Kampanyalı Uçak Biletleriyle, Ucuza Uçma Yolları - Son Dakika
Advertorial

Kampanyalı Uçak Biletleriyle, Ucuza Uçma Yolları

Kampanyalı Uçak Biletleriyle, Ucuza Uçma Yolları

Türkiye'de her geçen gün gelişen havacılıkta artan rekabet ve alternatif uçuşlar sayesinde bir yolcunun uçak bileti arayışında çok fazla seçenek ve fiyat farklılıkları karşısına çıkabiliyor.

26.07.2017 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

alımlarında ise bulunmaz fırsat hava yolu şirketlerinin ve bilet satışı yapan acentelerin kampanyalarını takip etmekte yatıyor.

En Ucuz Uçak Bileti Bulma Yolları

Bu konudan anlayan veya uçak bileti konusunda uzmanlığı bulunan yetkililerle görüşüldüğünde tümü aynı beyanlarda aynı yöntemleri önermekte. Tur şirketleri, hava yolu şirketi çalışanları, operatörler, kesfetsene.com gibi gezi blogu yazarları ve sık seyahat edenlerin yöntemleri genelde aynı.

1- Erken Rezervasyon

Elbette en ucuz uçak bileti bulmanın yolu erken rezervasyondan geçmekte. Kışın yaz dönemi için, yazın kış dönemi için, baharlarda da diğerleri veya takip eden üçüncü mevsim için yapılan erken rezervasyon kampanyalarında hava yolu şirketleri, en ucuzfiyatlarını tüketicilere sunuyor.

2- Alternatif Tarihler ve Saatler

Uçuş için sezon dışı sayılan günler her zaman daha ucuz oluyor. Ya da aynı haftanın içinde Cuma, Pazar ve Pazartesi gibi sık uçulan günlere nazaran diğer günlerdeki uçak bileti fiyatları çok daha uygun oluyor. Ayrıca sabah erken ve akşam iş çıkışı sonrası saatlere nazaran gün içi biletleri ya da gece yarısı uçuşları daha uygun fiyatlı bilet imkanı doğuruyor. Ayrıca Kuzey Yarım Küre'de yaz gibi özellikle turizm sezonunun yüksek olduğu aylar yerine, kış gibi düşük sezonda gerçekleştirilen uçak bileti satışlarında çok daha iyi fiyatlar yakalanabiliyor.

3- Hava Yolu Şirketi Kampanyaları

Tüm hava yolu firmaları, kendi pazarlama stratejileri doğrultusunda çeşitli kampanyalara imza atıyor. Bunlar içinde Türk Hava Yolları'nın geleneksel sevgililer günü kampanyası, Pegasus Hava Yolları'nın uç uç günleri, Sun Express'in fırsat tarihleri gibi birçok kampanya öne çıkıyor. Bu şirketlerin sosyal medya hesaplarını takip etmekte fayda var.

4- Online Acente Kampanyaları

Online bilet kıyaslama ve satış şirketleri hem web siteleri hem de mobil uygulamaları üzerinden çok çeşitli kampanyalar düzenlemekte. Bunlar içinde hem hava yolu şirketlerinin kampanyalarını birebir yansıtmak bulunurken hem de kendilerine özel etkinlikler oluyor. Örneğin turna.com bütün uçuşlardan ekstra uçuş puan kazandırıyor ve üyelerinin bir sonraki bilet alımlarını indirimli ya da bedava yapmalarını sağlıyor. Ayrıca birçok firmanın da kredi kartı taksitli satış gibi bilindik kampanyaları bulunuyor.

5- Son Dakika Biletleri

En zor yöntemlerden biri olan bu biletler ne yazık ki henüz Türkiye'de tam istenen seviyede satış şeklinde gerçekleşmese de, özellikle Antalya gibi tek yön turist taşımacılığının yüksek olduğu havalimanlarımızda denk gelebilmekte. Rusya, Ukrayna, Avrupa Birliği, Arap Ülkeleri gibi ülkelerdenalarak gelen charter yolcularının tarifesiz yapılan bu seferlerinde, geri dönüş uçaklarında bulunan boş koltuklar, son anda kapı satışı denilen yöntemle satılıyor. Ve yok paraya Antalya'dan Dünya'nın birçok yerine uçak bileti alınabiliyor.

Son Dakika Advertorial Kampanyalı Uçak Biletleriyle, Ucuza Uçma Yolları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement