Kamil Sönmez'e Son Görev (2) - Son Dakika
Güncel

Kamil Sönmez'e Son Görev (2)

Kamil Sönmez\'e Son Görev (2)

Tedavi i gördüğü Başkent Üniversitesi İstanbul Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde hayatını kaybeden Türk Halk Müziği sanatçısı Kamil Sönmez için cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı.

21.12.2012 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tedavi i gördüğü Başkent Üniversitesi İstanbul Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde hayatını kaybeden Türk Halk Müziği sanatçısı Kamil Sönmez için cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı.

SÖNMEZ'İN TABUTUNA ORDUSPOR FORMASI

Üsküdar'daki Şakirin Camii'ndeki cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Grupbaşkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Orhan Gencebay, Kadir İnanır, Belkıs Akkale, Arif Sağ, Edip Akbayram, Faruk Tınaz, Cengiz Kurtoğlu da katıldı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve tutuklu bulunan CHP milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal da cenazeye çelenk gönderdi. Kamil Sönmez'in tabutunun üstüne Orduspor forması konuldu.

BAKAN GÜNAY ARKADAŞI, SÖNMEZ'İN TABUTUNU OKŞADI

Cenazede taziyeleri, gözyaşlarına boğulan Kamil Sönmez'in eşi Nilgün Sönmez kabul etti. Sönmez'in çocukluk arkadaşı Bakan Günay, tabutu okşadı. Bu arada saf tutmak için gelen Bakan Ertuğrul Günay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile tokalaştı. 65 yaşında vefat eden Kamil Sönmez'in cenaze namazının ardından Ordu'ya doğru yola çıkarıldı. Sönmez'in cenazesi Ordu'nun Perşembe ilçesinde toprağa verilecek.

KILIÇDAROĞLU: BOSTANCI GÖSTERİ MERKEZİNDE BİRLİKTE OLMUŞTUK

Kılıçdaroğlu, "Kamil Sönmez'i seviyoruz. En son onunla Bostancı Gösteri Merkezinde birlikte olmuştuk. Onu orada dinlemiştim. Dostları sanatçıları arkadaşları oradaydı. Daha sonra bir beyin kanaması geçirmesi hepimizi üzdü. Allah'tan şifalar diledik ama o bugün Hakk'a yürüdü. Allah rahmet eylesin diyorum. Nur içinde yatsın" dedi.

BAKAN GÜNAY: BERABER BÜYÜDÜK.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da Kamil Sönmez'in kendisi için ayrı bir yeri olduğunu belirterek, " Biz hemşeriyiz. Hatta akrabalık ilişkilerimiz olduğu büyüklerimiz tarafından söylenir. Çok eski yıllardan beri tanıdığım bir arkadaşımdı. Biz Kamil Sönmez, Ümit Tokcan, Ali Rıza Gündoğdu, Tuğrul Şan, aşağı yukarı aynı sokaklarda aynı mahallelerde, birkaç kilometre ötede de Kadir İnanır, beraber büyüdük. Gerçekten aramızda dostluk ilişkileri çok derindi. Bir gün bile bu saydığım isimlerden, kimse kimseyi kırmadı. Bugün sadece Türkiye'nin önemli bir sanatçısını değil, çok eski bir arkadaşımı kaybediyorum. Bütün Perşembeli hemşehrilerimiz başta olmak üzere, onu sevenlere başsağlığı diliyorum.Nur içinde yatsın. Erken kaybettiğimizi düşünüyorum " şeklinde konuştu.

"UMUYORUM O DA BİZDEN MEMNUN AYRILMIŞTIR"

Türk Halk Müziği Sanatçısı Belkıs Akkale, " Kamil abi için söylenecek çok şey var ama şöyle özetleyebilirim. Bazı insanlar para biriktirir. Bazıları da Kamil abi gibiler de insan biriktirir, dost biriktirir. Çok mükemmel bir insandı. Onun için hepimiz çok yanıyoruz. Allah rahmet eylesin, diyorum. Ailesine ve sevenlerine hepimize Allah sabır versin" dedi.

Sanatçı Edip Akbayram ise, " Mükemmel bir insandı. Onunla beraber aşağı yukarı 20 kez Türkiye'nin her yerinde konserlerle beraber gittik. Ailemden daha çok onunla zaman geçirdim. Bir değeri kaybettik. Işıklar içinde yatsın. Sevenlerine başsağlığı diliyorum. Ailesine de dayanma gücü diliyorum " diye konuştu.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Arif Sağ ise, " Demek ki, buraya kadarmış. Hepimizin gideceği yere gitti. Allah rahmet eylesin. Biz Kamil'den çok memnun yaşadık, umuyorum o da bizden memnun ayrılmıştır " dedi. Sanatçı Orhan Gancebay ise, " Çok iyi bir insan, çok iyi bir dost, çok iyi bir sanatçıydı. Allah gani gani rahmet eylesin. Kısmeti buymuş . Erken göçtü. Yaradan öyle istedi. Ne diyelim ki 'Hepimizin başı sağolsun " şeklinde konuştu.

PÇK (MK) - İstanbul/ Üsküdar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kamil Sönmez'e Son Görev (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti
    18:31 Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde tarlada hayır çeşmesi için su kanalı açılırken meydana gelen toprak kayması sonucu Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan hayatını kaybetti. Cenaze töreni köy camiinde yapıldı.

  • Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu Şüphelileri Yakalandı
    18:29 Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu Şüphelileri Yakalandı

    Giresun'un Bulancak ilçesinde meydana gelen silahlı kuyumcu soygunuyla ilgili olarak yapılan yoğun çalışmalar sonucunda 3 şüpheli gözaltına alındı. Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, olayın şüphelilerinin yakalanmasında emeği geçen güvenlik güçlerine teşekkür ederek, Bulancak esnafına ve olayda yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kapılarının ve gönüllerinin her zaman millete açık olduğunu söyledi
    18:27 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kapılarının ve gönüllerinin her zaman millete açık olduğunu söyledi

    İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, seçildiği günden bu yana vatandaşları ve STK temsilcilerini kabul ederek, herkese eşit hizmet edeceklerini vurguladı. Başkan Kurnaz, İlkadım'ı gurur duyulan bir ilçe haline getirmek için çalışacaklarını belirtti.

  • Doruk Erolçevik, Suudi Arabistan'da dünya şampiyonu olarak Alanya'da coşkuyla karşılandı
    18:24 Doruk Erolçevik, Suudi Arabistan'da dünya şampiyonu olarak Alanya'da coşkuyla karşılandı

    Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Doruk Erolçevik, Alanya'da büyük bir karşılama ile karşılandı. Erolçevik, şampiyon olmanın heyecanını ve hedeflerini paylaştı. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer tarafından da ziyaret edilen sporcu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tebrik edildi.

  • Engelli Vatandaş Tekerlekli Sandalyesiyle Taşıt Yolunu Kullanmak Zorunda Kaldı
    18:23 Engelli Vatandaş Tekerlekli Sandalyesiyle Taşıt Yolunu Kullanmak Zorunda Kaldı

    Avcılar'da, kaldırıma park edilen araçlar nedeniyle engelli bir vatandaş tekerlekli sandalyesiyle taşıt yolunu kullanmak zorunda kaldı. Merkez Cami Sokak'ta çok sayıda araç kaldırıma park ederek yaya yolunu kapattı. Bir engelli, tekerlekli sandalyeyle kaldırımı kullanamayınca taşıt yolunda ilerlemek zorunda kaldı. Bir motokurye trafiği durdurarak engelli vatandaşa yardım etti. Bir süre yolda ilerleyen engelli kişiyi arkasındaki araçlar bekledi. Duruma tepki gösteren engelli, 'Kaldırıma park eden sürücüler yüzünden buradan geçemedim. Şehirde yaşamasını bilmiyorlar.' dedi. Olayın ardından Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki trafik polisleri, kaldırımın üzerine araçlarını park eden sürücülere hatalı parktan 690 lira cezai işlem uyguladı.

  • Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi
    18:22 Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi

    Mohammed Salem'in çektiği fotoğrafta, Gazze'deki İsrail hava saldırısında ölen beş yaşındaki yeğeninin kefene sarılı cesedine sarılan Inas Abu Maamar yer alıyor. Jüri, fotoğrafın dayanılmaz bir kayba dair tüm hissi yansıttığını belirtti. Ayrıca, diğer dallarda da savaşlar, mülteci krizleri ve iklim değişikliği gibi konulara dair fotoğrafların ödüle layık görüldüğü belirtildi.

  • AKP ve MHP Grupları, CHP Grubu'na Taziye Ziyaretinde Bulundu
    18:21 AKP ve MHP Grupları, CHP Grubu'na Taziye Ziyaretinde Bulundu

    AKP ve MHP grupları, CHP Grubu'na taziye ziyaretinde bulunarak, CHP Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın hayatını kaybetmesi dolayısıyla başsağlığı dileklerini iletti.

  • Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
    18:16 Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

    Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre deprem yerin 5.99 kilometre derinliğinde oluştu. Deprem Tokat'ın yanı sıra Sivas, Yozgat, Çorum, Amasya, Samsun ve Kayseri'de de hissedildi.


Advertisement