingöl'de yapılan altyapı yatırımları hakkında da bilgi veren Yılmaz, şehrin altyapı sorunlarını büyük ölçüde aştığını, şehrin geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü söyledi.

Aylık 10-11 bin insanın Bingöl'deki havaalanını kullandığını belirten Yılmaz, " İstanbul'dan çıkan bir araç Bingöl'e kadar tamamen duble yollardan gidebiliyor. ve tüm yollarımız deyim yerindeyse kaymak gibi oldu" dedi.

Bingöl'e ilişkin yatırım bilgilerini sıralayan Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB)  32 derslikli bir okul yaptıracağını söyledi.

Bingöl Üniversitesi'ne 110 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldığını anlatan Yılmaz, "Bizi çok eleştirdiler. 'Tabela üniversitesi mi kuruyorsunuz' diye. Bugün çok şükür 11 bin öğrencisiyle Bingöl Üniversitesi bizi eleştirdikleri gibi bir tabela üniversitesi değil. Eleştirenleri Bingöl'e davet ediyorum, gelip üniversitemizin başarılarını görsünler" ifadelerini kullandı.

Ab-ı Hayat Platformu Başkanı Mücahit Tanılır ise Türkiye'nin son yıllarda küresel ölçekte yakaladığı başarılara dikkati çekerek, vesayetlerin birer birer bertaraf edildiğini söyledi.

Tanılır, Türkiye'nin demokrasinin perçinleneceği yeni bir dönemin arifesinde olduğunu ifade etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement