Kamboçya ve Vietnam'da sel felaketinde ölü sayısı 52'ye yükseldi - Son Dakika
3.Sayfa

Kamboçya ve Vietnam'da sel felaketinde ölü sayısı 52'ye yükseldi

- Kamboçya ve Vietnam'da sel felaketinde ölü sayısı 52'ye yükseldi Güney Asya ülkelerinden Vietnam ve Kamboçya'da yaşanan sel felaketinde ölü sayısı 52'ye yükseldi.

14.10.2020 15:11  Güncelleme: 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Kamboçya ve Vietnam'da sel felaketinde ölü sayısı 52'ye yükseldi

HANOİ - Güney Asya ülkelerinden Vietnam ve Kamboçya'da yaşanan sel felaketinde ölü sayısı 52'ye yükseldi.

Vietnam Ulusal Afet Önleme Merkezi 30 kişinin sel sularına kapılarak hayatlarını kaybettiğini, 3 kişinin tekne kazasında boğulduğunu, diğer 3 kişinin de fırtınadan hasar gören evlerini tamir ederken elektrik çarpması sonucu öldüğünü duyurdu. Vietnam'da resmi verilere göre 12 kişi kayıp olarak bildirildi, batan bir teknede bulunan 4 kişiden henüz haber alınamadı. Thua Tien-Hue eyaletinde yaşanan toprak kayması sonucu 13 işçi toprak altında kaldı. Mahsur kalanları kurtarmaya giden ekibin 4 üyesi de bir başka toprak kayması nedeniyle kayboldu. Yetkililer bölgeye yeni kurtarma ekipleri gönderdi. Ancak sel ve heyelan riski nedeniyle bölgeye ulaşılamıyor.

Vietnam'ın merkezinde bir hafta önce başlayan yağmurlar 135 binden fazla evi sular altında bıraktı, 12 bin dönümden fazla tarım alanındaki mahsul zarar gördü, 332 bin evcil hayvan da telef oldu.

Komşu ülke Kamboçya'da 1 Ekim'den bu yana etkili olan şiddetli yağışlar sellere neden oldu. Yerel basına göre en az 16 kişi hayatını kaybetti. Bin 200 aile güvenli bölgelere tahliye edildi. 25 bin ev ve 84 bin hektar mahsul zarar gördü.

Her iki ülkedeki durumun önümüzdeki günlerde bölgeye ulaşacak Nangka Tayfunu nedeniyle kötüleşmesi bekleniyor. Tayfunun Vietnam'ın kuzey bölgesine ulaşması bekleniyor. Nangka'nın Kamboçya'nın büyük bir bölümünde de etkili olacağı tahmin ediliyor.

Kamboçya ve Vietnam\'da sel felaketinde ölü sayısı 52\'ye yükseldi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Kamboçya ve Vietnam'da sel felaketinde ölü sayısı 52'ye yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Odun keserken 2 ayağını ve elini kesti
    20:12 Odun keserken 2 ayağını ve elini kesti

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir kişi spiralle odun keserken iki ayağını ve elini kesti. Olay, İnegöl'ün kırsal Kurşunlu Mahallesi'ndeki bir evde meydana geldi. Aşır K. (29), evinin bahçesinde spiralle odun kesmeye başladı. O sırada bir anlık dikkatsizlik sonucu Aşır K., spiralle iki ayağını ve elini kesti. Kanlar içinde kalan gencin imdadına ailesi yetişti. Yaralı genç olay yerine sevk edilen ambulansla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Kontrolden çıkan otomobil Büyükçekmece Gölü'ne düştü: 1 yaralı
    20:11 Kontrolden çıkan otomobil Büyükçekmece Gölü'ne düştü: 1 yaralı

    İstanbul Büyükçekmece'de seyir halinde olan otomobil, kontrolden çıkarak göle düştü. Sürücü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde AFAD, itfaiye ve polis ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Aracın içinde başka biri olma ihtimali üzerine arama çalışmaları devam ediyor.

  • Horoz dövüşüne polis baskını: 29 adet horoz eli geçirildi, 50 kişiye işlem yapıldı
    20:08 Horoz dövüşüne polis baskını: 29 adet horoz eli geçirildi, 50 kişiye işlem yapıldı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde metruk bir binada horoz dövüştürülüp kumar oynandığı ihbarı üzerine polis baskını düzenlendi. Baskında 29 horoz muhafaza altına alınırken, 53 kişiye işlem yapıldı. Kumar oynayanlara idari yaptırım cezası uygulanırken, uyuşturucu kullanmak suçundan hapis cezası bulunan bir kişi tutuklandı. Ayrıca, horoz dövüştüren ve hayvanları koruma kanununa muhalefet eden kişilere adli işlem yapıldı.

  • Silivri'de Kahvehaneye Saldırı: Güvenlik Kamerasına Yansıdı
    20:05 Silivri'de Kahvehaneye Saldırı: Güvenlik Kamerasına Yansıdı

    İstanbul Silivri'de aralarında husumet bulunan bir kişi, kahvehaneye av tüfeği ile saldırı gerçekleştirdi. Saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. Şüpheli jandarma tarafından yakalandı ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

  • Karaman'da trafik polisinin dikkati olası kazayı önledi, Bakan Yerlikaya teşekkür etti
    19:59 Karaman'da trafik polisinin dikkati olası kazayı önledi, Bakan Yerlikaya teşekkür etti

    Karaman'da uygulama noktasına yaklaşan dolmuşun şoförünün rahatsızlandığını ve aracın geri gittiğini fark eden polis memuru, arkadan gelen sürücüleri uyararak olası kazayı önledi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya o anları paylaşarak, polis memuruna teşekkür etti.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Yeni Dönem İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    19:57 İzmir Büyükşehir Belediyesi Yeni Dönem İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni dönem ilk meclis toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlığında yapıldı. Toplantıda meclis başkanvekillerinin belirlenmesi ve gündem maddelerinin oylanması gerçekleştirildi. Ayrıca Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın yeniden kurulmasına ilişkin önerge kabul edildi.

  • İzmir'de öz kardeşini öldüren şüpheli Sırbistan'da yakalandı
    19:53 İzmir'de öz kardeşini öldüren şüpheli Sırbistan'da yakalandı

    İzmir'de öz kardeşini öldürdükten sonra Sırbistan'a kaçmak isteyen şahıs, İnterpol'ün devreye girmesiyle Belgrad Nikola Tesla Havalimanı'nda yakalandı. Yakalanan şüpheli, İzmir'den Sırbistan'a giden polis ekipleri tarafından havayolu ile Türkiye'ye getirildi. Şüpheli, sorgusunda suçunu kabul ederek kardeşi ile aralarındaki husumetten dolayı olayı gerçekleştirdiğini ifade etti.

  • İnegöl'de Odun Keserken Kaza: Bir Kişi İki Ayağını ve Elini Kesti
    19:48 İnegöl'de Odun Keserken Kaza: Bir Kişi İki Ayağını ve Elini Kesti

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir kişi, evinin bahçesinde spiralle odun keserken bir anlık dikkatsizlik sonucu iki ayağını ve elini kesti. Yaralı genç, ailesinin yardımıyla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • İstanbul Büyükçekmece'de Otomobil Göle Düştü: Sürücü Yaralandı
    19:48 İstanbul Büyükçekmece'de Otomobil Göle Düştü: Sürücü Yaralandı

    İstanbul Büyükçekmece'de seyir halinde olan bir otomobil, kontrolden çıkarak yol kenarındaki göle düştü. Kazada sürücü yaralandı ve olay yerinde AFAD, itfaiye ve polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Yaralı sürücü hastaneye kaldırıldı ve araçta başka biri olma ihtimali üzerine arama çalışmaları devam ediyor.

  • Sivas'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı, Sürücü Yaralandı
    19:44 Sivas'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı, Sürücü Yaralandı

    Sivas'ın kent merkezinde meydana gelen kazada, bir otomobil önce park halindeki araca çarptı, ardından takla attı. Kazada sürücü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Sürücünün sağlık durumu iyi olduğu belirtilirken, kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Alanya'da horoz dövüşü operasyonu: 53 kişiden biri tutuklandı
    19:38 Alanya'da horoz dövüşü operasyonu: 53 kişiden biri tutuklandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde horoz dövüşü yapılan bir adrese düzenlenen operasyonda yakalanan 53 kişiden biri, kesinleşmiş 2 yıl hapis cezası nedeniyle tutuklandı. Operasyonda ayrıca horoz dövüştürülen alanda bulunan 29 horoz da koruma altına alındı.

  • Denizli'de 60 yaşındaki adam ofis olarak kullandığı evinde ölü bulundu
    19:20 Denizli'de 60 yaşındaki adam ofis olarak kullandığı evinde ölü bulundu

    Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde, 60 yaşındaki Mehmet Fikrettin Koyuncu'nun evinde ölü bulundu. Yakınları tarafından haber alınamayan Koyuncu'nun evine giren polis ekipleri, yaşlı adamın cansız bedenini buldu. Olayın kesin ölüm sebebi otopsi sonucunda belirlenecek.


Advertisement