Kamera Arkasında Bile Bol Muhabbet - Son Dakika
Magazin

Kamera Arkasında Bile Bol Muhabbet

Kamera Arkasında Bile Bol Muhabbet

Erdoğan Aktaş, Hıncal Uluç, Haşmet Babaoğlu ve Mehmet Arslan; a Haber'deki '90'a' programında 'hayatla futbolu kesiştiren' yorumlar yapıyor.

21.11.2011 08:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Efsane spor programı '90 Dakika'; yeni sezonda '90'a' adıyla a Haber kanalında yayınlanıyor ve futbolseverleri ekrana bağlamaya devam ediyor. Erdoğan Aktaş'ın moderatörlüğünde ekrana gelen programda Hıncal Uluç, Haşmet Babaoğlu ve Mehmet Arslan; 'hayatla futbolu kesiştiren' yorumlar yapıyor. Yeni Aktüel'den Özge Aydın, programın kamera arkasını, ekrana yansımayan muhabbetleri, derginin sayfalarına taşıdı...

'90 Dakika yayınlanmaya başladığında programın sunuculuğunu, o zaman NTV spor müdürü olan Kenan Onuk ile birlikte Hıncal Uluç ve Haşmet Babaoğlu yapıyordu. Ancak amansız hastalığa yakalanan Onuk, 2005 yılında vefat etti. Daha sonra bu ikiliye Fuat Akdağ katıldı. n 2009 yılında sona eren program, iki yıl sonra a Haber ekranlarında, izleyicisiyle özlem gideriyor. Salı günleri ekrana gelen programın çekimi yine aynı gün yapılıyor.

Saat 17.00 gibi tüm hazırlıklar tamamlanıyor. Kameramanlar son hazırlıklarını yapıp iş başına geçiyorlar. Sonrası 3, 2, 1 ve motor!

Moderatör Erdoğan Aktaş'ın santra vuruşu ile yayın başlıyor. Program, sanki canlı yayındaymış ya da herkes sanki ne konuşacağını ezberlemiş gibi tam da adına yakışır şekilde, '90' dakikada bitiyor. 90 dakika boyunca iki defa reklam arasına giriliyor.

REKLAM ARASINDA TARTIŞMA

Yaklaşık 2-3 dakika süren reklam aralarında, moderatör Erdoğan Aktaş telefon görüşmesi yaparken; Haşmet Babaoğlu ile Hıncal Uluç aralarında, derbiler hakkında koyu bir tartışma başlıyor.

Derken saatler 18.30'u gösterdiğinde, artık programın bitiş düdüğü çalıyor. Aslında bu programda sadece futbol konuşulmuyor. Haşmet Babaoğlu'nun da ifade ettiği gibi futboldan konuşuyor gibi yapılırken aslında hayattan bahsediliyor.

ULUÇ : BU BİR HAYAT PROGRAMI

Hıncal Uluç bu programın Erdoğan Aktaş'ın fikri olduğunu söylüyor: "Aktaş 'Hıncal Ağabey, 90 Dakika geleneğini sürdürmek istiyoruz' dedi. Dedim ki '90 Dakika Kenan Onuk, Haşmet Babaoğlu, Hıncal Uluç ile doğdu. Kenan Onuk artık aramızda yok. Kenan'ın yerini sen alırsın.' NTV hâlâ anlayamadığım birtakım sebeplerden, programı kaldırdı. 90'a bir futbol terimi olmasına rağmen, aslında bir hayat programı. Biz futbol adı altında hayatı konuşuyoruz. Hücum futbolu dediğimiz şey bir futbol felsefesi değil, bir hayat felsefesi. Hayattaki riskleri alacaksın ki başarıya ulaşasın."

PROGRAMDAN İNCİLER!

"Çok kötü topçular alınır ama ben hiç Edu kadar kötüsünü görmedim. Gürcan Bilgiç'in bir lafı var; '100 metreyi 200 metrede koşan adam'."

" Fatih Terim, Antalyaspor- Galatasaray maçından sonra 'Niye birkaç dakika daha maçı uzatmadın?' diye hakeme bozuldu. Yahu 90 ve artısında Galatasaray ne oynadı? Biraz daha uzasaydı ne oynayacaktı çok merak ediyorum."

"İngiltere Ligi'nin son 10 yılı ele alındığında sarı kart ortalaması 5... Her takım 5 sarı kart görüyor. Türkiye'de ise bu oran 7.5- 8 arasında değişiyor. Çünkü oyun oynamıyoruz, oyun oynatmıyoruz."

"Türkiye'de hakemler üçe ayrılıyor: 1) Fenerbahçe 2) Öbür büyükler 3) Geri kalan Anadolu takımları. Hakemler Anadolu takımlarına sarı kart, kırmızı kart ve penaltı çalmakta tereddüt etmiyor. Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı iki defa düşünüyorlar. Fener'e karşı ise bin defa... Bu sene çıkarmadıkları kart ve göstermedikleri penaltıların mazereti yok."

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Kamera Arkasında Bile Bol Muhabbet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement