Kamu Başdenetçisi Malkoç, KKTC'de - Son Dakika
Güncel

Kamu Başdenetçisi Malkoç, KKTC'de

- Kamu Başdenetçisi Malkoç, KKTC'deLEFKOŞA - Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, KKTC Ombudsman Kurumu ile temaslarda bulunmak üzere Lefkoşa'ya geldi.

23.01.2018 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Kamu Başdenetçisi Malkoç, KKTC'de

LEFKOŞA - Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, KKTC Ombudsman Kurumu ile temaslarda bulunmak üzere Lefkoşa'ya geldi.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, KKTC Ombudsmanlık kurumlarıyla olan diyaloğu ve ikili işbirliklerinin güçlendirilmesi için KKTC'ye geldi. Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Dairesi'ni ziyaret eden Malkoç, sendika başkan ve temsilcileriyle bir araya geldi.

Malkoç'un temasları kapsamında KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Sayıştay Başkanı Osman Korahan, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile görüşecek.

KKTC Ombudsmanı Emine Dizdarlı'nın 2017 yılında Türkiye'de yapılan iki tane uluslararası Ombudsman sempozyumuna katıldığını belirten Malkoç, "Kendisine bunun için teşekkür ediyoruz. Bizde kendisine Kıbrıs'a geleceğimize dair söz vermiştik. O vesileyle Kıbrıs'tayız" dedi.

Kamu denetçiliği kurumunun dünyada yeni gelişen ve ülkelerde de kök saldıkça idareyle kamu arasında köprü vazifesi gören bir kurum olduğunu belirten Malkoç, "Türkiye'de 2013 yılından beri faaliyetlerini sürdüren bir kurum. Biz gittiğimiz bütün yerlerde protokol gereği devlet başkanlarından hükümet yöneticilerine belli ziyaretleri yapıyoruz. Özellikle basın kuruluşları ve sivil toplum örgütlerine ayrı bir önem veriyoruz. Ombudsmanlık idare ile insanlar arasında sorunları çözmeye çalışan köprü görevi gören bir nevi vatandaşın avukat olan kurum. Verdiği kararlar bütün dünya da tavsiye niteliğinde" diye konuşu.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'a ziyaretinde Kamu Denetçisi Yahya Akman ve Özel Kalem Müdürü Veysel Şirin eşlik ediyor.

Kamu Başdenetçisi Malkoç, KKTC\'de
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kamu Başdenetçisi Malkoç, KKTC'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da Fuhuş Yapan 2 Kişiye İdari İşlem Uygulandı
    21:28 Hatay'da Fuhuş Yapan 2 Kişiye İdari İşlem Uygulandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, İskenderun ilçesinde gerçekleştirilen denetimler sonucu para karşılığı fuhuş yaptığı belirlenen 2 kişi hakkında idari işlem uyguladı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, fuhuş ve fuhuşa teşvik etmek için yer ve imkan sağlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Polis ekipleri İskenderun ilçesi Meydan Mahallesi'nde denetim gerçekleştirdi ve A.K. ve Y.K. isimli şahısların para karşılığı fuhuş yaptıkları tespit edildi. Tespit edilen 2 şahıs hakkında gerekli idari işlemler başlatıldı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi, 70 kişi tahliye edildi
    21:27 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi, 70 kişi tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak üzerinde akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması sonucunda 14 gecekondu etkilendi. Bu gecekondulardan 3'ü kullanılamaz hale gelirken, bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amacıyla tahliye edildi. İstanbul Valiliği tarafından olay yerine çok sayıda AFAD ekibi sevk edildi.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • Elazığ'da Lise Müdürü Taciz İddiasıyla Tutuklandı
    21:26 Elazığ'da Lise Müdürü Taciz İddiasıyla Tutuklandı

    Elazığ'da bir lisede 9 kız öğrenci, okul müdürü tarafından taciz edildikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Müdür hakkında çıkarılan yakalama kararı sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Bursa'da yaralı leylek jandarma ekiplerince bulundu
    21:24 Bursa'da yaralı leylek jandarma ekiplerince bulundu

    Bursa'nın Mudanya ilçesinde jandarma ekipleri, Hasköy Mahallesi'nde bulunan bir gölet yakınında yaralı bir leylek tespit etti. Leyleğin sol ayağının kırık olduğu belirlendi ve tedavi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Bursa 2. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı
    21:19 Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Van'ın imarı ve inşası konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti ve Van Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte Van'ın kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.


Advertisement