Kamu-Sen'den, Müftü Korkmaz'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Kamu-Sen'den, Müftü Korkmaz'a Ziyaret

Kamu-Sen\'den, Müftü Korkmaz\'a Ziyaret

Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu ve beraberindekiler Zonguldak İl Müftüsü Nuh Korkmaz'ı ziyaret etti.

20.02.2013 16:58  Güncelleme: 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu ve beraberindekiler Zonguldak İl Müftüsü Nuh Korkmaz'ı ziyaret etti.

Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu ve beraberindekiler Zonguldak İl Müftüsü Nuh Korkmaz'ı ziyaret ederek, yeni görevinde ve çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyarette konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, "Diyanet İşleri Bakanlığı cumhuriyet ile yaşıt bir kurumdur. 3 Mart 1924 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle 429 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başkanlığına bağlı bir teşkilat olarak kurulmuştur. İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esaslarıyla ilgili işlemleri yürütmek din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmekle görevlidir. 1 Temmuz 2010 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilat kanunu çıkmıştır. Eksiklikler olmasına rağmen kurum yönetmeliklerle yönetilen bir kurum olmaktan çıkarılmıştır. Zonguldak için önemli bir ihtiyaç olan müftülük hizmet binasının bir an önce tamamlanıp hizmete girmesi bizim ve Zonguldak halkının beklentisidir. Dini hizmetlerin daha iyi bir ortamda yürütülebilmesi için ilimiz milletvekillerinin, işadamlarının ve yardımsever Zonguldak halkının bir gayret daha göstermesi temennimizdir. Sizlere yeni görevinizde ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak İl Müftüsü Nuh Korkmaz ise "Bulunduğumuz yerlerde hep eksikleri kapatmaya çalıştık. Burada da eksik olan, bize düşen ne varsa elimizden gelini yapmaya çalışacağız. Bizden önceki arkadaşlarımız güzel hizmetler yapmışlar, iyi hizmetlere başlamışlar. Bizde bu bölgede eksik ne varsa onları yapmaya çalışacağız. Zonguldak'ta göreve geldiğimiz günden bugüne eksik olarak gördüğümüz yatılı kuran kursunun olmamasıdır.

Hafız olan öğrencilerimiz için, bilhassa imam hatip okullarına hazırlanan öğrencilerimiz için bölgemizde yatılı kuran kurslarımıza ihtiyacımız var. Bu eksikliğimizi gidermek için çalışmalarımıza başladık. İnşallah en kısa zamanda bu hizmetimizi başlatacağız. Boş atıl olan arazilerimizi değerlendirmeyi düşünüyoruz. TTK'dan bir yer istedik. Onlar da vereceklerini söylediler. Karadon'da bu yer. İnşallah olursa böyle bir yatırım yapmak istiyoruz. İnşallah olursa bu bölgenin bir eksikliği giderilmiş olacak. 1500'e yakın görevlimiz var. Bunlar hizmet içerikli merkezler için Kastamonu'ya gidiyorlar. En az 45 günlüğüne gidiyorlar. Bu bölgede hizmet içerikli yatılı bölge kuran kursu olma zorunluluğu var. Bununla ilgili çalışmalara başladık. Cenabı Allah inşallah muvaffak eder. Ziyaretlerinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Cenabı Allah bu devlete bu millete zeval vermesin" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kamu-Sen'den, Müftü Korkmaz'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement