Kamu Denetçiliği Kurumu Aöf Öğrencilerini Haklı Buldu - Son Dakika
Güncel

Kamu Denetçiliği Kurumu Aöf Öğrencilerini Haklı Buldu

Kamu Denetçiliği Kurumu Aöf Öğrencilerini Haklı Buldu

Kamu Denetçiliği Kurumu, Anadolu Üniversitesi'nde Açıköğretim sistemine göre eğitim görmekte olan öğrencilere, tüm dersler için bütünleme sınav hakkı verilmesi ve bu konuda yaşanan hak kayıpları ve mağduriyetlerinin gecikilmeksizin giderilmesi...

11.12.2013 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu Denetçiliği Kurumu, Anadolu Üniversitesi'nde Açıköğretim sistemine göre eğitim görmekte olan öğrencilere, tüm dersler için bütünleme sınav hakkı verilmesi ve bu konuda yaşanan hak kayıpları ve mağduriyetlerinin gecikilmeksizin giderilmesi hususlarında Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne tavsiyede bulundu.

Türk-Büro Sen ve Açıköğretim Öğrencileri Platformu, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde bütünleme sınavının kaldırılmasını tepki göstermiş, Kamu Denetçiliği Kurumu'na bütünleme sınavının kaldırılmasıyla ilgili şikayette bulunmuştu. Kamu Denetçiliği Kurumu, 03 Aralık 2013 tarihinde şikayete yanıt olarak, "Anadolu Üniversitesi'nde Açıköğretim sistemine göre eğitim görmekte olan öğrencilere, tüm dersler için bütünleme sınav hakkı verilmesi ve bu konuda yaşanan hak kayıpları ve mağduriyetlerinin gecikilmeksizin giderilmesi hususlarında Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne tavsiyede bulunulması" yönünde karar verdi.

Yine Kamu Denetçiliği Kurumu 31 Kasım 2013 tarihinde Açıköğretim Fakültesi sosyoloji ve adalet bölümü öğrencilerinin başvurusu üzerine, muafiyet hakkıyla ilgili olarak da, sosyoloji bölümü öğrencisinin İngilizce ve Türk dili derslerinin, adalet bölümü öğrencisinin Türk Dili ile Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi derslerinin transfer işlemlerinin yapılması yönünde Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne tavsiyede bulunulmasına karar vermişti.

-"TAVSİYE KARARI EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ AÇISINDAN OLDUKÇA ÖNEMLİDİR"-

Konuyu değerlendiren Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk Büro-Sen olarak AÖF öğrencilerinin haklı mücadelelerine 2 yıl boyunca destek verdiklerini belirterek, "AÖF öğrencilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için bir çok ilimizde eylemler düzenledik, televizyon programlarıyla kamuoyu oluşturarak mağduriyetlerini dile getirdik. YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya ile görüşüp yaşanan mağduriyet hakkında bilgi verdik. Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından verilen tavsiye kararı, eğitimde fırsat eşitliği açısından oldukça önemlidir. Kamu Denetçiliği Kurumu'nun vermiş olduğu tavsiye kararına Anadolu Üniversitesi uyar ve yaşanan hak gasplarına son verir" dedi.

-"GASP EDİLEN YILLARIMIZ İÇİNDE MÜCADELE EDECEĞİZ"-

AÖF Öğrenci Platformu temsilcisi Elif Erden ise, öğrencilerin haklı talep ve beklentilerini değerlendiren Kamu Denetçiliği Kurumunun, bizlerin mağdur olduğunu bir kez daha bu kararlarıyla ispatladığını vurgulayarak, "AÖF hala bu kararları uygulamıyor ve inatla Anayasa ve hukuka aykırı hareket ediyor. AÖF Rektörü Davut Aydın ve Dekan Kerim Banar'ın ısrarla anayasa ve hukuk kurallarını hiçe sayması ve keyfi yönetmelikler uygulaması sonucunda 1 yıl kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşamaktayız. Ancak, bu kararlar doğrultusunda gasp edilen yıllarımız içinde mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Bizlerin haklı olduğu kanunlarla ortadadır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kamu Denetçiliği Kurumu Aöf Öğrencilerini Haklı Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement