Kampus İnşaatı Başladı - Son Dakika
Güncel

Kampus İnşaatı Başladı

Kampus İnşaatı Başladı

Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Kampusü'nün inşaatına başlandı.

15.07.2013 10:31  Güncelleme: 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışmaları yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz, yüklenici ortaklık firması koordinatörü Hasan Civaş'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Firma yetkileri, kampus inşaatının büyük bir kısmının 2014-2015 eğitim yılı için hazır olacağını taahhüt etti.

14 Mayıs 2013 tarihinde TOKİ ile yüklenici firma Öz Aras Grup İnş. San. ve Tic. A.Ş. & Girişiciler İnş. San.ve Tic. Ltd. Şti. & Piramid Mes. Mağ. San. Tic. A. Ş. İş Ortaklığı, üniversitemizin kampus inşaatına sözleşme imzalamasının ardından başladı. Sözleşmenin imzalanmasından 1 hafta sonra başlatılan inşaat çalışmalarında, yüklenici firma ekipleri öncelikle yer tespiti yaptı.

Öz Aras Grup İnş. San. ve Tic. A.Ş. & Girişiciler İnş. San.ve Tic. Ltd. Şti. & Piramid Mes. Mağ. San. Tic. A. Ş. İş Ortaklığı tarafından ihalesi alınan üniversitemiz Mehmet Emin Acar Kampus'unda ana arter ve servis yolları açıldı, alt yapı çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediliyor. Bunun yanı sıra merkezi laboratuar temel kazma işlemi de hızlı bir şekilde sürdürülüyor.

Üniversite Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Taş ve Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas ile birlikte başlatılan inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz, "Üniversitemizin kampusu ile ilgili olarak, Kampus inşaatımızın biran önce başlatılması için ivedilikle jeoloji etüdü, imar planı, zemin etüdü çalışmalarımızı yaptık. İhale sonucunda 14.05.2013 tarihinde yüklenici firma ile TOKİ başkanlığı arasında iş sözleşmesi imzalandı ve ardından ise inşaat çalışmalarımıza ivedilikle başladık. Şu hususu özellikle vurgulamak istiyorum; kampus inşaatımızın başlatılması için Şehircilik ve Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar ve TOKİ Başkanı ile defalarca görüştüm. Şırnak halkı müsterih olsun ki biz ilimizi geliştirecek, modern bir kampus için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kampus arazisini inceleyerek yetkililerden plan üzerinden de bilgi alan Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akmaz, Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Kampusu'nda; "Rektörlük Hizmet Binası, 3 Fakülte Binası (Mühendislik, İİBF, İlahiyat– Uygulama Camii), Şırnak Meslek Yüksekokulu, Rektörlüğe bağlı bölümler, enstitü ve araştırma merkezleri, Kültür Merkezi, Merkezi Kütüphane ve Bilgi İşlem Merkezi, Mediko - Sosyal Tesisleri, Merkezi Kafeterya, Misafirhane ve Sosyal Tesisler, 500 Kişilik Kapalı Spor Salonu, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Rektörlük Konutu/ Konukevi, 25 Konutluk Lojman, Isı merkezi, Elektrik Güç Merkezi ve Atölyeler" in olacağını dile getirdi.

Üniversitemiz Mehmet Emin Acar Kampusu, yüklenici firma ortaklığı koordinatörü Hasan Civaş, kampusun büyük bir kısmının 2014-2015 eğitim yılına hazır olacağını taahhüt etti.

Şırnak Üniversitesi Kampus İnşaatı, TOKİ Başkanlığında 20.03.2013 tarihinde ihale edilmiş, ihalede en düşük teklifi 103 750 000 (yüz üç milyon yedi yüz elli bin) lira teklif ile Öz Aras Grup İnş. San. ve Tic. A.Ş. & Girişiciler İnş. San.ve Tic. Ltd. Şti. & Piramid Mes. Mağ. San. Tic. A. Ş. İş Ortaklığı vererek, kesinleşen ihale sonucunda 14.05.2013 tarihinde yüklenici firma ile TOKİ başkanlığı arasında iş sözleşmesi imzalanmıştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kampus İnşaatı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement