Kamer Genç'ten Binnaz Toprak'a: Sen de Başını Ört - Son Dakika
Güncel

Kamer Genç'ten Binnaz Toprak'a: Sen de Başını Ört

Kamer Genç\'ten Binnaz Toprak\'a: Sen de Başını Ört

AK Partili vekillerin TBMM'ye başörtülü gelmeleri CHP içerisinde farklı seslerin yükselmesine neden oldu.

01.11.2013 10:45  Güncelleme: 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu dün tarihi bir ana ev sahipliği yaptı. Demokratikleşme paketiyle kamuda serbest hale gelen türban, hac dönüşü 'kapanma' kararı alan AK Partili kadın milletvekilleri aracılığıyla bugün Meclis'te de fiilen "özgürlüğüne" kavuştu.

MECLİS'TE TARİHİ GÜN

AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Konya Milletvekili Gülay Samancı, Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar ve Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, TBMM Genel Kurul salonuna başörtülü olarak geldi.

CHP'DE BAŞÖRTÜSÜ ÇATLAĞI

Yaşanan bu gelişmeler muhalefet kanadında farklı yorumlara neden oldu. CHP içerisinde Meclis'te kadın milletvekillerine başörtüsü serbestliğini savunanlar kadar buna karşı çıkanlar da var. Başörtülü vekiller Meclis'e gelmeden bir gün önce CHP'nin konuyla ilgili toplantısının perde arkasında yaşananlar ise parti içerisinde bu konuda farklı görüşlerin olduğunu gözler önüne serdi. CHP Meclis grup toplantısında Binnaz Toprak, başörtülü milletvekillerinin Meclis'e gelişlerinin engellenmesine karşı çıkıyor. En sert tepkiyi ise Kamer Genç'ten görüyor. İkili arasında ilginç bir diyalog yaşanıyor. Bu diyaloğu ve CHP'nin o toplantısında neler konuşulduğunu bugün Radikal yazarı Oral Çalışlar yazdı.

İşte Çalışlar'ın yazısındaki o kısım;

İstanbul Milletvekili Profesör Dr. Binnaz Toprak, CHP Meclis grup toplantısında ciddi bir itirazda bulundu; bazı kadın milletvekillerinin başörtüsüyle Meclis'e girmelerinin engellenmesi isteğine karşı çıktı. Toprak, bu düşünceyi yıllardır savunuyor. Parti toplantılarında da bu görüşlerini dile getirdiğini biliyoruz.

"SEN DE BAŞINI ÖRT"

Binnaz Toprak'ın başörtüsü eleştirisine, en sert tepki, Tunceli Milletvekili Kamer Genç'ten geldi. Genç, "Sen de başını ört" dedi

Grup toplantısında, en dikkat çekici konuşmalardan birisi Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ınkiydi. Yılmaz, CHP'nin bu kadınlara dur demezse çökeceğini iddia ediyor: "AKP gittikçe puan kaybediyor. Bu nedenle can simidi olarak buna sarılıyor. (...) Bugün de oy kaybederiz diye tavır almazsak asıl o zaman oy kaybederiz. Biz kendi tabanımızın tavrını görmezsek CHP çöker. Tarihi bir süreç yaşıyoruz. Sert bir şekilde tavır almalıyız. Net bir tavır almalıyız."

"KONU OY MESELESİ DEĞİL"

Bir diğer dikkat çekici konuşma, Eskişehir Milletvekili Profesör Dr. Süheyl Batum'dan geldi. 'Din tüccarlığı' yapıldığını savunan Batum, "CHP görmezden gelemez. Yumuşak karşılayamaz. Bu konudaki konuşma Genel Başkan tarafından yapılmalı. TBMM'nin cumhuriyete meydan okuma yeri olmadığı vurgulanmalı. (…) Konu oy meselesi değildir" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kamer Genç'ten Binnaz Toprak'a: Sen de Başını Ört - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement