Kaman'da Üniversite Binası Açılması Bina Tahsisine Bağlı - Son Dakika
Güncel

Kaman'da Üniversite Binası Açılması Bina Tahsisine Bağlı

Kaman\'da Üniversite Binası Açılması Bina Tahsisine Bağlı

Kırşehir'in Kaman İlçesinde yüksekokul açılması için çalışma toplantısı düzenlendi.

13.06.2013 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir'in Kaman İlçesinde yüksekokul açılması için çalışma toplantısı düzenlendi.

Kaman MYO'da yapılan toplantıda, 4 yıllık bir bölüm açılması için çalışma toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının açış konuşmasını yapan Rektör Saylam, "Kaman'a 4 yılık bir Yüksekokul açılması konusunda kararlıyız. Ancak, Üniversite Senatosu'ndan ve YÖK'ten bunu geçirmek için bazı kriterleri yerine getirmememiz ve özellikle bina sorununu çözmemiz gerekir" dedi.

MYO binasında yapılan toplantıya Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Kaman Kaymakamı Mustafa Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı Eftal Avşar, Ak Parti İlçe Başkanı Alpaslan Güzel, CHP İlçe Başkanı Coşkun Gökalp, MHP İlçe Başkanı Yaşar İhsan Çelebioğlu, İl Genel Melis Üyeleri Arif Tekeli ve Yılmaz Uzunay, TSO Meclis Başkanı Kenan Elvan, TSO Başkan Yardımcısı Ali Bektaş, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Kaplan Kaman, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Turhan, Ziraat Odası Başkanı Selami Kayhan, Kaman MYO Müdürü Doç. Dr. Alparslan Dayangaç, Yurt-Kur Müdürü Salim Canlıtürk, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Dağıstan ve İlçe Tarım Müdürü Ömer Sevim katıldı.

Konuşmasında Kaman MYO ile bilgiler veren Rektör Kudret Salyam, "10 bölüm ve 14 programda okuyan toplam 2 Bin 200 öğrenciye 45 personel ve 2 bina ile hizmet vermekteyiz. Üniversitenin ilçemiz ekonomisine katkısını azımsayamayız. Bu amaçla ve sizlerin de talepleri doğrultusunda Kaman'a 4 yıllık bir fakülte yada bölüm açma çalışmalarımız meyvesini vermek üzere. YÖK'ün ilçelerde Fakülte kurulması kriterlerinin ağır olması nedeniyle ilçemize 4 yıllık eğitim veren bir Yüksekokul kurulabileceğini gördük ve bunun için bir çalışma başlattık. Araştırmalarımız sonucunda Kaman'a Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (UBYO) açılması konusunda ön hazırlık içerisindeyiz. Bu toplantıdan çıkan sonuçla da çalışmalarımıza yön vereceğiz ve durumu Senatomuzda görüştükten sonra YÖK'e teklif edeceğiz. Burada toplanmamızın ana teması Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu konusunda öneri ve somut destekleriniz için toplanmış bulunmaktayız" şeklinde konuştu.

Toplantı, Rektör Saylam'ın ısrarla üzerinde durduğu bina tahsisi yada şartlı tahsis konusunda Kaymakam Çiftçi Başkanlığında Belediye ve Milli Eğitimin birlikte bir çalışma yaparak somut bir desteğin ortaya konması kararı ile sona erdi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kaman'da Üniversite Binası Açılması Bina Tahsisine Bağlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement