KAMPANYASINDA YÜZDE 85'E ULAŞILAN 18 AYLIK SMA'LI BAŞAK'IN ZAMANLA YARIŞI - Son Dakika
Güncel

KAMPANYASINDA YÜZDE 85'E ULAŞILAN 18 AYLIK SMA'LI BAŞAK'IN ZAMANLA YARIŞI

ELAZIĞ'ın Karakoçan ilçesinde Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası 18 aylık Başak Demirkıran için valilik izniyle başlatılan kampanyada yüzde 85'lik miktara ulaşıldı.

23.05.2022 10:30  Güncelleme: 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ELAZIĞ'ın Karakoçan ilçesinde Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası 18 aylık Başak Demirkıran için valilik izniyle başlatılan kampanyada yüzde 85'lik miktara ulaşıldı. 2 yaşına kadar olan çocuklarda uygulanan tedavide, kalan yüzde 15'lik miktar için destek bekleyen anne Cemile Demirkıran, "Hiçbir ailenin tek başına toplayacağı bir miktar değil. Başak'ımızın günden güne kasları eriyor. Odasında cihazlar yerine oyuncakları, başının ucunda ayıcıkları, bebekleri olsun istiyorum. Belki de gelecekte bizim hayatımıza dokunabilsin diye şu an Başak'ın hayatına dokunmanızı istiyoruz" dedi.

Karakoçan ilçesinde yaşayan Demirkıran ailesinin ikinci çocukları Başak'a 7 aylıkken SMA Tip 1 tanısı konuldu. Şu an 18 aylık olan Başak'ın tedavisi için Dubai'de bir hastane ile görüşüldü. 1 milyon 825 bin dolar tedavi ücreti istenen Başak'ın ailesi, Valilik izniyle bir kampanya başlattı. Yaklaşık 8 ay önce başlatılan kampanyada tedavi için gerekli olan paranın yüzde 85'ine ulaşıldı. 2 yaşına kadar olan SMA'lı hastalara uygulanan tedavi nedeniyle 6 aydan az bir zamanı kalan ve belirli saatlerde sıvıyla beslenebilen Başak için ailesi, geri kalan miktarı toplamak için alışveriş merkezleri ve işlek caddelerde açtıkları stantlarla da yardım topluyor. Başak'ın 5 yaşındaki ablası Elvan Mihrap da açılan stantlarda anne ve babasına yardım ederek onlara destek oluyor.

'ODASINDA CİHAZLAR YERİNE OYUNCAKLAR OLSUN'

Cemile Demirkıran, 18 aylık olan kızları için toplanan yüzde 85'lik kısım için bağış yapanlara teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Dubai'deki hastanenin bize verdiği teklif, 1 milyon 825 bin dolar. Kalan yüzde 15 için desteğinize ihtiyacımız var. Bizler eğer bir olursak bu kampanya bitecek. Çünkü hiçbir ailenin tek başına toplayacağı bir miktar değil. Başak'ımızın günden güne kasları eriyor. Biz kampanyaya başladığımızda Başak ağızdan beslenebiliyordu ama maalesef 11,5 aylık olduğunda bu yetisini kaybetti. Akciğere mama kaçışı olduğu için Başak bebeğimize enjektör ile sıvı bir mamayı belirli saatlerde verebiliyorum. Başak acıktığında eğer mama saati gelmemişse maalesef ki mama veremiyorum. 'Anne' diye ağlasa bile ben çaresiz bir şekilde onun bakışlarına bakmak zorunda kalıyorum. Mama saati dışında verirsem akciğerlere kaçıyor ve enfeksiyona yol açabiliyor. Başak'ımızın günden güne kasları eriyor. Odasında cihazlar yerine oyuncakları, başının ucunda ayıcıkları, bebekleri olsun istiyorum. Belki de gelecekte bizim hayatımıza dokunabilsin diye şu an sizin Başak'ın hayatına dokunmanızı istiyoruz."

'BAŞAK İLE PARKLARDA OYNAMAK İSTİYORUM'

Başak'ın ablası Elvan Mihrap ise, "Bebeğimiz çok zayıf. Bebeğimiz zayıf olduğundan nefesi tıkanıyor. Zor zor nefes alıyor. Ben Başak ile parklarda oynamak istiyorum. Başak benimle koşsun istiyorum" diye konuştu.

KAMPANYASINDA YÜZDE 85\'E ULAŞILAN 18 AYLIK SMA\'LI BAŞAK\'IN ZAMANLA YARIŞI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KAMPANYASINDA YÜZDE 85'E ULAŞILAN 18 AYLIK SMA'LI BAŞAK'IN ZAMANLA YARIŞI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement