Kamu-Sen Üyeleri Öğrenci Andını Okudu - Son Dakika
Yerel

Kamu-Sen Üyeleri Öğrenci Andını Okudu

Kamu-Sen Üyeleri Öğrenci Andını Okudu

Demokratikleşme Paketi ile ilkokullarda öğrenci andı uygulamasının aldırılmasının ardından Türkiye Kamu-Sen Erzincan İl Temsilciliği üyeleri Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak öğrenci andını okudu.

02.10.2013 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratikleşme Paketi ile ilkokullarda öğrenci andı uygulamasının aldırılmasının ardından Türkiye Kamu-Sen Erzincan İl Temsilciliği üyeleri Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak öğrenci andını okudu. Açıklanan Demokratikleşme Paketinin ısmarlama bir paket olduğunu ve paketi 'Şüpheli Paket' olarak niteleyen Kamu-Sen İl Temsilcisi Erdal Polat, "Açıklanan demokratikleşme paketinin içerisinde 'Ne Mutlu Türk'üm" diyenler için hiçbir şey yok" dedi.

Açıklanan 'Demokratikleşme Paketi'yle ilkokullarda uygulanan öğrenci andının kaldırılmasını şiddetle kınadıklarını bildiren Polat, "Andımız denilen bir metin vardı. Çocukluğumuzdan beri karda kışta, soğukta, yazın sıcakta okula geldiğimizde öğretmenlerimizin huzurunda o küçücük yüreklerimizle büyük bir heyecanla, aşkla okuduğumuz andımız vardı. ve bu bizden alınıyor. Bunu şiddetle kınıyoruz. Çocuklarımızın 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene' dese neyimizi kaybederiz. Türk olmaktan bu kadar mı utanır hale geldik. Bugün biz Türk'üz diyenler olarak artık açılım mı isteyeceğiz? Hükümet artık bizlere de bir takım haklar vermek için paketler planlayacak? Ben andımızın kaldırılmasını şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

Açıklanan Paketin 76 milyon vatandaşın ortak ihtiyaçlarını karşılamadığını, paketin terör örgütünün taleplerini hayata geçirmeye yönelik olduğunu ileri süren Erdal Polat, "Yıllardır yürütülen kampanyalarla bizleri bir arada tutan tarihi ve kutsal kavramlarımızın içi boşaltılmak, inanç değerlerimiz yıpratılmak, milli ve manevi değerlerimiz yozlaştırılmak istenmekte; milletimizin ve devletimizin geleceği üzerinde kirli bir oyun oynanmaktadır. Bu oyunun son sahnesi ise demokratikleşme paketi adı altında, Türk milletine dayatılan baldıran zehiri olmuştur. Bu paketle, 30 yıl boyunca ülkemizi bir kan gölüne çeviren eli kanlı bebek katillerinin ana dilde eğitim talebi, özel okullarda hayat bulmakta, bölücülerin çok dilli toplum hayali, Hükümet eliyle gerçekleştirilmektedir.

Bununla ana dilde eğitim, terör örgütünün müktesebatına geçirilmekte, milletimizin arasındaki iletişim koparılmak istenilmektedir. Alfabemizde olmayan harflerin kullanılmaya başlamasının ve isteyen herkesin her dilde eğitim yapabilmesinin ardından gidilen yol, çok dilli, çok milletli, çok başlı, bölünmüş bir Türkiye'ye çıkmaktadır" dedi.

Paket hakkında değerlendirmelerini sürdüren Polat, "Bu paketle, Türk coğrafyasında yaşayan tüm vatandaşlarımızı bir arada tutan ve ortak bir amaç etrafında kenetlenmemizi sağlayan üst kimliğimiz "Türklük" yok edilmek istenilmekte, bu doğrultuda her sabah okullarda okutulan "Öğrenci Andı" kaldırılmakta, "Ne mutlu Türküm diyene" diyenler susturulmaktadır. Bu paketle bölücü klavyelere özgürlük, birleştirici dillere pranga vurulmaktadır. "Türküm"le başlayan, "doğruyum"la devam eden bir andın kaldırılması, ancak Türk olmayan ve doğru olmayan insanları memnun etmek için atılmış bir adım olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde çocuklarımızın "Türküm" demesi, "doğruyum" demesi, "çalışkanım" demesi kimleri, neden rahatsız etmektedir? Bundan ancak, Türklük şuurundan uzak, Türklerle tarihi bir hesaplaşma peşinde koşanlar rahatsız olur. Biz bunların kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Demokratikleşme paketi adı altında açılan, aslında Pandora'nın Kutusu'dur. Bu paket, Türklüğün ve Türk milletinin geleceğine döşenen mayınlarla doludur. Bu paketle, tüm milletimizin yasağın kaldırılması yönünde hem fikir olduğu ve hemen uygulamaya geçilmesi mümkün olan, kadınlarımızın inançlarının bir gereği olarak örtündüğü başörtüsü konusu, PKK'nın kirli talepleri ile aynı potada değerlendirilerek siyasi emellere alet edilmekte, kirli taleplerin üzeri örtülmektedir. Bu paketle, terör örgütünün talepleri 76 milyon vatandaşımızın ortak taleplerine tercih edilmekte, bebek katilleriyle yapılan pazarlıklarda verilen sözler, tüm milletimizin arzusuymuş gibi gösterilmektedir.

İktidar, 30 yıldır milletimizi ve devletimizi bölmek isteyenlere karşı yürütülen mücadelede geri adım atmış, adeta terör örgütüne teslim olmuştur. Bu coğrafyadan Türk adını silmeyi hedefleyenlere karşı, şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu toprakların Türk yurdu olduğunu bir kez daha ilan ediyor ve diyoruz ki: "Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer delinmedikçe Türk'ün ilini ve töresini kimse bozamayacak, yeryüzünde bir tek Türk kalsa dahi, bu vatandan Türk mührünü kimse silemeyecektir. Varlığım Türk varlığına armağan olsun! Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde konuştu.

Öğrenci andının okunmasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kamu-Sen Üyeleri Öğrenci Andını Okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement