Kamu Denetçiliği Kurumu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kamu Denetçiliği Kurumu Açıklaması

"Bugüne kadar yürüttüğümüz faaliyetlerde herhangi bir hükümet yetkilisinin en ufak bir müdahalesi söz konusu olmamıştır"

26.11.2014 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu Denetçiliği Kurumundan, bugüne kadar yürütülen faaliyetlerde herhangi bir hükümet yetkilisinin en ufak bir müdahalesinin söz konusu olmadığı bildirildi.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'ın 22 Kasım'da, TBMM'de "Bütün bağımsız ve özerk kurumların itibar ve güvenilirliklerini kaybettiği ve AK Parti'ye göre hareket ettikleri" yönünde iddialarda bulunduğu belirtilerek, "Kurumumuzla ilgili yapılan bu açıklama, gerçeklerle bağdaşmamaktadır" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, şimdiye kadar alınan kararların bir bölümünün şeffaflık ilkesi gereği internet sitesi üzerinden yayımlandığına ve 2013 Yıllık Raporu'nun, TBMM Karma Komisyon Başkanlığına sunulduğuna işaret edildi.

Acar'ın, hangi kararda veya yıllık rapordaki faaliyetlerden hangisinde objektifliğe aykırı, birilerini kollayıcı ifade, karar ve faaliyetin yer aldığını somut olarak ortaya koyması istenilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bugüne kadar yürüttüğümüz faaliyetlerde herhangi bir hükümet yetkilisinin en ufak bir müdahalesi söz konusu olmamıştır. Faaliyet ve kararlarımız uluslararası standartlar ve Avrupa Birliği müktesebatı gözetilerek yürütülmektedir. Nitekim 2013-2014 yılı AB İlerleme raporlarında da Kamu Denetçiliği Kurumu'nun verdiği kararların, temel demokratik ilkeleri içerecek şekilde ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uygun biçimde verildiği açık şekilde beyan edilmektedir. Bir anlamda bağımsızlığımız ve tarafsızlığımız teyit edilmektedir. Hal böyleyken Kurumumuzu töhmet altında bırakan gerçek dışı ifadeler kullanılmasını etik bulmadığımızı ifade ediyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kamu Denetçiliği Kurumu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement