Kamu Denetçiliği Kurumu Farklı İnanç Gruplarının Temsilcilerini Bir Araya Getirdi - Son Dakika
Güncel

Kamu Denetçiliği Kurumu Farklı İnanç Gruplarının Temsilcilerini Bir Araya Getirdi

KAMU Denetçiliği Kurumu(KDK), Türkiye'de bulunan farklı inanç gruplarının liderleri ve vakıf temsilcilerini akşam yemeğinde bir araya getirdi.

19.02.2018 23:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAMU Denetçiliği Kurumu(KDK), Türkiye'de bulunan farklı inanç gruplarının liderleri ve vakıf temsilcilerini akşam yemeğinde bir araya getirdi.

Sarıyer Vilayetler Evi'nde düzenlenen akşam yemeğine, Fener Rum Patriği I. Bartholomeos, Türk Yahudi Toplumu ve Türkiye Hahambaşılığı Vakfı Başkanı İshak İbrahimzadeh, Vakıflar Meclisi 4. dönem Üyesi ve Türk Musevi Cemaati Başkan Vekili Moris Levi'nin de aralarında bulunduğu 30'a yakın farklı inanç gruplarının liderleri ve vakıf temsilcileri katıldı.

KDK'nın kendini tanıtmak ve görev alanı çerçevesinde istişarelerde bulunmak amacıyla düzenlediği yemekli toplantıda Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, katılımcıların sorunlarını dinledi.

"DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI KONUSUNDA EPEY YOL ALINDI"

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun kamunun faaliyetlerini denetleyen kurum olduğunu anlatan Malkoç, "Türkiye'de özellikle son 10-15 yılda önemli mesafeler aldı. Bu vakıflar alanında da önemli mesafeler aldı. Hak ve hürriyetlerin genişletilmesi anlamında da mesafeler alındı. Demokrasi ve insan hakları konusunda epey yol alındı. Ancak bunu zehirleyen olay hepimizin bildiği gibi terör olayıdır. Eğer Türkiye'de terör, PKK, FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütleri faaliyet göstermemiş olsaydı, eğer 15 Temmuz darbe girişimiyle karşılaşmamış olsaydık Türkiye hak ve özgürlükler açısından çok daha farklı bir noktada olabilirdi" dedi.

"YÖNETİM KURULLARINI YENİLEYEBİLMEK İÇİN İMKANIMIZ YOK"

Fener Rum Patriği I. Bartholomeos da, "Eskisinin aksine son senelerde biz azınlık mensupları olarak devletin, hükumetin temsilcileriyle çok rahat konuşabiliyoruz, problemlerimizi arz edebiliyoruz. Eskiden bu yoktu, azınlık temsilcileri çekiniyorlardı, korkuyorlardı. Biz Rum Cemaati olarak ve diğer azınlıklar, şuan hepimizin müşterek problemi var. Bu da kurumlarımızda kiliselerimizde, havralarımızda yönetim kurullarını yenileyebilmek için imkanımız yok. Yani seçim yapamıyoruz." şeklinde konuştu.

"BİZ BU OKULUMUZUN TEKRAR AÇILMASINI BEKLİYORUZ"

Rum Cemaatinin başka bir problemi Ruhban Okulu olduğunu bildirien Bartholomeos, "Malumunuz 47 yıldır okulumuz kapalıdır. Okulun girişinde bir Atatürk büstü vardır. Bu büstün altında 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' diye yazıyor fakat iki metre ilerisinde okulun kapısı kilitli ve böylece ilim yapılamıyor. İlim ve kültür yuvası olan ruhban okulumuz yalnız dinimize değil, insanlığa değerli ve aydın din adamları yetiştirmiş olmasına rağmen aşağı yukarı yarım asırdan beri faaliyetten mahrum kılınmıştır. Biz bu okulumuzun tekrar açılmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yemekli toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kamu Denetçiliği Kurumu Farklı İnanç Gruplarının Temsilcilerini Bir Araya Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.

  • Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var
    21:44 Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var

    Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun Siverek ilçe çıkışında meydana gelen trafik kazasında 2 araç ile bir motosikletin karıştığı bildirildi. Kazada ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Olay yerine itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi.

  • Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi
    21:43 Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde yaşadıkları evin kundaklanması sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için evlerinin önünde anma töreni düzenlendi. Törene çevre sakinleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Konuşmalarda olayın aydınlatılması ve ırkçılığın lanetlenmesi istendi.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.


Advertisement